www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

W8 VUP retail?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, predvsem ta novi vmesnik namesto start menija je na začetku čuden, ampak ko se ga navadiš ni tako obupen. Predstavljaj si kot da je povečan meni start. Na voljo imaš itak staro namizje, kjer delaš. Ko pa želiš najti kak program, greš na novi vmesnik in začneš tipkati ime programa, ki ga iščeš in ti ga najde.
BTW..koristna zadeva je če greš z miško skrajno levo dol in klikneš z desno: prikaže se ti priročni meni, kjer imaš nekaj uporabnih povezav (raziskovalec, nadzorna plošča itd..).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem preizkušal Win8. Preizkusil sem tudi start8 program, ki ti omogoča start menu kot pri Win7. Za moj okus kar uporabna zadeva.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem ga preizkušal, ampak z obzirom da je plačljiv sem se raje navadil na metro vmesnik in zdaj mi je ljubši kot stari meni start. Načeloma ni nobene razlike...pritisneš gumb Windows in začneš tipkati pa ti najde program...to je enako v starem in novem meniju start.
Edino kar me moti je to da se ob zagonu postavi v metro in ne na namizje, kar sicer lahko rešiš tako da v mapo zagon (startup folder) postaviš bližnjico da ti ob vsakem zagonu odpre Raziskovalca (le-tega odpre na namizju, zato je tako prisiljen odpreti namizje).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa ostajam pri menju, da naj Windows 8 nalagajo na tablice PC-je in prenosnike naj pa glede njega kar pri miru pustijo. Tudi tisti približek Windows 8 vmesnika ni to to. Ikon čez pol zaslona pa tudi ne rabim. Da bom pa še dodatno pritiskal za dostop do namizja, ja pa ja. Moje mnenje... Whistle
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi ne. Zato pa delam s starim namizjem. Ti kar ostani na sedmici, če ti paše, seveda. Če ti dejstvo, da osmica deluje kar konkretno hitreje ni dovolj, potem pač nisi tako zahteven, oziroma se ti pač ljubi sedeti za pcjem dlje kot treba.
Sicer je do starega namizja en klik, torej tak izgovor je čista lenoba.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem naloženo, ampak dejansko rečeno meni ni delovala hitreje, možno da zaradi slabe kompatibilnosti z napravami, ker je računalnik star že kakih 5 let.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huh...moj PC je start najmanj toliko. Notri ima Pentium 4 3GHz. Saj tako ogromno hitrejši spet niso. Je pa lahko v določenih stvareh problem kompatibilnosti, ja. Nekaj se da rešiti, vse pa ne.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni