|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 889 Aktiv.: 3.77 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2004 2:57 pm Naslov sporočila: Prenosnik |
|
|
Imam prenosnik Siemens P 133, pa je prišlo do okvare na LCD-ju. Ko pokrov LCD-ja malo premaknem nekje izgubi stik in na določenih mestih naredi vertikalne črte čez celoten zaslon, ko zaslon malo premaknem dobi stik in je zopet vse vredu in vredu je tudi, če pritisnem na določeno mesto spodaj na okvirju.
Rad bi to popravil, pa me zanima, če odprem ohišje LCD-ja, če bom to lahko nazaj sestavil.
Prosim za nasvet.
LP,marko _________________ Če ne veš kam greš, se ne moreš zgubiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.96 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2004 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam podoben problem, pa me zanima,
ce si ze razdrl prenosnik?
gl, DD+ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kensington Neznanec

Pridružen-a: Čet 22 Jan 2004 0:32 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2004 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem maš slab stik na flat kablu, ki gre na ekran. Lahko da je natrgan in ti da sliko ko stisneš na določenem mestu.Probaj ga zamenjat!
Glede sestavljanja pa: zapomni si kako si razmetu?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17 Prispevkov: 229 Aktiv.: 0.97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2004 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam podoben problem , samo pri HPC note .
Razdrl sem ga že vendar še nisem uspel nič rešit, ker pri meni je
napaka v konektorju za povezovalni kabel in takšen konektor ne dobim
nikjer.
Moram si vzeti dovolj časa in direktno zalotat na TIV.
Veliko uspeha pri popravilu
Bojan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2004 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj.
Imam namen kupiti prenosnik pa trenutno izbiram med ponudbami.
Prosim če si vzamete trenutek in pogledate spodnji link in podate mnenje.
Gericom Hummer
Prosim če lahko predlagate tudi kakšnega drugega nekje v tem cenovnem razredu.
l.p.  _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.17 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2004 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Marko, mogoče napišeš še prvenstveno za kak namen bo prenosnik služil. Koliko se meni zdi ga ne nameravaš koristit kot pisarniški ali multimediski PC ampak bolj za terensko delo ? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2004 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Res je Silvo to sem pozabil omeniti.
Računalnik bi potreboval predvsem za delo na terenu za programiranja raznih central itd. Za programiranje central imam posebne vmesnike , ki so priključeni na seriske porte tako da so le ti predpogoj pri izbiranju pravega računalnika.
Silvo me je upozoril da novejši prenosniki žal prepogosto tek portov nimajo.
lep pozdrav  _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.38 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2004 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm , to pa je čisto nekaj drugega. Jaz sem lani vzel enega prenosnika za 100 evrov v Pordenonah na sejmu P100 850 MB HD in mi za večino podobnih stvari zadostuje .Za Pmcia vmesnik sem pa dal 10 evrov in ga lahko sedaj povežemv mrežo , tako da me ne moti več to da nima CD-ja in modema (izgleda da je skurjen). Res da ima včasih kakšne svoje muhe (ga resetiraš , pa melje naprej) , mu jih pa odpuščam , saj redno spremljam cene novih prenosnikov  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2004 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja za čisto osnovne stvari bi tudi meni takšen"mlinček" bil kar dober. Za malo večje centrale, kjer pa programi postanejo precej zahtevni pa bi potreboval nekaj bolšega. Jaz ne rabim naj-naj prenosnika. Prenosnik je lahko tudi rabljen vendar morajo imeti vsaj 2GB HD,333MHz,64MB-RAM-a, seriski port pa obvezno.
l.p.  _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.38 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2004 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Taki so bili med 200 in 400 eurov , se razume z CD-jem in modemom.. tak , kot ga omenjaš (podoben) pa je bil okrog 1000 evrov (nov , z garancijo).
L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.81 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2004 7:12 am Naslov sporočila: |
|
|
pozdravljeni
a sem preveč siten, če vprašam kje in kdaj je ta sejem-tole me namreč precej interesira, ne uporabljam prenosnika toliko ,da bi kupoval novega.... _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.48 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2004 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Sejem je v Italiji - točno v kraju Pordenone (cca. 1,5 h turistične vožnje iz Kopra). Sejem bo potekal od 30.4.2004 do 2.5.2004. Če hočeš kupiti prenosnik bodi tam že prvi dan, saj je takrat izbira največja ! Je pa ta sejem vsako leto (sejem radioamaterjev ter auto Hi-Fi opreme.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.08 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2004 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede notesnikov: če notesnik nima com porta, pač uporabite USB->COM adapter in je stvar rešena.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pero Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.62 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2004 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole z USB->COM je zelo optimisticno. Ponavadi tisti ki pisejo kake specificne programe, ki niso namenjeni da ji bo uporabljal sirok krog ljudi, bolj malo pazijo, da bo zadeva delovala na vse com portih, kaj sele USB->COM vmesnikih.
lp,
Pero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 459 dni