|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
V moji karieri sem nabavil dva ali tri telefone, kjer mi originalna baterija ni držala več kot pol leta, leto, pa nikoli ni bil krivec prvo polnjenje. Krivec je: vtipkaj www. Ebay.com, tam kupi najcenejše kitajske accuje velikosti AA, na katerih piše 2700mAh in jih testiraj. Če dobiš iz njih več kot četrtino tega, se javi. Testiraj še enkrat po parih mesecih. Če dobiš iz njih sploh kaj, se še enkrat javi. To je krivec.
Priporočam ti da v serijo s polnilcem priklopiš ampermeter in meriš tok polnjenja. Boš hudo presenečen ko bo po uri, dveh padel praktično na nič. In s tem ničem ti potem "polniš" accu še naslednjih 22 ur. Fajn pomaga, ja. Polnjenje brez vložene energije. Še ni izumljeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jezikač Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.84 Kraj: swamp
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Govoriti zidu, glej, ne pomaga. _________________ na tekočem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
abnox Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 10:45 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.22
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je pred nekaj dnevi crknil tudi moj dosedanji mobilnik, pa sem spet kupil novega. Tam mi je ženska v petkah povedala, naj prvo polnjenje traja vsaj 16 ur, ker tako priporoča proizvajalec kljub tem famoznim 4 uram, kolikor naj bi jih bilo dovolj za prvo polnjenje. Mogoče pa vi niste razumeli, kaj pomeni prvo polnjenje? Toliko o mojem kraju bivanja, "jao" in o zidu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, prodajalka je pa DEFINITIVNO bolj izobražena kot nekaj doktorjev in dipl. inženirjev znanosti tukaj na forumu.
Citiram:
jezikač je napisal/a: |
Govoriti zidu, glej, ne pomaga. |
over&out |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
abnox je napisal/a: |
Je pred nekaj dnevi crknil tudi moj dosedanji mobilnik, pa sem spet kupil novega. Tam mi je ženska v petkah povedala, naj prvo polnjenje traja vsaj 16 ur, ker tako priporoča proizvajalec kljub tem famoznim 4 uram, kolikor naj bi jih bilo dovolj za prvo polnjenje. Mogoče pa vi niste razumeli, kaj pomeni prvo polnjenje? Toliko o mojem kraju bivanja, "jao" in o zidu.  |
Glej očitno res tukaj nihče ne razume PRVEGA polnjenja, kaj češ, sami neznalci. Ampak, potemtakem so vse baterije, ki jih dobiš poleg aparatov - telefonov že v štartu zje*ali v firmi, ker - ko jaz preizkusim telefon v katerem koli ponudnikovem centru in to nov iz škatle pred prodajalčevimi očmi odprte, vtaknem original baterijo, telefon dela, hm, kako naj jo pa sedaj PRVIČ napolnim?
PS.: Dobro je, lahko urejam še svoj post, v zgoraj napisanem manjka kar nekaj smeškotov "sarcasm". Na koncu pa vsekakor
@protonček, verjetno potem moj post pokaže povsem drugo obliko. 
Nazadnje urejal/a Bizgec65 Sob Maj 18, 2013 5:40 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto prvo polnjenje se že lep čas dela v tovarni, preden se zadevo zapakira in pošlje naprej. Pojdi na youtube in si oglej kakšen film o izdelavi litijevih accujev.
Seveda prodajalci še naprej veselo trobijo prastare neresnice.
Aja---sem pozabil, oni že vedo, kaj govorijo, saj imajo srednjo trgovsko (če je vse po sreči). Ampak ljudje, ki po 8 in več ur dnevno delajo s takimi accuji in so (nekateri) doktorirali iz tega pa res ne morejo vedeti, kako se ravna z accuji.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
V času Ni-Mh in Ni-Cd je bilo to aktualno, sedaj je pa to nepotrebno. Dandanes še pri Ni-Mh ne več. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni