www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ARM razvojna plošča SE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2005 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
Ali je morda že kdo poizkusil, če LPC2000 Flash utility deluje z USB2RS232 adapterjem?

Jaz imam prav to testno ploščo priključeno preko USB/232 dongla. Dela povsem b.p.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2005 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!

Frenki, hvala za info. Mi je kar malo odleglo Smile Saj do zdaj nisem kaj dosti COM porta uporabljaj vsaj za programiranje ne, vendar bo izgleda v bodoče še kako pel Smile

LP GOrazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2006 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Confused Upam da je tema še aktualna , saj kmalu postanem lastnik te razvojne plošče Very Happy
Pa bom sigurno imel kup začetniških težav.

Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali kdo uporablja GNU ARM - tukaj je link. Stvar je taka: program bi rad poganjal pod WinXP. Namestil sem si Cygwin - GNU emulator. Sedaj pa ne znam iz tega Cygwin-a pognati GCC. Upam da sem razumljivo napisal, ker se ne spoznam na te stvari.
BorutS
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25
Aktiv.: 0.46
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 01, 2006 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam GNU ARM v uVision3, tam so ze narejeni nekateri projekti kot primer, pravtako se ti ni potrebno ukvarjat s raznimi switch-i. Sicer mislim da ta compiler kličeš s arm-elf-gcc .... priporočam ti da si pogledaš gcc manual za parametre in switch-e, ki jih moraš podati ob klicu za prevajanje linkanje....
Splača se ti narediti "makefile" nato kličeš le "make all" da ti ni potrebno tipkat cele klobase. v google vtipkaj "makefile tutorial" za več informacij o makefile datoteki.
Druga možnost je da narediš .bat datoteko.

LP
Borut
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, zdaj imam pa še jaz eno težavo z GNUARM. Projekt želim spompajlati in če to naredim preko make ukaza, mi vrne napako:
Koda:

C:\ARM\Workspace\demo2378_blink_flash>make all
.compiling
arm-elf-gcc -I./ -c -fno-common -O3 -g main.c
make: arm-elf-gcc: Command not found
make: *** [main.o] Error 127

Če pa vpišem v ukazno vrstico samo
Koda:

arm-elf-gcc -I./ -c -fno-common -O3 -g

pa ne vrne nobene napake...

Delati pa mislim preko Eclipsa.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešeno! Z WinARM deluje BP.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 5 dni