|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
luxxx7 Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Dec 2012 23:04 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 10:18 pm Naslov sporočila: Ugašanje in prižiganje monitorja |
|
|
Pozdravljeni, imam problem z LCD monitorjem AOC 197Sa. Namreč izklopi se sam od sebe in se nato vklopi samo tako, če ga dam iz elektrike za okoli 30 sekund in nato spet dela 5 minut (ali manj). [slovenščina je zame španska vas] imel sem ga že narazen, pregledal vse okoli napajalnega dela v monitorju, noben kondenzator ni napihnjen oziroma defekten tudi spoji zgledajo vsi vredu.
Če ima še kdo kakšen predlog, kaj bi še lahko naredil kar z besedo na dan!
Že vnaprej se zahvaljujem!
P.S. probal sem z drugim monitorjem in deluje normalno.
Lp Luka
Nazadnje urejal/a luxxx7 Ned Mar 31, 2013 10:37 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vseeno zamenjaj kondenzatorje, že nekaj naprav s takimi simptomi sem popravil samo s kondenzatorji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luxxx7 Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Dec 2012 23:04 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če vas razumem, naj zamenjam samo kondenzatorje v napajalnem delu ali še kje drugje?
Edit: drugače ni slovenščina zame španska vas  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.83 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj elegantno je če menjaš samo enega, tistega pravega. Kdo pa ti garantira, da bo tudi po menjavi vseh uspelo?? _________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
luxxx7 je napisal/a: |
Če vas razumem, naj zamenjam samo kondenzatorje v napajalnem delu ali še kje drugje?
Edit: drugače ni slovenščina zame španska vas  |
Na napajalni poščici je verjetno napihnjen kak kondezator na izhodih, zamenjaj jih. Tisti 400V ponavadi ni kriv, razen če je napihnjen.
Pripni kako sliko napajalnika.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
quomme Neznanec

Pridružen-a: Tor 05 Mar 2013 2:24 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
ali monitor popolnoma ugasne ali ti ugasne samo osvetlitev? Sem imel doma dva monitorja na katerih je bil v okvari inverter za žarnice. Delal nekaj kratkega časa in nato ugasnil.
LP, Peter _________________ If you can dream it, you can do it. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luxxx7 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
quomme je napisal/a: |
Zdravo,
ali monitor popolnoma ugasne ali ti ugasne samo osvetlitev? Sem imel doma dva monitorja na katerih je bil v okvari inverter za žarnice. Delal nekaj kratkega časa in nato ugasnil.
LP, Peter |
Monitor ugasne popolnoma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni