|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zacetnik123 Član

Pridružen-a: Pet 09 Avg 2013 16:10 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.08
|
Objavljeno: Pet Avg 09, 2013 4:25 pm Naslov sporočila: težave s servo motorjema rs2 |
|
|
Imam težavo!
Za izdelavo robota ki sleri crti sem kupil 2 servo motorcka in jih predelal. Oba 2 sta se lepo vrtela. Sedaj pa sem jih nalepil na ploščo in povezal na pic preko h mostica in ko priklopim na napajanje se kaksno sekundo ali dve vrtita, nato pa se ustavita. Sem ju poskusil prikljuciti kar direkno na 9V baterijo in evo: ista zgodba. Motorja ne delata vec. Ko sem ju cez en dan spet prikljucil, sta se spet ene par sekund vrtela nato pa sta se nehala.
Se mogoče komu sanja kaj bi lahko bilo narobe oziroma ali moram kupiti nova motorcka?
Hvala za odgovor!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Avg 09, 2013 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam, da gre za modelarske servo motorje.
Napravljeni so za napetost med 4,5 in 6 voltov - tvoji so se najverjetneje poslovili na 9 voltni bateriji. _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Avg 09, 2013 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš inštrument ,zmeri tuljavo.Da vidiš kot je pisal Robert. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni