|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 12:08 pm Naslov sporočila: Samsung galaxy S3 povezava z samsung KIES-obup |
|
|
To je neverjetno.. v roke sem dobil galaxy-ja, ga priklopim na PC in glej ga zlomka..nikakor se noče povezati z samsung Kies, da bi si lahko prenesel backup imenika na telefon. Gledam po različnih forumih kjer so spraševali o isti težavi, očitno neuspešno.
Je res ta software "piece of crap"? Se je že komu zgodilo isto, ista težava? Prosim za pomoč... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nisem imel še nobenega samsugna, ampak za beckup imenila lahko v androidu uporabiš kar google account za sinhronizacijo (seveda so tu različne špekulacije glede varstva zasebnih podatkov itd....kot človek sam presodi).
Drugi način je izvoz imenika v CVS datoteko, ki jo potem lahko odpreš kjerkoli (excel, outlook, gmail...). Če se ne motim preprosto označiš ves imenik ter daš export.... tako nekako sem na xperi ray naredil.
Lp, Jure _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ne sicer pri S3 ampak pri S2 in to potem, ko sem naložil na njega neuradni JB FW.
Nekaj sem iskal po internetu, vendar nobena od predlaganih rešitev ni rešila težave in sem odnehal, ker dejansko Kiesa ne potrebujem (kdo ga sploh?), saj se da storiti popolnoma vse brez njega.
Za BKP stikov pa niti dodatnega programja ne potrebuješ, enostavno jo izvoziš kot vcf datoteko..
Se popolnoma strinjam, kar si napisal o Kiesu! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa res je totalno sranje no... Samsung bi si lahko malo zamislil okoli tega....
Sem poskusil z googlom, vedar kako potem podatke spraviti na SIM od tel? _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
Pa res je totalno sranje no... Samsung bi si lahko malo zamislil okoli tega....  |
Ah, zakaj neki, če se aparati prodajajo kot sveže žemlje. Problemi s Kiesom so že od samega začetka in pri novih verzijah običajno popravijo samo kritične napake, sam program je pa še vedno to kar si napisal, "piece of crap".
Seveda ga pa potrebuje povprečen uporabnik, ki mu o sami napravi ni jasno nič in ga v končni fazi niti ne zanima, važno je, da mu vse deluje tako kot mora.
Tak uporabnik pa bo potreboval Kies, za nadgradnjo FW, za BKP in restore,........, saj ne ve(zakaj pa bi?), da se da vse te stvari podelat tudi na "roke".
Kar se pa SIMa tiče pa ni problem, ko imaš enkrat vse kontakte na telefonu, greš v imenik->lastnosti->izvozi na SIM in to je to.
Čisto točno pa je, ko imaš vse stike na telefonu, greš na stiki->leva tipka(možnosti)->uvoz/izvoz->izvozi na SIM. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej ti želiš iz svoje SIM kartice stike spraviti v telefon? Ali iz telefona narediti backup stikov?
Androidi imajo običajno tako, da če si v stikih imaš možnost nastavitev in upravljanje stikov in lahko izbiraš kopiranje iz SIM na SD / telefon in obratno.
Za backup stikov in SMSjev sam uporabljam Super Backup in zaenkrat me še ni razočaral. Naredi CSV ali XML datoteko, če se ne motim in jih lahko odpreš tudi z urejevalnikom besedila, če se ti kaj drugega zalomi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Štos je v tem, da imam backup stikov na računalniku, pa jih ne morem spraviti nazaj na SIM kartico, oz. telefon....
Jajca od telefona se sploh ne poveže s KIES...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
CSV datoteko prekopiraš na sd kartico, v stikih daš uvozi stike in potem kopiraš na sim... Kot pasulj
Ne razumem zakaj toliko ustrajaš s tem Kies... kdo sploh to še uporablja?
Lp _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2747 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si mobitelov uporabnik, lahko uporabiš m:rokovnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samsung naredi dober hardver, softver je pa katastrofa. Samsungovi tel. aparati nebi nikoli bili to kar so, če nebi bilo Androida. Kies + Android = štala. Niko ni to delalo. Kies je dobro delal samo s telefoni, ki so imeli Samungov OS gor. Če bi rad naredil back up, pojdi pod Stiki, klikni več in daj Uvozi/Izvozi, potem pa izberi Izvozi imenik na SD. To je to. Ali pa sinhroniziraj z Google Accountom. Na Kies pa pozabi.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
poskusim jutri pa poročam... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še ena zanimiva aplikacija, čeprav kopiranja imenika pa ne podpira (vsaj mislim tako, kolikor sem poskušal)
AIRDROID
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Ekola, ratalo! Naredil kot je napisal @R-gorazd. Stike sem uvozil kot V-card na SD telefona, nato jih pa direktno z imenika uvozil...
Dela!
HVALA za pomoč!!! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drejcek Član

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 11:58 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.44 Kraj: Blagovica
|
Objavljeno: Pet Mar 15, 2013 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je Taba nazadnje uspelo povezati s Kiesom le prek wirelessa, prek USB mi kljub različnim driverjem ni zaznalo naprave. Zdaj ima pa Taba že pol leta kolega tako, da bi ga moral vprašati kako je njemu uspelo vzpostavit povezavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni