www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Eclipse-pomoč začetniku
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.14
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 1:09 pm    Naslov sporočila:  Eclipse-pomoč začetniku Odgovori s citatom

Pozdravljeni, upam da sem temo pravilno uvrstil.

Zaželel sem si malce začeti programirate in narediti kakšno aplikacijo za mobilni telefonček (android 2.2).

Z malo brskanja po googlu sem se odločil da si naložim program Eclipse

Kot začetnik se soočam z ogromno težavami, pomagam pa si samo s spletom. V upanju da je tale program poznan še komu se obračam na vas, da mi pomagate z vašimi nasveti in prebrodim začetne težave.

Zaenkrat sem po teh navodilih uspel na začetku odpreti svoj "projekt".
Potem sem Eclipse zaprl ter šel na kosilo. Potem sem program odprl in nisem več znal priti v "projekt". Ko sem obupal sem v izhodiščni mapi projekt izbrisal in si rekel da bom odprl novega. In glej ga zlomka, ko grem file->new->project mi v mapi ne ponudi več možnosti ANDROID PROJECT.

Zaenkrat bi vas prosil če mi pomagate odpraviti tale problem, kako zopet ustvariti "project"

Najlepša hvala, in lep pozdrav.

PS. prosim za potrpežljivost ker sem v programiranju android, in java aplikacij popoln začetnik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pavsi95
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Feb 2011 21:11
Aktiv.: 0.58

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni je bila v veliko pomoč ta playlista
http://www.youtube.com/watch?v=SUOWNXGRc6g&list=SP2F07DBCDCC01493A
je ž malo stara, v angleščini, vendar pa sem se jaz z njeno pomočjo naučil vsega kar znam, ter je za začetnika čisto dovolj
Nazaj na vrh
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najlepša hvala za podano povezavo, ravn ogledam video, toda še vedno ne najdem kje bi lahko bila napaka da "po novem" nimam opcije izbrati ANDROID PROJECT Brick wall Brick wall

LP Rok
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

namestiti moras android sdk in plugin za eclipse

Imas pa tudi Android studio po novem ki je pa googlov IDE za razvoj Android aplikacij. Bolj priporocam kot eclipse ker imas vec opcij pa predogled in test stvari Wink
Dela pa iz 1.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker se še nisem preveč zasidral v Eclipse bom poizkusil tudi Android studio program.

Še eno spet začetniško vprašanje...v katerem programu pa delate tisti "profesionalci"?

LP Rok
Nazaj na vrh
S53DZ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27
Aktiv.: 5.52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

papagaj93 je napisal/a:
...v katerem programu pa delate tisti "profesionalci"?

Eclipse v bistvu ni program ampak samo školjka za poganjanje različnih programov: urejevalnik besedila, prevajalnik, linker, ...
Prednost je v tem, da lahko po svoje nastaviš toolchain za prevajanje, linkanje, buildanje aplikacije. In to lahko nastaviš s skripto.

Najbrž te zanima v katerem programskem jeziku (hvala red_mamba) Java, C, C#, zbirnik, ...
bi začel programirati.

Nazadnje urejal/a S53DZ Pet Avg 02, 2013 10:06 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S53DZ je napisal/a:
Eclipse v bistvu ni program ampak samo školjka za poganjanje različnih programov: urejevalnik besedila, prevajalnik, linker, ...
Prednost je v tem, da lahko po svoje nastaviš toolchain za prevajanje, linkanje, buildanje aplikacije. In to lahko nastaviš s skripto.

Najbrž te zanima v katerem programu Java, C, C#, zbirnik, ...
bi začel programirati.

Eclipse je program!
In je IDE tip programa

Lahko bi pa rekel da je IDE framework Wink

Java, C, C# itd so pa programski jeziki

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na računalniku se mi sploh ne zažene Android studio, javi mi da nimam nameščene te datoteke: MSVCR100.dll kaj je to, oz kaj moram narediti mi res ni jasno..kakšna pomoč?

LP Rok
Nazaj na vrh
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Javi tudi da moram neko spremenljivo spremeniti oziroma dodati...poskušal sem, in obupal, res prosim za pomoč.

LP Rok
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če nisi uspel najti tega MSVCR100.dll. Ti ga jaz prilagam v priponki. To prekopiraj v črka pogona:\Windows\System32 . In poizkusi ali bo šlo potem naprej. Imaš pa tudi readme dokument v datoteki.

lp

msvcr100.zip
 Opis:
Razpakiraj na disk

Download
 Ime datoteke:  msvcr100.zip
 Velikost datoteke:  404.97 KB
 Downloadano:  6 krat

papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala, sedaj ne javi več da tole manjka.

Javi mi nekaj drugega, in nevem kaj točno moram narediti. Prilagam sliko, upam da mi boste spet pomagali Pray Pray Pray

LP Rok

Untitled.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  146.21 KB
 Pogledana:  32 krat

Untitled.jpg

Nazaj na vrh
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj moram vpisati pod variable value?

LP
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno nimaš naložene Java aplikacije. Katere windowse pa uporablaš. Če nimaš naložene Jave klikni na ..:::: LINK ::::..
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Java imam naloženo, in ko nalagam to iz vašega linka, me vpraša ali želim na novo naložiti in staro izbrisati...kliknem da, toda android studio javi isto napako.

Imam pa Windows 7 64bit.

LP Rok
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 01, 2013 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prosim ne me vikat Smile . Bom še jaz poizkusil naložiti program, da vidim kaj bo men napisalo uporabljam pa Windows 8 64Bit.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni