|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.11 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Jun 14, 2006 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne bo šlo. Taki moduli so narejeni za digitalni signal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amstar Član

Pridružen-a: Tor 10 Jan 2006 20:27 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.38
|
Objavljeno: Sre Jun 14, 2006 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Amstar je napisal/a: |
Da ne odpiram nove teme in odkrivamo tople vode bom kar tu vprašal!
Namreč zanima me če je naslednji modul:
h**p://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1855&start=0
dober, da bi nanj oz. na oddajnik priklučil VIDEO izhod in na sprejemniku bi povezal na VIDEO izhod!
Bi se dalo nekako tako? |
Potem obstaja kakšen modul, na to varijanto ter da je cenovno dostopen? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
outlaw Član

Pridružen-a: Ned 18 Jun 2006 12:44 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.14
|
Objavljeno: Sre Jun 21, 2006 12:27 pm Naslov sporočila: uhf oddajnik |
|
|
Mene pa zanima, če bi se dalo narediti samo uhf oddajnik (ojačevalnik), katerega bi se priklopilo na na ojačevalnik strešne antene, tako da bi lahko na več televizijah lahko gledat programe le s sobno anteno brez ojačevalca??
tako nebi bilo potrebno vleči kablov po celem stanovanju od tv-ja do tv-ja
zamisel je malo smešna, vendar, vprašati ni greh
LP Uroš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
outlaw Član

Pridružen-a: Ned 18 Jun 2006 12:44 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.14
|
Objavljeno: Pon Jun 26, 2006 1:10 pm Naslov sporočila: slike??? |
|
|
Ali bom jaz lahko sploh kdaj videl slike in priponke na tem forumu?
Kajti prijavljen sem že več kot 3 dni in tudi nekaj prispevkov sem napisal?!
zelo rad bi videl tale uhf oddajnik.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
starman Neznanec

Pridružen-a: Ned 06 Avg 2006 21:56 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Avg 11, 2006 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale zadeva more bit zanimiva sam nažalost si še ne morem ogledati načrte za izdelavo! Zadeva me zanima za izdelavo tv repetitorja ker je signal v dolini prešibek! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
josh Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Jan 2008 22:38 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ojla
poskusi narest nad kanalom 70.
Josh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ZORJANM Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 12:02 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: ORMOŽ
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2008 12:50 pm Naslov sporočila: Radoveden |
|
|
Tudi mene zanima ta enostaven tv. oddajnik, pa bom poskusil |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2008 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
josh je napisal/a: |
Ojla
poskusi narest nad kanalom 70.
Josh |
Kje pa je po tvojem kanal 70?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gurug Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.50 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Okt 09, 2008 12:58 pm Naslov sporočila: Re: uhf oddajnik |
|
|
outlaw je napisal/a: |
Mene pa zanima, če bi se dalo narediti samo uhf oddajnik (ojačevalnik), katerega bi se priklopilo na na ojačevalnik strešne antene, tako da bi lahko na več televizijah lahko gledat programe le s sobno anteno brez ojačevalca??
LP Uroš |
Mene tudi zanima nekaj podobnega: kako bi iz ene sobe brezžično posredoval signal kabelske tv, da bi ga lovil v drugi sobi (v drugem nadstropju) na sobni anteni. Se spomnim da je enkrat od kolega stric to izvedel samo s priklopom doma narejene antene (bakrene žice) na kabelsko napeljavo, če se prav spomnim. In mu je neslo v sosednji blok. Se prav spomnim, je to možno? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57 Prispevkov: 774 Aktiv.: 3.26 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
lp
Tudi jaz sem si pred časom delal tv oddajnik vendar kar z deli ki so jih zavrgli pri kabelskemu razdelilnemu sistemu .
Najprej sem vzel rf modulator iz videorekorderja katerega signal sem ojačal z tvplusom od elrada ta signal pa sem speljal na ojačevalnik kabelskega signala (takšen kot je v omaricah za kabelsko)in zadeva je lepo delala na kakšen kilometer.
Potem sem ga priklopil na moj satelitski sprejemnik kjer sem imel kartico za "multichoice"(mogoce se kdo še spomni)in oddajal video po vasi ,potem pa slišim od prijatelja kako se mu je sosed hvalil, da je našel en nov program ,super slika le da mora bit nekaj testnega ker kar naprej nekdo menja kanale
druga verzija ki sem jo tudi naredil prijatelju pa je kabelski konverter ki je uhf kanal konvertal na vhf in ojačal(na izhodu je bil tranzistor 2n3866) .
zadeva je delovala kar nekaj let non stop in mu pošiljala sliko iz kamere nekaj kilometrov stran .
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57 Prispevkov: 774 Aktiv.: 3.26 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 11:01 pm Naslov sporočila: Re: uhf oddajnik |
|
|
gurug je napisal/a: |
outlaw je napisal/a: |
LP Uroš |
Mene tudi zanima nekaj podobnega: kako bi iz ene sobe brezžično posredoval signal kabelske tv, da bi ga lovil v drugi sobi (v drugem nadstropju) na sobni anteni. Se spomnim da je enkrat od kolega stric to izvedel samo s priklopom doma narejene antene (bakrene žice) na kabelsko napeljavo, če se prav spomnim. In mu je neslo v sosednji blok. Se prav spomnim, je to možno? |
Seveda je možno, signal po kablu kabelske je včasih tako močan da ga moraš v omarici dušiti tudi 20 dB da je potem sprejemljiv za tv in če tak signal spelješ direkt na eno "ribjo kost" (antena ) bos lahko skoraj vse kanale naenkrat oddajal po celi hiši ali pa še do kakšnega bližnjega soseda.Seveda če imaš tako močan signal sicer pa bi ti spet prav prišel kar kabelski ojačevalnik.
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krupivnk Član

Pridružen-a: Tor 27 Feb 2007 20:45 Prispevkov: 335 Aktiv.: 1.50 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Čet Jul 09, 2009 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Če po tej shemi potrebujem samo video(brez zvoka) a lahko potem dam za tisti 5,5MHz oscilator navadni quarc?(ter seveda izpustim ves audio del)
Še to: Saj je tam na vhodu za video potencimeter 100 ne?
EDIT: gledam po spletnih trgovinah pa 5,5MHz quartz sploh ne obstaja... Kje potem dobiti tak oscilator? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.29 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Čet Jul 09, 2009 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Link me noče postaviti na pravo stran, ampak me vrže na začetno stran foruma, tako da nisem siguren, o kateri shemi govoriš, predvidevam pa, da o shemah na prvi strani tega dela.
Pri tej shemi je VF del UHF oscilator in ojačevalnik s tranzistorjem, ki je istočasno tudi AM modulator.
NF del pa vsebuje video ojačevalnik in FM oscilator z ojačevalnikom za 5,5MHz. Izpustiš lahko ta del s tranzistorjema T4 in T5, pa tudi filter F1 in kondenzator C22. Video ojačevalnik pa mora ostati, ker je prek tega tranzistorja T3 napajan tudi drugi tranzistor T2 v VF delu. RV1 ima vrednost 100E, vhodna impedanca za video signal bi naj bila drugače 75E. Tisti filter F1 v vezju služi le za to, da ne bi FM signal zašel izven frekvence 5,5MHz, oziroma če je frekvenca druga, pač "odreže" ta signal. Spomnim se, da so imeli Elradovi pol_profesionalni modulatorji tudi tak filter v vezju, pa še FM demodulator, ki je s svojim AFC signalom popravljal frekvenco oscilatorja za 5,5 MHz. V bistvu enostavna in dovolj dobra regulacija.
Pišem o TEJ shemi.
EDIT: F1 je pasovno propustni filter in ne kristal. najde se pa v vsakem starem (verjetno tudi novem) TV sprejemniku, videl pa sem jih tudi že v naših trgovinah. Oscilator je napravljen s tranzistorjem T4. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.11 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jul 10, 2009 7:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Opustitev tonskega oddajnika bo povzročila šum v tonu na sprejemu. Bojim se pa, da bi odsotnost drugega tonskega oddajnika na 5.74MHZ tudi povzročila šumenje v tonu pri stereo sprejemnikih. Zvok bi bilo treba vsakič izklopiti.
Nazadnje urejal/a borber Pet Jul 10, 2009 8:07 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej>18 Član

Pridružen-a: Čet 21 Maj 2009 14:20 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.32 Kraj: zasavje
|
Objavljeno: Ned Jul 12, 2009 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni, imam en problem. Rad bi naredil oddajnik, ki bi oddajal signal do soseda (okoli 100m), da bi lahko gledal tekme, ker imamo v našem koncu na voljo le rtvslo 1,2. Sicer sem mislil tole najprej narediti še za starše toda ne bo šlo, ker seveda ne gledamo istih kanalov.
Imam pa digitalno satelitsko total tv, pa ne vem kako bi stvar realiziral, problem je tudi, ker potem drugi nebi morali prestavljati kanalov, toda za tekme itd. bi bila stvar fantastična.
Prosim za kakšen nasvet, hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni