|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nanka Član

Pridružen-a: Pet 30 Jan 2009 14:10 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.21 Kraj: IVANČNA GORICA
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2013 1:14 pm Naslov sporočila: Raziskovalec W7 |
|
|
Pozdrav!
Imam problem z raziskovalcem .Ko odprem raziskovalca v ma pi kjer imam shranjene dokumente,slike,glasbo....mi mapo odpr nato pa po dveh sekundah javi da raziskovalec ne deluje več in začne mleti nato pa vse kupaj ugasne.akljub ponovnemu aktiviranju mape se napaka ponovi.Mi lahko svetujete a je narobe kaj v nastavitvah in kako to odpraviti.
Za vsak odgovor že v nprej hvala.
lp Mladen _________________ Lp Mladen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2013 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš nameščen Corel?
Meni Raziskovalec zablokira, če odprem mapo, v kateri je kakšna .cdr datoteka, ki ni bila ustvarjena z mojim Corelom. Če pa pridem do datoteke skozi Corel->File->Open , jo odpre normalno. Potem moram datoteko Shraniti Kot, originalno pa izbrisati iz Corela (...->Open->DesniMišGumb->Delete). _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2013 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takšno zgago delajo vse multimedijske datoteke iz katerih explorer pobere podatke za prikaz vsebine - najpogosteje težave povzročajo kakšni filmčki (avi..), ki imajo kakšno napako v datoteki. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nanka Član

Pridružen-a: Pet 30 Jan 2009 14:10 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.21 Kraj: IVANČNA GORICA
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2013 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat še nič,nič od naštetega nimam gor,poiskušam tudi sam,upam da mi bo uspelo.  _________________ Lp Mladen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2013 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ustvari Novo mapo.
Odpri kak Word ali Slikarja ali ...
V odprtem programu pojdi na Datoteka->Odpri
Prebrskaj se do problematične mape in izberi prikaz vseh datotek (All Types).
Klikni na ikonico Podrobnosti in razporedi datoteke po vrsti datotek (končnici).
S tipko Ctrl in LevimMišGumbom (LMG) označi vse datoteke ene vrste.
Klikni DesniMišGumb (DMG) in izberi Izreži.
Prebrskaj se v Novo mapo.
Klikni DMG in Prilepi datoteke.
Nato z Raziskovalcem odpri Novo mapo.
Če bo zablokiral, je težava v eni izmed prilepljenih datotek, če bo delal pa ni.
Zapri Raziskovalec.
Postopek Izreži/Prilepi/Raziskovalec ponovi za vse vrste datotek v problematični mapi.
Ko boš našel vrsto datotek, ki povzroča težave, ponovi postopek rezanja/lepljenja iz Nove mape nazaj v staro, da najdeš še problematično datoteko.
Vse to sem nekoč storil jaz, da sem ugotovil, zakaj mi Raziskovalec občasno zablokira (pomaga samo Ctrl+Alt+Del in End Task, ki Se ne odziva). Zdaj pač upoštevam ugotovitve, kajti rešitve nisem našel.
Težava je v ??? , ki v Raziskovalcu poskuša prikazati ikono kot pomanjšano sličico dejanske slike znotraj datoteke. Kadar za neko datoteko to ni možno, vse skupaj zablokira. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nanka Član

|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2013 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor,zdaj pa na delo. _________________ Lp Mladen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni