|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bojan_z Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28 Prispevkov: 256 Aktiv.: 1.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Feb 03, 2013 7:40 pm Naslov sporočila: Tiskalnik Konica Minolta Magicolor 1600w |
|
|
Pozdravljeni !
Tiskalnik mi je kar naenkrat začel po sredini lista nepopolno zapeč toner.
Sem posumil, da je nekaj narobe z valjem, ki zapeče toner.
Ker se da ta enota odstranit, sem jo dal ven in pogledal kakšen je valj. Po sredini ima cca 1 cm širok pas, kot da se je nalepila plastična folija na valj. pa še na dveh koncih valja isto samo manjše. Ker nisem nič takšnega tiskal , ne vem od kod to.
Skratka valj je poškodovan zato ga bi moral zamenjat.
Mogoče kdo ve kje bi lahko dobil tak valj, v manualu piše "fusing roller"
ali ga je možno kako popravit očistit.
Hvala.
l.p
Bojan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
M.Pecar Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56 Prispevkov: 142 Aktiv.: 0.63 Kraj: Lj.Crnuce
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2013 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Google pravi, da taka enota stane 94$, nov printer pa 160 EUR. Bolje kupi nov printer.
Pri nas v službi smo enkrat samkrat popravljali Minolto, popravilo je stalo več kot nov printer. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.87 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2013 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takole po spominu. Tak tiskalnik sem imel v podjetju na starem delovnem mestu. Ima ločen razvijalni valj in toner. Razvijalni valj se bi moral menjat na tri menjave tonerjev. Če se prav spomnim, ima na valju en "vzvod" za čiščenje katerega potegneš sem-tja. Valja nikakor ne čisti z roko!!!. Sicer gre za sila vzdržljiv printer. V podjetju so ga imeli tudi za razpis delovnih nalogov za proizvodnjo. Skozi je šlo ogromno papirja. Z njim nikoli ni bilo težav. Tako da se izplača kupit nov razvijalni valj. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojan_z Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28 Prispevkov: 256 Aktiv.: 1.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2013 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Silvo, res je to kar si napisal, smao meni se je poškodoval drugi valj, tisti, ki zapeče toner.
Sicer sem ga nekako očistil, vendar se je snela verjetno prevleka iz silikona.
Tiskalnik zaenkrat deluje ok, ne vem pa kako dolgo bo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni