www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Tiskalnik Konica Minolta Magicolor 1600w

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2013 7:40 pm    Naslov sporočila:  Tiskalnik Konica Minolta Magicolor 1600w Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Tiskalnik mi je kar naenkrat začel po sredini lista nepopolno zapeč toner.
Sem posumil, da je nekaj narobe z valjem, ki zapeče toner.

Ker se da ta enota odstranit, sem jo dal ven in pogledal kakšen je valj. Po sredini ima cca 1 cm širok pas, kot da se je nalepila plastična folija na valj. pa še na dveh koncih valja isto samo manjše. Ker nisem nič takšnega tiskal , ne vem od kod to.
Skratka valj je poškodovan zato ga bi moral zamenjat.

Mogoče kdo ve kje bi lahko dobil tak valj, v manualu piše "fusing roller"
ali ga je možno kako popravit očistit.

Hvala.

l.p
Bojan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Google pravi, da taka enota stane 94$, nov printer pa 160 EUR. Bolje kupi nov printer.

Pri nas v službi smo enkrat samkrat popravljali Minolto, popravilo je stalo več kot nov printer.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole po spominu. Tak tiskalnik sem imel v podjetju na starem delovnem mestu. Ima ločen razvijalni valj in toner. Razvijalni valj se bi moral menjat na tri menjave tonerjev. Če se prav spomnim, ima na valju en "vzvod" za čiščenje katerega potegneš sem-tja. Valja nikakor ne čisti z roko!!!. Sicer gre za sila vzdržljiv printer. V podjetju so ga imeli tudi za razpis delovnih nalogov za proizvodnjo. Skozi je šlo ogromno papirja. Z njim nikoli ni bilo težav. Tako da se izplača kupit nov razvijalni valj.
bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Silvo, res je to kar si napisal, smao meni se je poškodoval drugi valj, tisti, ki zapeče toner.
Sicer sem ga nekako očistil, vendar se je snela verjetno prevleka iz silikona.
Tiskalnik zaenkrat deluje ok, ne vem pa kako dolgo bo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni