|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.13 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Apr 07, 2013 7:36 pm Naslov sporočila: Kaj trenutno počnem izven stroke - april 2013 |
|
|
Slika pove več kot tisoč besed - ne da se mi pisati !
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
89.57 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
|
114.37 KB |
6 krat |

|
Tole se pa težko verjame, a je res.
Gobja sezona se je pravkar začela. |
|
117.31 KB |
21 krat |

|
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.97 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Apr 07, 2013 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mavrah,pri nas še ni in to bo malo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 07, 2013 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj?! Že mavrhi? Sicer čas je že ampak pogoji pa še niso čisto pravi tukaj okoli Lj...
_________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.13 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 12:27 am Naslov sporočila: |
|
|
LEDuser je napisal/a: |
Kaj?! Že mavrhi? Sicer čas je že ampak pogoji pa še niso čisto pravi tukaj okoli Lj... |
Hahaha,.. saj jih nisem okrog Ljubljane nabiral
No preveč jih imam, če kdo pride jutri jih lahko dobi za pokušino.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.69 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Nikjer na vidim koordinat na sliki.
Sicer pa ni kaj kapo dol za tako najdbo.
Pri nas, je če najdemo 2-3 na leto to že uspeh. Pa ponavadi so skriti v kaki travi in jih težko opaziš.
Jurčkov pa je bilo lansko leto v kg to pa ja.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.42 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem te takrat vprašal: "Kaj ti bo 10 colski GPS", si mi odgovoril: "za gobe".
Zdaj se pa ne spomnim več. Kaj pol si vzel tablico z GPSom al brez?
_________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
Zdaj se pa ne spomnim več. Kaj pol si vzel tablico z GPSom al brez? |
Brez. Zato jo pa prodajam !
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta vikend sem sraufal laguno. Spet.
Tokrat je bilo na vrsti popravilo visokotlacne crpalke.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.95 Kraj: slo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Čet Apr 11, 2013 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja samo mladi počno natanko to kar jim pustimo. Sam sem v osnovni in srednji šoli bil v svetu staršev in dobro poznam problematiko.
Na sestanku sveta staršev mi je profesorica v 4. razredu osnovne šole prijavila: "Ne morem jih krotiti, nemogoči so, kaj naj naredim?"
Moj odgovor je bil trenuten, bliskovit in še danes sem enakega mnenja. Rekel sem: "Prekvalificirajte se, saj za vzgojo in izobraževanje niste primerni."
Sam sem kar nekaj let poučeval matematiko, fiziko in računalništvo, pa nisem nikoli imel problemov z mladimi. Ampak, treba slediti razredu. Jaz temu rečem "razredni šum". Neumnost je opazovati in žugati dvema posameznikoma. Razred se jemlje kot celoto. Če se je "razredni šum" dvignil, je to pomenilo, da predavam na prenizkem nivoju, ali pa da je predavanje slabo. Če se je "razredni šum" preveč zmanjšal, je to pomenilo da razred preveč trpi.
In še nekaj, posameznika, ki je kolovodja, učitelj sam ne more ustaviti. In tudi ni potrebe, ustaviti ga morajo učenci sami.
Princip je preprost, deluje pa vedno. Napoveš preizkus znanja iz snovi, ki jo trenutno predavaš. Ko se razredni šum dvigne nad nivo, se preprosto ustaviš in čakaš. Ko se tretjič ustaviš in počakaš, nadaljuješ tako, da vsem razložiš, da bodo vprašanja iz snovi, ki je predvidena in ne iz tega, kar bom uspel povedati.
Nasledni dan je test in kolovodja ima edini pozitivno oceno.
Ga ni razreda, ki ga nebi izločil.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.95 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Apr 12, 2013 6:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Nasledni dan je test in kolovodja ima edini pozitivno oceno |
oceniti preizkus znanja glede na priimek - že v osnovi napačno, kaznovati vse po vrsti zaradi enega pa je bolj izraz nemoči šolskega sistema kot reševanje problema. Ker "kolovodja" je pogostokrat tudi psiho-fizično najmočnejši, še posebej če gre za nekoga, ki ponavlja razred/letnik in v takih primerih ga nihče ne bo "izločil".
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5525 Aktiv.: 24.07 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Apr 12, 2013 8:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Žal dandanes v šolstvu zdrava kmečka pamet vse prevečkrat nima kaj iskati, kar ugotavljam iz dneva v dan (žena uči na OŠ).
Problem v osnovi ni v mulariji, ampak v (določenih) starših:
ko enkrat starš daje otroku potuho (čeprav imaš npr. skeniran originalen test, podpisano izjavo učenca, da testa ni spreminjal ter taisti test, ki je bil očitno (drug svinčnik!) naknadno popravljen - in to mami ni "zadosten in verodostojen" dokaz, da je učenec goljufal?!?!?!), na roditeljske sestanke hodi z odvetniki itd. - nimaš prav veliko storiti.
Volkove ideje bi mogoče delovale v teoriji, v praksi pa dandanes težko, vsaj v mestih, kjer so na tapeti le pravice, ne pa tudi dolžnosti.
LP, g
p.s. Aja - kaj trenutno počnem? Grem urejat svojo novo pisarno v Trzin! Če bo kdo kaj okoli hodil, naj me pokliče za kak kafe
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pet Apr 12, 2013 8:04 am Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
oceniti preizkus znanja glede na priimek - že v osnovi napačno |
Kolovodja ima edini pozitivno oceno zaradi tega, ker si lahko privosci biti kolovodja in obenem se imeti pozitivno oceno, ne zaradi tega ker se pise drugace kot drugi. V vecini primerov gre pri kolovodji nadpovprecno nadarjeno osebo.
In ja, kaj hitro ostalim "potegne" da imajo zaradi podpore lumpariji sami skodo, on pa ne.
mucek je napisal/a: |
ko enkrat starš daje otroku potuho (čeprav imaš npr. skeniran originalen test, podpisano izjavo učenca, da testa ni spreminjal ter taisti test, ki je bil očitno (drug svinčnik!) naknadno popravljen - in to mami ni "zadosten in verodostojen" dokaz, da je učenec goljufal?!?!?!), na roditeljske sestanke hodi z odvetniki itd. - nimaš prav veliko storiti. |
Zal tudi to drzi.
Kaj pocnem? i, v sluzbi sem!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Pet Apr 12, 2013 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
Citiram: |
Nasledni dan je test in kolovodja ima edini pozitivno oceno |
oceniti preizkus znanja glede na priimek - že v osnovi napačno, kaznovati vse po vrsti zaradi enega pa je bolj izraz nemoči šolskega sistema kot reševanje problema. Ker "kolovodja" je pogostokrat tudi psiho-fizično najmočnejši, še posebej če gre za nekoga, ki ponavlja razred/letnik in v takih primerih ga nihče ne bo "izločil". |
Enkrat sem že rekel, bom pa še enkrat: Če profesor ni v stanju obvladat učence, potem naj menja poklic.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Pet Apr 12, 2013 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Žal dandanes v šolstvu zdrava kmečka pamet vse prevečkrat nima kaj iskati, kar ugotavljam iz dneva v dan (žena uči na OŠ). |
Žal je dostikrat res tako. Ampak prilagoditi se treba.
ko enkrat starš daje otroku potuho (čeprav imaš npr. skeniran originalen test, podpisano izjavo učenca, da testa ni spreminjal ter taisti test, ki je bil očitno (drug svinčnik!) naknadno popravljen - in to mami ni "zadosten in verodostojen" dokaz, da je učenec goljufal?!?!?!), na roditeljske sestanke hodi z odvetniki itd. - nimaš prav veliko storiti. |
Ne me hecat no. K meni bi samo do vrat prišel odvetnik, pa nikamor dlje. On noter, jaz pa ven. Sestanek je roditeljski. Stvari tam so pa osebne. Odvetnik tu nima kaj iskati. Če starši menijo, da so stvari ušle predaleč in je potreben odvetnik, potem je to že stvar ravnatelja in šolskega sveta. Takega učenca se prešola drugam.
Volkove ideje bi mogoče delovale v teoriji, v praksi pa dandanes težko, vsaj v mestih, kjer so na tapeti le pravice, ne pa tudi dolžnosti. |
No pred 13 leti so te ideje delovale. In ne verjamem, da je danes kaj dosti drugače. Ljudje v skupini so množica. In zakonitosti množice so stare kot je star pojem "krdelo". Zakoni v množici osebkov se ne menjajo preko noči. Vodja, ki škoduje svojemu tropu je suspendiran, v nadaljevanju pa izločen. V razredu velikosti med 20 in 25 vrstnikov je med 3 in 5 kandidatov, ki hitro zavzamejo njegovo mesto. Z malo pomoči je vse hitro rešeno.
Da bi vzpostavil ravnotežje je staremu treba dati še vedno neko veljavo. Običajno sem ga zadolžil za red in mir, če sem rabil 5 min do zbornice. Tako se ne čuti preveč užaljenega ob sestopu. "Krdelo" mu pa ne sledi, to mesto je prevzel nekdo drug. Zadeva špila, ker novi vodja vidi, da je to stranska zadolžitev. V starem pa tli neko tiho maščevanje, ki se potem izzseva skozi logiko, da je sedaj policaj !
Če učitelj tovrstnih odnosov ne uspe pravočasno spregledati je dobesedno po njem. Vrednote se obrnejo na glavo. To kar je barabija postane IN. In potem smo pri filmčku, ki smo ga videli. In snemanje neumnosti med poukom ni stvar, ki so ji danes pogruntali. V 70-ih letih sem obiskoval srednjo šolo na Vegovi. Ta je veljala za najstrožjo šolo v Sloveniji. Če si šel iz WC-ja se ti je lahko zgodila racija z testiranjem, če si kadil. Opeka se je postavil tka in izvajal DAHNI akcijo, ter sortiral na tiste, ki so lulali in tiste, ki so kadili,....
No in iz teh časov obstaja filmček, kjer jaz "po nesreči" ocedim gobo profesorju na glavo.
Bil sem torej na obeh straneh. Vem kako zadeve gredo. Se da vse obvladati, a je treba znati.
Principi so čisto enostavni - prvinski. Ljudje smo inteligentne zveri. Razred je krdelo. Ostalo je le sprovajanje teorije v prakso.
Evo, če hočeš idejo kako s odvetniki...
Lepo se postaviš na njegovo stran, se pomeniš prijateljsko z njim in ga zaprosiš za telefon. Ob vsakem sranju, ki ga učenec naredi, kličeš odvetnika in ne starše. Spet vljudno, ga "obveščaš z željo, da bo stvar bolj enostavna". Ker je vir učenčevih nesramosti neusahljiv, bo nekdo popustil. Ali odvetnik, ki bo zgubil živce, ali pa starši, ko bodo dobili njegov račun.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazadnje urejal/a VolkD Pet Apr 12, 2013 12:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni