www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prvo polnjenje baterije - koliko časa?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V moji karieri sem nabavil dva ali tri telefone, kjer mi originalna baterija ni držala več kot pol leta, leto, pa nikoli ni bil krivec prvo polnjenje. Krivec je: vtipkaj www. Ebay.com, tam kupi najcenejše kitajske accuje velikosti AA, na katerih piše 2700mAh in jih testiraj. Če dobiš iz njih več kot četrtino tega, se javi. Testiraj še enkrat po parih mesecih. Če dobiš iz njih sploh kaj, se še enkrat javi. To je krivec.
Priporočam ti da v serijo s polnilcem priklopiš ampermeter in meriš tok polnjenja. Boš hudo presenečen ko bo po uri, dveh padel praktično na nič. In s tem ničem ti potem "polniš" accu še naslednjih 22 ur. Fajn pomaga, ja. Polnjenje brez vložene energije. Še ni izumljeno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jezikač
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21
Aktiv.: 0.84
Kraj: swamp

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Govoriti zidu, glej, ne pomaga.
abnox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 10:45
Aktiv.: 0.22

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je pred nekaj dnevi crknil tudi moj dosedanji mobilnik, pa sem spet kupil novega. Tam mi je ženska v petkah povedala, naj prvo polnjenje traja vsaj 16 ur, ker tako priporoča proizvajalec kljub tem famoznim 4 uram, kolikor naj bi jih bilo dovolj za prvo polnjenje. Mogoče pa vi niste razumeli, kaj pomeni prvo polnjenje? Toliko o mojem kraju bivanja, "jao" in o zidu. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, prodajalka je pa DEFINITIVNO bolj izobražena kot nekaj doktorjev in dipl. inženirjev znanosti tukaj na forumu.

Citiram:

jezikač je napisal/a:
Govoriti zidu, glej, ne pomaga.

over&out
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.29
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

abnox je napisal/a:
Je pred nekaj dnevi crknil tudi moj dosedanji mobilnik, pa sem spet kupil novega. Tam mi je ženska v petkah povedala, naj prvo polnjenje traja vsaj 16 ur, ker tako priporoča proizvajalec kljub tem famoznim 4 uram, kolikor naj bi jih bilo dovolj za prvo polnjenje. Mogoče pa vi niste razumeli, kaj pomeni prvo polnjenje? Toliko o mojem kraju bivanja, "jao" in o zidu. Rolling Eyes

Glej očitno res tukaj nihče ne razume PRVEGA polnjenja, kaj češ, sami neznalci. Ampak, potemtakem so vse baterije, ki jih dobiš poleg aparatov - telefonov že v štartu zje*ali v firmi, ker - ko jaz preizkusim telefon v katerem koli ponudnikovem centru in to nov iz škatle pred prodajalčevimi očmi odprte, vtaknem original baterijo, telefon dela, hm, kako naj jo pa sedaj PRVIČ napolnim?

PS.: Dobro je, lahko urejam še svoj post, v zgoraj napisanem manjka kar nekaj smeškotov "sarcasm". Na koncu pa vsekakor Brick wall Brick wall
@protonček, verjetno potem moj post pokaže povsem drugo obliko. Cool

Nazadnje urejal/a Bizgec65 Sob Maj 18, 2013 5:40 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto prvo polnjenje se že lep čas dela v tovarni, preden se zadevo zapakira in pošlje naprej. Pojdi na youtube in si oglej kakšen film o izdelavi litijevih accujev.
Seveda prodajalci še naprej veselo trobijo prastare neresnice.
Aja---sem pozabil, oni že vedo, kaj govorijo, saj imajo srednjo trgovsko (če je vse po sreči). Ampak ljudje, ki po 8 in več ur dnevno delajo s takimi accuji in so (nekateri) doktorirali iz tega pa res ne morejo vedeti, kako se ravna z accuji. Brick wall
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V času Ni-Mh in Ni-Cd je bilo to aktualno, sedaj je pa to nepotrebno. Dandanes še pri Ni-Mh ne več.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni