www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

VNC in hm... ...problemi v obliki cloveskega faktorja :D

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.55
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 10:56 am    Naslov sporočila:  VNC in hm... ...problemi v obliki cloveskega faktorja :D Odgovori s citatom

Ja. V sluzbi uporabljam VNC, in vedno - VEDNO ko rihtam kak PC na daljavo se najde kaksen uporabnik ki mi zacne zapirat programe. Brick wall

Obstaja kak VNC softver ki bi PC "zaklenil" za uporabnika ki je fizicno "on site", in mu na monitorju prikazal custom sporocilo, da se na racunalniku izvajajo vzdrzevalna dela - jaz bi pa vseeno lahko normalno delal z njim? Problem pri moji sluzbi je ta da delam na soli, in uporabniki PC-jev v ucilnicah se vsakih 50 min menjajo, tako da je malo tecno hoditi okrog in iskati ljudi v zelji da bi jim sporocil naj pustijo kisto pri miru..

Aja, pa po moznosti da bi bil freeware in da bi delal na Win7 in WinXP.. Pray
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ah... malo sem zafural tole... tale tema bolj spada med programsko opremo..
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali se da na daljavo blokirati miško in tipkovnico?

Gotovo je kakšno "on/off stikalo" v registrih. Narediš 2 bližnjici do .reg datotek. Ena, ki vse izklopi in odpre Beležnico s sporočilom, druga pa zapre Beležnico in vklopi miško in tipkovnico.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

UUUU, madonish, kaj sem nasel!! Very Happy Very Happy Very Happy

Se opravicujem za odvecno temo, ampak sem bil ze res obupan, te resitve pa nisem nasel.. Confused

VNC_Server_Properties_Dialog_Inputs.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  27.7 KB
 Pogledana:  4 krat

VNC_Server_Properties_Dialog_Inputs.png

Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne sekiraj se. Ponavadi je tudi pri meni tako: iščeš, iščeš in ne najdeš. Ko pa nekam napišeš ali enemu malo po telefonu pojamraš, pa isti trenutek najdeš tisto zadevo! Smile

Lp, g

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabnik na drugi strani bo pa pomislil, da se je računalniku zmešalo in ga bo ugasnil... Sploh pri nepoučenih je tako.
Nazaj na vrh
romc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Aktiv.: 1.90
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda ga bo ugasnil. Miška ne dela, tipkovnica ravno tako,
verjetno je kakšen virus Mr. Green . Najblje takoj resetirati, če drugače
negre pa izvlečemo vtikač Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

K sreci ima RealVNC tudi moznost komuniciranja - podobno kot chat. Ceravno ne delas z maksimiranimi okni (in jaz vecinoma ne), je lahko tisti tekst vedno kje v ozadju na oceh.

Ironija danasnjega dogodka ki mi je dvignil plafon je pa ta, da je tisti trenutek v doticni ucilnici bila moja sestra(!), ki je izvajala pouk anglescine.. Laughing ...in mi je potem pojamrala da "se racunalnik cudno obnasa".. Angel
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zapiranje oken je lahko še ok...
Ko pa tipkovnica in mišon nehata delati pa uporabnik pritisne magično tipko - reset Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer pa tale vnc ni zastonj. Malo pomisli na licence oziroma morebiten nakup oziroma zamenjavo za brezplačno odprtokodno verzijo. Šola ni personal use, chat pa ni v zastonj verziji...
Nazaj na vrh
marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.00
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zjutraj v zbornici napovej vzdrževalna dela na računalnikih, izdelaj si okvirni razpored po urah in bo takoj manj problemov. Če je možno pa delaj takrat, ko v učilnici ni pouka.

Tudi mene je na smrt razkačilo, ko je IT-jevec začel na daljavo šariti po računalniku ravno v tiste jutranje pol ure, ko najbolj potrebujemo računalnike. In je fasal reset po 90% opravljenega setupa
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaterih defektov ne mores napovedati (kot je bilo v tem primeru), in verjemi da ni udobno biti dve pedagoski uri med poukom v razredu, ko moras pa vsakih 5 min narediti samo en klik - v kabinetu te pa caka gora dela, ki mora biti narejeno v realnem casu. V tem primeru predstavljam en velik motilni faktor - otrokom ze tako primanjkuje koncentracije.

Ne pritozuj se potem cez ITjevce da ne opravljajo svojega dela, ce jim ga ti nalasc onemogocas. Vse je stvar komunikacije - ce je z njihove smeri slaba, priznam, je delo otezeno.

@qwertz, a sem rekel da je skrekan? Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni