Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
folkvagn Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Maj 2013 15:57 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: logathec
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 4:02 pm Naslov sporočila: hitrost brisalcev |
|
|
zanima me če se da v vsak avto naštimat regulator hitrosti brisalcev? imam starejši avto in me moti ker ne morem na prvi stopnji regulirat hitrosti... se da kje kupiti?
v daewoo espero avtu sem videl da ima na armaturi stikalo s katerim reguliraš hitrost po želji.... tak stikal bi rabil pa nevem kje ga kupiti oz ali se ga da zvezat na vsak avto pol? kdo ve kaj o tem? _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda se da narediti. Lahko zelo enostavno s PWM...ko bi vklopil brisalce, bi z gumbom (potenciometrom) naštimal hitrost brisalcev od 0 do 100%. Kakor ti duša poželi...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 6:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm....nisem še zasledil v avtu regulator hitrosti delovanja motorja brisalcev, ima pa večina časovnik, s katerim reguliraš INTERVAL, v katerem se zadeva vklaplja...
Ali misliš prav regulacijo HITROSTI delovanja ali regulacijo da se na vsakih x sekund brisalci vklopijo?
Oboje je seveda izvedljivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo čudno in neprimerno bi bilo, da bi ti brisalec 5s brisal šipo od ene skrajne lege do druge.
Sem pa mnenja, da je verjetno to lažje izvedljivo, kot pa poseg v obstoječi časovnik, kar bi bilo seveda bolj uporabno. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poseganje v obstoječ sistem se ponavadi ne splača, dostikrat niti ni možno. Pri mojem meganu je timer npr. del računalnika in ni mogoče spreminjati min. in max. časov, zato sem ga preprosto odklopil in gor priključil svoje vezje. Namreč - imel je preneumen razpored časov - regulacija od 8 do 10 sekund je isto, kot če je ni  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
poseg v obstoječi časovnik |
Ce ima casovnik z RC clenom, se samo na R "obesis" s potenciometrom. Verjetno je pri starejsih avtomobilih to cisto izvedljivo, v primeru da tocno ves kje se ta casovnik nahaja.
Danasnji avtomobili pa imajo to reseno z multifunkcijskim modulom, nekateri imajo celo do motorja narejen dovod energije in komunikacijsko linijo - tu pa ni kaj prilagajat - razen z racunalnikom, kjer je to pac mogoce. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
V takih primerih se mi kolca po julki (feliciji), pri kateri si si nastavil interval praktično po želji, zgolj z obvolansko ročko, brez dodatnih tipk in potenciometrov... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, tukaj je pojem "starejši" in "novejši" malo razglašen. Za moj megane l.2000 zagotovo ne velja, da je novejši, pa nima več RC člena.
Meni so bili dobri prejšnji VW sistemi, ki so se učili intervala. Zdaj je to s tistim 5-polnim preklopnikom to dosti manj fleksibilno rešeno. Zato sem si tudi dal v svojega tak sistem, ki ga naučiš interval. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folkvagn Neznanec

|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
se opravičujem...sem se zmotil, mislil sem na interval brisalcev ja.... doma imamo daewo espero pri katerem daš ročko na prvo stopnjo.... in potem loh še štelaš z gumbom kolk časa traja preden se premaknejo... štela se pa sam na prvi stopnji...
zdej sem pa mislu da bi najdu enega razbitga esperota pa ta gumb ven vzel in zmontiru u moj avto (honda civic )
bi se to dal al bi mogu kej predelat? če bi mi kdo to za normalen denar naredu, da bi delal kot treba... , se priporočam.. _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
PO moje ne bo tako enostavno. Glavna elektronika ni v ročki, ampak drugje. Kje - huh... bo vedel kak avtoelektričar, pa še ta ne vsak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folkvagn Neznanec

|
Objavljeno: Pet Maj 24, 2013 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
že nekajkrat sem nekaj vprašal ....pa me vedno zbrišejo.. zakaj? a še prašat ne smem nič več al kaj je?
admin povej... _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Maj 24, 2013 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
folkvagn je napisal/a: |
že nekajkrat sem nekaj vprašal ....pa me vedno zbrišejo.. zakaj? a še prašat ne smem nič več al kaj je?
admin povej... |
Preprosto. Ne upoštevaš pravil foruma. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|