www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težave z elektriko

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
buster
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 03 Jun 2013 22:28
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 10:35 pm    Naslov sporočila:  Težave z elektriko Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Imam MB e200, w210, letnik 2000, cdi, prevoženih dobrih 300.000 km.

Cca 2 tedna nazaj se mi je začela pojavlati težava, da mi so mi občasno "pomižiknale" luči in tudi celotna osvetlitev v avtomobilu.

Evo šele danes sem končno imel čas in sem se bolj poglobil in ugotovil zakaj "pomižikne" vsa napeljava v avtu, vendar nevem kaj je vzrok...če me zna kdo usmeriti oz. svetovati, da bom svojemu mehaniku lahko povedal..

Lučke pomižiknejo samo pri 1500-1600 obrati. Tudi če med vožnjo spustim plin in so obrati npr na 2000 obratih in pridejo obrati na 1600 obratov bodo lučke pomižiknale šele na teh obratih. Danes sem probal tudi nov aku., vendar težava je enaka.
No in šele popoldan sem ugotovil, da točno pri teh obratih naraste napetost na 15V. Drugače polni vseskozi 13.8 (tudi pri 4000 obratih), samo pri 1500 obratih skoči napetost na cca 15V...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.01
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri teh kilometrih je alternator verjetno zrel za obnovo - oziroma najverjetnje se ti poslavlja regler.
Nazaj na vrh
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enako se meni dogaja. Menjal sem ležaje na alternatorju in regler. "Mežika" pa še kar naprej. Polni dobro, vozim samo zelo kratke relacije in vžiga dobro.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
buster
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 04, 2013 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes mi je tudi popoldanec rekel, da je 90% da je kriv regler..

Se dajo ti reglerji popravit ali je potrebno kupit novega ?

npr (če sploh je toto): http://www.ebay.co.uk/itm/VOLTAGE-REGULATOR-MERCEDES-ALTERNATOR-E200CDI-E220CDI-E270CDI-E320CDI-W210-/230891398444?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item35c233252c

oz tega(sicer nevem če paše na mojega, ker je samo ta oznaka: MERCEDES-BENZ 002 154 58 06 )

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-ALTERNATOR-VOLTAGE-REGULATOR-AUDI-VW-BMW-FIAT-FORD-MERCEDES-OPEL-VOLVO-SAAB-/170829621552?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27c63d2930
Nazaj na vrh
Nejc88
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 23 Feb 2013 17:51
Aktiv.: 0.06
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 05, 2013 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Novega bo treba kupit, popravljat se ne da. Keri je pravi pa bo najlažje ugotovit če vzameš alternator ven, razen če se vidi(odvisno kak je postavljen)
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 05, 2013 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Regulator išči po oznaki na alternatorju.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
buster
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 05, 2013 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, hvala.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni