|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krko Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.90 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 10:06 pm Naslov sporočila: Flat kabli in povezave z njimi |
|
|
Tema namenjena flat kablom. Sicer bi to mogoče bolj spadalo pod računalniški forum, vendar se te kable uporabljam tudi v elektroniki. Upam da nisem edini.
Mene pa zanima kje bi dobil narejen flat kabel s konektorji za na pin letvice za povezavo TIV in LCD zaslona. Rabil bi ali 14 pinsko ali pa eno 6 pinsko in eno 4 pinsko. Rabil bi komplet, se pravi:
moška letvica
kabel na eni strani s ženskim konekotrjem in na drugi strani z moškim ali pa kabel s ženskimi letvicami na obeh straneh in potem bi rabil dve moški letvici. Morda sem bil nejasen.
Torej:
1. moška letvica-ženski konektor tovarniško na flat kablu na obeh straneh- moška letvica
2. moška letvica-na eni strani kabla ženski konektor na drugi pa pravtako moška letvica, oboje tovarniško spojeno.
Kje se da to dobiti? Farnell?
P.S.; upam da sem sedaj naredil pravilno, ker sem prej odgovarjal v podforumu avtoelektrika, kamor to sigurno ne spada. Moja napaka.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ženski-ženski sem videl pri kitajcih, da imajo 20 cm narejene kable (40 pin), ki jih potem lomiš na želeno dolžino.
Drugače pa se pri flat kablih največ uporabljajo speedy/idc konektorji, ki so v dveh vrstah in ki se jih da enostavno namestiti.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krko Član

|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vendar jaz bi rabil konektorje 1x14 pinov. upam da jih najdem kje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem v takem primeru naredil adaptersko tiskanino na katero se je na letvice nataknil LCD, poleg je bil pa speedy konektor. Tak, ki ga je pripel mucek, le da ženski in za na TIV.
Ti konektorji so meni krasni iz tega stališča, ker jih lahko stisneš praktično z vsem kar ti pride pod roke. Tudi izdelki so lepši, če je povezano s konektorji in ne prilotane žice. Je sicer mogoče bolj zamudno narediti vezje ampak končni izdelek to upraviči. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70783.00
|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krko Član

|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala @MarE69. Ali obstaja mogoče tudi kakšen uvoznik v Sloveniji za Samtec?
Kako pa je s temi vzorci? Ali oni plačajo poštnino? V kolikšnem času ponavadi pride? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70783.00
|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni