|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 7:33 pm Naslov sporočila: izdelava vremenske regulacije - cena |
|
|
Pozdravljeni,
spet sem pred večnim uprašanjem.
En od znancev me je prosil, če bi mu izdelel vremensko regulacijo za ogrevanje v novi hiši. Ker imam nekaj že naštudirano zase in bi samo nadgradil moj sistem, kasneje pa tudi uporabil v svoji hiši. Polek vremenske regulacije, bi imel rad tudi prikaz in nastavitve določenih temperatur v sistemu.
Zaradi tega nimam pojma koliko bi mu postavil ceno. Ko delam zase itak nikoli ne računam svojih ur, ko gre za naročilo je pa drugače.
Bratranec ima vgrajen seltron in je rekel da je plačal cca 500€ (zunanje tipalo, mešalni ventil, ...).
Koliko bi bila ena razumna cena, da bi bila oba zadovoljna? Ali, za koliko bi kdo od vas forumašev to naredil?
Kakršni koli komentarji dobrodošli. _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.08
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
@kose19
Raje 3x premisli. Elektrotehnika ni kot mizarstvo. Tam dobiš načrt, lepo razagaš in imaš. Tukaj je veliko razvoja, programiranja, testiranja itd.. To je zelo veliko ur.
Zato ni takih obrtnikov, da bi prišla ena gospodinja in naročila neko krmilno elektroniko za mešanje maremlad, kot naprimer pokličeš vodovodarja.
Kar pomisli:
Razvoj tiskanine, digitalni izhodi, vhodi, tempraturni vhodi, LCD, tipke, napajanje, spajkanje, ohišje...
Pisanje programa za vso to reč: algoritmi za nastavlanje temperature, LCD, vhodi, izhodi..
montaža sistema, napake, okvare...
Mislim, da je to prevelik zalogaj. Razen če imaš tak namen, da bi ti razvil nek krmilnik, kasneje pa samo modificiraš shemo in program in uporabiš za kaj drugega. Sam sem osebno razvil nek mali krmilnik, in vedno ko kaj rabim malo popravim shemo in je zunaj že nova zadeva.
Splačalo se ti vsekakor ne bo, razen če ti je to izziv... Ampak vsaj razvij nek krmilnik, da ga boš rabil pri različnih zadevah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GUMY trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03 Prispevkov: 487 Aktiv.: 2.71 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Tvoj znanec bo verjetno zadovoljen, če ne bo plačal več kot bi plačal za nek obstoječ izdelek. Če ima neke specijalne zahteve in želje, ki jih ne dobi pri standardnih izdelkih, bo verjetno pripravljen plačati nekaj več. Vsekakor to ne bo poplačalo tvojih ur, mogoče bo dovolj za materjalne stroške. Pod kakšnimi pogoji boš ti zadovoljen, pa veš sam.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na podoben način sem tudi sam razmišljal. Če ima res željo, da mu jaz to naredim, mu bom predlagal naj počaka, da pri sebi doma pripeljem stvar do take mere, da bo funkcioniralo. Potem pa mu lahko naredim še njemu za podobno ceno kot je na trgu. S tem, da bi imel zraven še bonbončke ki si jih želi.Hvala za mnenja. _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 438 Aktiv.: 2.29 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če tudi on tako razmišlja, potem OK.
Večina, ki pride k meni ima namreč idejo, da če jaz naredim, bo pol ceneje, kot serijsko izdelane variante  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če jih boš naredil nekaj deset, uporabi programirljivi krmilnik. Če jih boš prodal nekaj sto, razvijaj svoje vezje. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni