Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ledius-e Član

Pridružen-a: Pet 25 Sep 2009 21:08 Prispevkov: 214 Aktiv.: 1.11
|
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:08 pm Naslov sporočila: Windows xp vprašanje |
|
|
Lep Pozdrav.
Meni se pa pojavlja vprašanje glede Windowsa XP professional.
In sicer gre le za manjšo stvar. Moj prvi windows xp je bil SP2 professional. Sedaj me pa zanima, Kaj je razlika oziroma kako bi lahko vedel za kateri professional gre, namreč pri mojemu je na začetku, ko se je prižigal (loadal) kazalo windows logo in pod le tem professional napis. primer:
[/url]http://www.windowsxpprofessional.windowsreinstall.com/images/Image32.gif
Vsi ostali, ki pa sem jih preizkusil pa tega niso napisali. Primer:
[url]http://2.bp.blogspot.com/_tqTLDaTm59M/TCViWT097CI/AAAAAAAAASw/1ikFTybjyZ0/s1600/windows+xp+bootscreen.jpg
Sedaj pa me zanima v čem je tu razlika, oziroma kako bi lako našel ta moj prvi primer.
LP Ledy [/url] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:19 pm Naslov sporočila: Re: Windows xp vprašanje |
|
|
Ledius-e je napisal/a: |
...kako bi lahko vedel za kateri professional gre...
LP Ledy [/url] |
Na namizju klikni (desna tipka miške) na ikono moj računalnik in izberi lasnosti (properties) in boš videl katero verzijo windows-ov imaš. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
"Professional" je na bootscreenu pisalo pri čisto prvi verziji XP, ki še ni imela Service packov. Čim si na takšen sistem nainštaliral SP, pa je napis izginil. _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ledius-e Član

|
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
robertos je napisal/a: |
Ledius-e je napisal/a: |
...kako bi lahko vedel za kateri professional gre...
LP Ledy [/url] |
Na namizju klikni (desna tipka miške) na ikono moj računalnik in izberi lasnosti (properties) in boš videl katero verzijo windows-ov imaš. |
Sem kliknil in videl, da gre za verzijo 2002 (leto) poiskal točno takega pa ni delovalo.
matjazkariz je napisal/a: |
"Professional" je na bootscreenu pisalo pri čisto prvi verziji XP, ki še ni imela Service packov. Čim si na takšen sistem nainštaliral SP, pa je napis izginil. |
Tebi pa hvala za info. Ali to potem pomeni, da je možno, da sem imel prvo verzijo XP SP2, ker je na mojemi CD-ju pisalo le to XP SP2 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Joe975 Neznanec

Pridružen-a: Čet 07 Mar 2013 12:13 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 3:09 pm Naslov sporočila: Najbolj preprosto pogledaš |
|
|
Klikni na start, nadzorno ploščo, sistem, potem pa ti odpre zavihek splošno in tam ti piše katera verzija in servis pack je inštaliran. Velja za xp.
Za 7 klikni na start, nadzorno ploščo, sistem in varnost, sistem in tam ti na prvi strani napiše procesor, ram, verzija sistema, ocena računalnika po vseh operacijah.
LP _________________ Vedno se učim, da bom na koncu vsaj malo pameten. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ledius-e Član

|
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja to sem preveril in piše Windows XP Service pack 2 v.2096 verzija 2002
In pri tem PCju mi na bootscreenu še piše win XP Professional... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haRmOniKa Član

Pridružen-a: Pet 03 Dec 2010 20:10 Prispevkov: 96 Aktiv.: 0.54 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj sem že googlal, pa ne najdem na videz nič uporabnega...
Prenosnik se noče zagnati, in sicer cel čas kaže xp logo, naprej pa ne gre. Ima kdo kakšno idejo kako to popravit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.07 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
haRmOniKa je napisal/a: |
Nekaj sem že googlal, pa ne najdem na videz nič uporabnega...
Prenosnik se noče zagnati, in sicer cel čas kaže xp logo, naprej pa ne gre. Ima kdo kakšno idejo kako to popravit? |
Si mogoče poskušal safe mode? V tem načinu prideš v OS? Med zagonom pritiskaš F8 ali F9 in bi ti moralo ponuditi možnost varnega načina... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haRmOniKa Član

|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem. V safe mode pridem, sicer z opozorilom, da ne more pravilno naložit uporabniškega računa.
Kaj pa naj delam v safe mode? Obnovitev sistema se ni hotel zagnati... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.07 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskušaj z msconfig nastaviti, da ti zažene samo OS brez vse dodatkov. Mislim, da je opcija diagnostic start, shrani in ponovno zaželi PC.
Če se ti bo zagnal.
Drugače poskušaj ustvariti nov uporabniški račun v varnem načinu in ob prihodu v OS izberi tistega novega. Očitno je nekaj narobe z tvojim uporabniškim računom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haRmOniKa Član

|
Objavljeno: Pet Maj 24, 2013 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem naredil tako, pa nič ne pomaga. Še vedno samo kaže xp logo, naprej pa ne gre. Še kakšna ideja ali bo potreben format?
EDIT: Ko hočem z namestitvenim cd-jem popravit osnovne funkcije OS, mi napiše da ne najde nobenega diska. Ko pa grem v safe mode, lahko brez problema brskam po disku :/
Kaj mu ni jasno? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ledius-e Član

|
Objavljeno: Sob Maj 25, 2013 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali si potem probal win še enkrat čez "povozit" (še enkrat naložit)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marsovcek Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27 Prispevkov: 160 Aktiv.: 1.00 Kraj: Okolica Celja
|
Objavljeno: Sob Maj 25, 2013 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si v zadnjem času posodabljal kake gonilnike? Oziroma kaj se je dogajalo preden je računalnik začel hecati? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haRmOniKa Član

|
Objavljeno: Ned Maj 26, 2013 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Računalnik ni bil moj, tako da ne vem kaj se je točno dogajalo. Po besedah lastnice nič.
Poskusil sem kar nekaj stvari, pa ni nič delovalo. Na koncu sem se odločil za formatiranje in sedaj dela normalno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|