www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Mikrovalovna pečica Gorenje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 27, 2006 6:11 pm    Naslov sporočila:  Mikrovalovna pečica Gorenje Odgovori s citatom

Pri mikrovalovni pečici gorenje Tip Wp 800 D-823 mi ne dela gretje oziroma ne
segreva notranjosti pečice.Vklopi se trafo, ki poganja preko enega kondenzatorja
top za mikro valove.Pregoreta je bila varovalka v veji,ki gre iz transformatorja
na kondenzator je pa varovalka 5KV 0,7A to varovalko sem zamenjal pa vseeno ne dela. Iz kondenzatorja je tudi en element, ki se meni zdi kot dioda in je en
konec priključen na kondenzator drugi pa na ohišje na tem el. je oznaka HVM12
in spodaj še 450 215 ta element prevaja v obe smeri in sicer cca 3,8 Koma
ali je to kakšna visoko napetostna dioda ali kaj. Sem ta el. meril na eni malo drugačni pečici od LG pa ni nič prevajalo ne z dioda testerjem na instrumentu in tudi na največjem območju, ki ga imam na mojem še delujočem instrumentu to je 2Mom.Ali je možno, da je tudi kondenzator zanič. No prosil bi koga, ki se malo
spozna na te mikrovalovke, da malo razloži delovanje le teh.

LP Srečko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 27, 2006 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej navodila v prilogi, mogoče bodo v pomoč.

LP, Peter

daewoo_microwaveoven_training_manual_836.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  daewoo_microwaveoven_training_manual_836.pdf
 Velikost datoteke:  558.91 KB
 Downloadano:  131 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 17, 2006 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Med tednom sem rešil problem z omenjeno pečico in sicer sem iz Gorenja
naročil novo varovalko in diodo in sedaj dela normelno.

LP Srečko.

PS Ali kdo slučajno ve kje drugje razen v Gorenju se še da dobiti omenjeno
"VN" varovalko in diodo ker sta "koa original" precej zasoljeni.

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2011 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sosed je prinesel mikrovalno peč za popravil.Našel sem in je bila varovalka pregorela.To je 5kV 0,7A.To bom kje nabavil.Zanima me zakaj je vzrok pregorele varovalke?
Nazaj na vrh
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.59
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2011 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzrok je bil verjetno to da je dal kakšen kovinski predmet v pečico.

Varovalko ponavadi dobiš pri kakšnem serviserju ampak ti jo ponavadi zaračunajo zelo drago.

Tukaj je dokaj "poceni" : http://www.goodluckbuy.com/microwave-oven-high-voltage-fuse-tube-800ma-0-8a-5kv.html

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2011 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ni treba gledati najdražje ponudnike, roba je tako ali tako istega porekla pri vseh.

Na ebay dobiš 10 primerkov takih varovalk za malo več kot polovično ceno ene pri goodluckbuy:

http://www.ebay.com/itm/10pcs-High-Voltage-Fuse-Microwave-Oven-0-8A-/290625672566?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43aaa3d576

@andrejj

Varovalka lahko odleti tudi zaradi prebite diode, kondenzatorja ali magnetrona, ne samo zaradi kovinskih predmetov v mikrovalovni pečici.

Napotke kako te dele preveriti najdeš v training manual, pripetem v tej temi. Kar je napisano v njem velja tudi za Gorenje mikrovalovke (in verjetno tudi vse ostale).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2011 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gorenje servis pride 10eur komplet z ohišjem in VN diodo.
LP Nace
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2011 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že pogledal napotke in tako bom pregledal.
Nazaj na vrh
andrejan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 02 Mar 2013 14:49
Aktiv.: 0.01
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 02, 2013 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta tema je tudi meni prišla prav. Mikrovalovna pečica je prenehala delovati. Pogledal sem visokonapetostno varovalko in je pregoreta. Tista dioda pa pri merjenju z multimetrom ne prevaja v nobeno smer - to verjetno ni v redu. Verjetno je najbolje, da zamenjam obe, da mi zaradi okvarjene diode, varovalka zopet ne pregori.
s57be
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Nov 2012 23:06
Aktiv.: 0.42
Kraj: polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 02, 2013 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjaš lako samo varovalko,ta dioda ima neke čudne parametre,da se je ne da meriti kot običajno diodo,sem popravil cc 10 mikrovalovk , pa je bil pri vseh enak problem, varovalka.Veliko uspeha...........
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.71
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Diodo lahko preveriš z 9V baterijo in uporom. Teh diod se z multimetrom ne da preverit.

LP

Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.36
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa tudi vežeš zaporedno 10 diod 1N4007, če je crknjena dioda.
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.71
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 05, 2013 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Energetik-m je napisal/a:
Lahko pa tudi vežeš zaporedno 10 diod 1N4007, če je crknjena dioda.

Iz izkušenj/znanja ali predvidevaš?

LP

Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.36
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem naredil pri kolegu pred kakšnimi 15 leti, pa je takrat delalo, če pa še dela, pa ne vem.
bandy
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Apr 2009 22:31
Aktiv.: 0.13
Kraj: JV okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 07, 2014 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še jaz imam eno vprašanje. Imamo mikrovalno pečico Gorenje MO 200 DGE (žal že izven garancije). Kar na lepem je začela slabše greti. Na najvišji moči komaj opazno segreje hrano - precejšnja razlika glede na to, kako je prej grela. Kozarec vode še recimo vedno lepo segreje, ampak tudi rabi dalj časa. Kaj bi lahko bilo? Se to sploh splača popravljati?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni