|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Iztok: ne se bat, že dolgo se ne žrem za par €, otrokom in vnukom je zaenkrat, glede na razmere v SLO, odlično postlano .
Hec pa je, da pri Conradu ne gre za par € ampak bistveno več, posebno pri kitajskih zadevščinah!
Ne rabiš nič razlagat, ker nismo padli z Lune.
Saj poznaš star slovenski pregovor o beraču in malhi? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem trgovec in razlagam samo tisto kar vidim. In vsak dan vidim stranke, ki npr. kupijo avtoradio za 50€ in zahtevajo SLO navodila kar prodajalca stane 300 do 500€. Pri proviziji 10€ bi jih mora prodat vsaj 30 kom. da sploh pokrije stroške ... potem pa pride drug kupec, ki kupi malce drugačen radio in je spet treba plačat prevajanje ...
Nato pride iz tržnega inšpektorata kazen nekaj k€ ker se prodaja artikel, ki ga je SIQ ocenil kot neustreznega čeprav ima nemški TUV certifikat, ki pa po naši zakonodaji ni dovolj. Potem SLO trgovec plača kazen in SIQ certifikat kar gre v tisoče € za stvar ki je vredna 50€ proda pa se jih manj kot 100. kom letno z maržo 5 ali 10€ ... računaj malo!
Z vsem tem nemški trgovci nimajo težav in stroškov. Če teh razlik ne razumeš ti, pa glede mednarodne trgovine in SLO zakonodaje nisi padel samo iz lune ampak najmanj iz marsa ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bo kar zadosti, rekel bi samo to, ja in?
Ne ti meni mednarodne trgovine in ne vem kaj še vse zraven tlačit!
Ne grem se jaz trgovine, torej, če ti mene pošiljaš kupovat tja kjer je par € ceneje, naj trgovci prodajajo te avtoradie in ne vem kaj še vse, tja kjer bodo to prodali brez stroškov!
V končni fazi lahko tudi štacuno zaprejo, dol mi visi!
Če pa Conrad nima nekoga izmed zaposlenih, ki bi znal prevesti enostavna navodila za nek avtoradio ali mp3 predvajalnik ali... in mora za to plačevati prevajalca, ki se mu, glede na videne, prav prekleto malo sanja o izdelku, za katerega prevaja navodila, naj zapre štacuno.
Iztok je napisal/a: |
.....potem pa pride drug kupec, ki kupi malce drugačen radio in je spet treba plačat prevajanje ... |
In navodila so seveda popolnoma drugačna
Tržna inšpekcija!? Ne ti men o TUV certifikatih, me res zanima, kakšne certifikate ima vsa tista kitajska bižuterija, ki jo Conrad prodaja!
Če mora izdelek ustrezati zakonskim predpisom v SLO, je temu tako in nič drugače.
In to šlamparijo trgovca bi po tvoje morali kupci plačat ali kako?
Približno tako, kot bi policaju rekel, za prekoračitev hitrosti pošljite račun proizvajalcu avtomobila, ker gre avto prehitro! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Če pa Conrad nima nekoga izmed zaposlenih, ki bi znal prevesti enostavna navodila za nek avtoradio ali mp3 predvajalnik ali... in mora za to plačevati prevajalca, ki se mu, glede na videne, prav prekleto malo sanja o izdelku, za katerega prevaja navodila, naj zapre štacuno. |
Nekoga od zaposlenih ki zna prevajat? Po tvoje ena oseba zmore sproti izdelat prevode za cca. 160 novih izdelkov, ki dnevno pridejo v ponudbo? Poleg tega pa je še +200 tisoč ostalih, ki se prevajajo sproti, ko se izdelek kupi. Očitno bi ti supermen to zmogel?
Včasih so bila navodila res bolj na hitro. Zadnja leta pa imamo tri zunanje prevajalce, ki se redno posvetujejo s tehnično službo, ki pravilnost prevodov preveri in po potrebi prilagodi SLO tržišču in razmeram.
Iztok je napisal/a: |
.....potem pa pride drug kupec, ki kupi malce drugačen radio in je spet treba plačat prevajanje ... |
In navodila so seveda popolnoma drugačna |
A ti bi za +200 raznih avtoradijev v ponudbi, navodila za uporabo tako kot naši poslanci kopiral copy/paste-al diplome?
Res te ne razumem - po eni strani se žališ kako so navodila netočna, potem pa bi kopiral navodila od kakšnega SONYja, da bi bila tudi enaka še za Roadstar, Kenwood, itd. ? Tako razmišljanje je lahko le posledica pretiravanja s tem početjem ...
Približno tako, kot bi policaju rekel, za prekoračitev hitrosti pošljite račun proizvajalcu avtomobila, ker gre avto prehitro! |
Ker že omenjaš avtomobile in zakone ... očitno bo bolj produktivno in mi bo prej uspelo, če grem Brajdiče & Comp. prepričevat zakaj morajo imeti vozniško, prometno in tehnično brezhibno vozilo, kot pa tukaj nekomu razlagat kaj vse mora trgovina v ozadju delat in se mu to niti ne sanja a vseeno misli da vse ve in mu doma zadostuje google translate, ko pride v štacuno pa hoče za prevajalca Toporišiča osebno - in to ZASTONJ!
Za konec - odpri predstavništvo tuje trgovine s tehničnim blagom, ki ima vsaj 100 tisoč artiklov pa nam in SLO kupcem pokaži kako se to poceni in kvalitetno dela. Obljubim, da bom velikokrat tvoja stranka
Ko boš uspel in dobil vsaj tak naziv kot Conrad
pa ti mogoče pošljem še prošnjo za službo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Iztok: tole gre pa že čez vsake meje normalnega. Me zanima, kaj bi še na koncu na plano privlekel. Vse kar si povedal, je vaš problem in vse te probleme tudi zaračunate in jih dobite plačane.
Kar se prevajanja tiče, še vedno so zanič, kar je tudi razumljivo, saj mora vsak vaš prevajalec prevesti 50+ navodil s posvetovanjem vred in seveda brez copy/paste.
Kaj trgovina dela v ozadju ne rabiš razlagat, ker me popolnoma nič ne zanima in mi tudi ni jasno, zakaj bi moral to vedet!
Nikomur se nisem žalil okoli navodil, napisal pa sem, da so šlampasta in to so še vedno, vključno z internetno stranjo, posebno z iskalnikom.
V trgovini ni nič zastonj, vse (pre)plača kupec vključno z vašimi napakami!
V glavnem takole, če vam je odveč ali, če ne zmoret zaprite štacuno, kljub tistemu certifikatu, ki si ga pripopal!
In koliko je koštal?
In štacuna, ja posel kot vsak drugi in popolnoma nič drugega, s tem, da vsi ne moremo, nočemo ali ne znamo biti trgovci.
In verjetno ste edina trgovina v SLO s +200 tisoč artikli .
S prošnjo pa kar počakaj, za mojo službo boš moral v svojem življenju še kar nekaj tečnih strank potroštat ali vsaj do svojega 65. leta starosti počakat  _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Ned Apr 28, 2013 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da si iz istega kraja kot je predstavništvo firme se lahko enkrat anonimno oglasiš in se delaš, da brskaš po policah. Medtem pa opazuj kako se dela, da se pride do tistega certifikata. Ne skrivamo nič ker se boš tako nahajal v prostoru kjer je hkrati računovodstvo, komerciala, marketing, naročniška in tehnična služba!
Katera firma v SLO pa ima še v ponudbi +200 artiklov matične tuje firme? Me prav zanima?
In če izdam še informacijo, da bo zaradi reorganizacije to do konca leta naraslo na pol milijona ...
Ne moti me, če kdo vpraša. Se mi pa zdi bedasto, da nekdo kljub logičnim argumentom trobi in trobi o nečem kjer niti ne pozna ozadja in bi bilo bolje, da se drži poklica, ki si ga sam napisal v svoj profil.
Me prav zanima kako bi ti odgovarjal nekomu, ki ve, da ima mikrofon samo dve žički in mu klub temu popači zvok. Kljub razlagi o keramičnih, dinamičnih mikrofonih, vgrajenih predojačevalcih, premodulaciji, itd. pa bi ti še naprej bluzil, da to ne more bit tako zakomplicirano ker ima mikrofonski vtič še vedno samo dve žici in ni tako komplicirano kot mu hočeš ti pojasnit in ga samo nategu*** ...
Poglej zadeve malo še s te plati  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Ned Apr 28, 2013 12:57 am Naslov sporočila: |
|
|
A tebi ni jasno, da me BK za ozadje in verjamem, da večino kupcev!
Samo cena artikla me zanima in popolnoma nič drugega, pri čemer mi je popolnoma vseeno koliko vas je in koliko artiklov prodajate!
In po tvoje, kakor razlagaš, bi moral vsak kupec poznat poslovanje in vse kar potegne za seboj, neke trgovine .
Kakorkoli, dražji ste celo od IC Elektronike.
In prav zanima me koliko ste dali za certifikat, kdo ga je izdal in kakšni so kriteriji, kajti spletna stran, t.j. ponudba in opisi so tako šlampasti, da človeka boli glava, ko gleda to spakedravščino na Conrad.si.
Lep primer so linearna tiskana vezja, le kakšna so digitalna? Ali vam to prevajajo isti prevajalci kot navodila, z vašo "tehnično" pomočjo?
Da ne omenjam opisov, ki jih praktično ni!
Hvala za povabilo, toda zdi se mi škoda časa za take bedarije, kot je gledanje nekih štacunarjev, kaj počnejo.
In seveda še veliko delovnih uspehov! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Apr 28, 2013 1:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Tema je popoln offtopic.
Upam, da bo obema lepše in lažje, če jo zaklenem. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni