www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Scanalogic 2 pro (ima kdo?)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
martinopresnik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42
Aktiv.: 1.19
Kraj: Šentrupert nad laškim

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 9:26 pm    Naslov sporočila:  Scanalogic 2 pro (ima kdo?) Odgovori s citatom

Dober dan!
Na spletu sem našel zanimivo napravo (logični analizator in generator signalov), in da ne bom izgubljal besed z opisom, najbolje, da si pogledate video.
http://www.ikalogic.com/ikalogic-products/scanalogic-2/

Zanima me če že ima kdo to napravo in kakšne so izkušnje?
Lep pozdrav!

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja imam, toda kaj več kot to ti ne morem povedati, kajti preizkusil sem ga (na hitro) pred več kot letom dni in ugotovil, da dela, potem pa mi je obležal v predalu.
Testiral sem ga še s prejšnjo programsko opremo in ne s ScanStudio.

dejko1
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21
Aktiv.: 1.29
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo podobno funkcijo imajo tudi Saleae Logic (ta sicer deluje le kot analizator) ter USBee in seveda poceni kloni obeh. Problem pri teh dveh je da pri visokih sample-rateih lahko pride do spuščanja samplov, prednost je pa seveda to da nisi omejen z velikostjo sample bufferja, ker vzorce v realnem času pošiljata preko USB.

Sam sicer nimam izkušenj s Scanalogic, ampak signal generator in playback izgledata boljše kot pri USBee, če ju boš uporabljal seveda. Kar se tiče zajema si pa omejen na dolžino vhodnega bufferja. Štiri kanali so za zajem serijskih protokolov ki potekajo le na nekaj žicah večinoma zadosti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni