www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Onewire

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 2.01
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 1:24 am    Naslov sporočila:  Onewire Odgovori s citatom

Mare nas pridno zalaga z uporabnimi algoritmi, pa je še mene spodbudil, da vam ponudim moj najnovejši zmazek v obliki implementacije onewire protokola. Kot vedno je za dokončen in lep izdelek zmanjkalo časa, naredil sem samo toliko kot sem potreboval. Pisano je bilo za LPC2102, ki ima samo 1 port, tako da je potrebno za kakšne večje mišičnjake dodati v IOxxx še številko porta. Za BUS powered device manjka samo rutina, ki drži podatkovno linijo gor med pretvorbo podatkov. Če imate veliko prekinitev, bo treba napisat funkicji za izklop in ponovni vklop prekinitev, ker le te lahko pokvarijo prenos podatkov (pred nekaj dnevi je nekdo na forumu objavil obe funkciji kot odgovor na vprasanje, ki ga je postavil Bostjang)
Dodano je nekaj osnovnih nastavitev obliki config. wizarda. Potrebujete še funkcijo extern void Error() ki naredi nekaj z morebitnimi napakami (lahko tudi nič) in pa timer 1, v free running mode-u s tako frekvenco, da delay_us res traja približno 1us. Najbolje da si najdete kakšno boljšo funkcijo za mikrosekunde, ker je tale moja precej zanič, timing pa pri 1w protokolu zelo pomemben. Knjižnica je pripeta, tule pa je še funkcija, ki poišče senzorje:

Koda:
void get_sensors()
{
char *t,*cp,code[MAXSENSORS][OW_ROMCODE_SIZE];
int  m,nSensors;
   cp=&code[0][0];
   nSensors=search_devices(cp);
   for (m=0;m<nSensors;m++)
   {      
         t=cp+(m*OW_ROMCODE_SIZE);
         memcpy(Sensor[m].romcode,t,OW_ROMCODE_SIZE);         
   }
}

Sigurno sem prodal kakšno cvetko... če bo kdo kaj potreboval, pa najbolje, da vpraša.

Lp, M@ic

onewire.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  onewire.zip
 Velikost datoteke:  6.51 KB
 Downloadano:  21 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 73166.79

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 41.02
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne bodo prikrajšani uporabniki PIC mikrokontrolerjev, je moj projekt TUKAJ.

LP

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 12.00
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly, pri tvojem projektu manjka ravno tisto, kar je oversc0re (edit: tokrat ne Mare) objavil, namreč iskanje vseh 1-wire naprav na vodilu... Se pa zavedam, da je kaj takega napisat v assemblerju kar izziv.

Nazadnje urejal/a NeoTO Čet Avg 31, 2006 11:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
aly, pri tvojem projektu manjka ravno tisto, kar je Mare objavil

Khm, khm Wink

NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oversc0re je napisal/a:
NeoTO je napisal/a:
aly, pri tvojem projektu manjka ravno tisto, kar je Mare objavil

Khm, khm Wink

Rolling Eyes Kaj si hotel povedati? Sam sem se precej namučil s proceduro iskanja naprav na 1-wire vodilu in v redu napisati to proceduro v vsem prekaša vse ostale, ki skrbijo za komunikacijo... Le-te napišeš v nekaj minutah, iskanje pa... Very Happy Aja, pa pisal sem v C-ju

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ups Very Happy Malo sem zgrešil... Se opravičujem. Ko sem pisal odgovor sem na hitro začetek enega posta preletel, pa ga napačno razumel...
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 01, 2006 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ni panike... sem se oglasil bolj za šalo Smile

Lp, M@ic

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 41.02
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 01, 2006 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
nanj napišem dvomestno številko

Si kdaj razmišljal o uporabi XML za zapis lokacije, opis...

http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/158
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 01, 2006 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
NeoTO je napisal/a:
nanj napišem dvomestno številko

Si kdaj razmišljal o uporabi XML za zapis lokacije, opis...

http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/158

Very Happy Kje in kdaj sem pa jaz to napisal?
Drugače pa se mi zdi uporabljat tale XML v uC malo čudno. Če uporabljaš n različnih naprav in komunicira uC s PC-jem, potem že, drugače pa... lepa ideja za ureditev množice naprav.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 01, 2006 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 265 dni