www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Menjavanje microUSB konektorja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bajdec
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 19:56
Aktiv.: 1.51
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 10:00 am    Naslov sporočila:  Menjavanje microUSB konektorja Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Na telefonu sem uničil microUSB konektor. Dobil sem drugega. Zanima me, kako naj naspajkam drug konektor na vezje, ker so pini precej skupaj?
Imam spajkalnik ersa 30W z navadno konico.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.90

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej moraš starega odspajkat, že veš kako?

Je pa zelo dobro če imaš flux pasto, samo namažeš, segreješ in je narejeno.
Lahko tudi s spajkalni žico preden namestiš konektor na tiskanem vezju malo pociniš mesto spajkanja, nato še pociniš kontakte konektorja. Nato namestiš konektor in segreješ kontakte, moralo bi se združiti in lepo zaliti. Če imaš pa kolofonijo (tisto za prasce garat) jo zdrobiš in posuješ po kontaktih in segreješ. To je to.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enako zadevo sem delal na enem prenosnem disku. Ni lustno, ce imas spajkalno postajo za TH elemente. Ampak z nekaj previdnosti, potrpljenja, dobro osvetlitvijo in mirno roko se da tudi to resit. Pa ceprav sele v petem poskusu (vakuumska crpalka je zakon Smile ).

Pomagal sem si s t.i. tretjo roko in lupo. In zelo majhnimi kolicinami cina, ki ze vsebuje flux.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vroč zrak za dol, počistiš s pletenico in odstraniš fluks z alkoholom. Potem pa še mirno spajkanje novega konektorja.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni