|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bulek44 Neznanec

Pridružen-a: Tor 02 Apr 2013 13:07 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Apr 02, 2013 1:23 pm Naslov sporočila: Rezervno napajanje za avtomatizacijo (ali UPS z 12V izhodom) |
|
|
Zdravo,
kar nekaj časa sem imel hišni avtomatizacijski sistem na naivni vezavi rezervnega napajanja. Akumulator je bil vezan kar vzporedno in ko je elektrike zmanjkalo za daljši čas, se je seveda preveč izpraznil.
Sistem bi rad nadgradil in sicer bi bila idealna rešitev UPS z večjo kapaciteto (vsaj 60Ah), ki bi imel 12 VDC izhod (teh v nižjem cenovnem razredu ni).
Lahko bi sistem tudi sestavil, npr. is zaprtega akumulatorja, vezja, ki je OR funkcija med akumulatorjem in napajalnikom, vendar bi rabil še vezje, ki bi ob recimo padcu napetosti pod 11V izklopila vir (akumulator), da se ne sprazni preveč.
Prav zadnje vezje nisem našel, ostala bi še šla...
Obstaja tudi industrijska rešitev (PULS UB10.245 ), vendar rabim 24V napajanje (kar močno), pa tudi cena 250EUR+ mi nekako ne gre v proračun. Najraje bi imel kar 220V napajanje in 12V in po možnosti 24V izhod (PULS to ima).
Nekaj v tej smeri so tudi solarni regulatorji, vendar koliko sem razumel ne smem namesto FV plošče priključiti 12V napajanja (ker imajo neke funkcije za optimizacijo delovanja panelov in ponekod celo piše, da se ne sme nič drugega priključiti). Takega, ki bi imel še navadni 12V ali 220V vhod, pa nisem našel.
Vljudno prosim za vaše nasvete (ali celo morda nekdo to proizvaja) ?
LP,
Bulek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni