|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 10:01 am Naslov sporočila: Težave z laserskim tiskalnikom... |
|
|
Imam čuden problem: barvni laser konica minolta 2500W: ko se vključi iz spanja ali izklopa, potem PRVO stran sicer natisne, ampak celotno stran natisne malo nižje na list kot bi moral. Posledično seveda udari error. To se dogaja samo na prvem listu, vse liste za tem tiska normalno, dokler se spet ne ugasne. Če gledam list spodaj ga potegne notri normalno, tako kot vse kasneje...
Zadeva sicer ni hudo moteča, je pa čudna...
Je kdo serviser take opreme in bi vedel, v čem je finta?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tunek45 Član

Pridružen-a: Sre 14 Avg 2013 12:31 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.08 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
V konkretnem primeru je najbolje, da se posvetuješ z servisom in na garancijskem listu preveriš kdo je uvoznik. Mislim, da je Avtera na Litijski v Ljubljani, vendar nisem siguren.
ŠE pred tem pa bi bilo dobro natisniti en dokument iz nastavitev. NAslov je preiskusna stran.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm... No, o tem bi lahko govorila...namreč, tiskalnik je star, še iz časov tolarjev. Uvoznik in serviser je (bil?) Liko Pris in moram reči da večjih ignorantov še v življenju nisem srečal. Na začetku sem jih parkrat kontaktiral o nekih težavah in na maile sploh niso odgovarjali, na telefon so mi rekli da " so vsi serviserji zasedeni" in da me bodo poklicali nazaj. No, po vseh teh letih so serviserji še vedno zasedeni, ker me še niso poklicali nazaj...
Tako da z njimi ni kaj. Vprašanje, če ima smisel to voziti na servis...cena novih barvnih laserjev je slabih 200evrov, servis bo pa hitro tam nekje... Toner za moj printer je preko 100 evrov, rabim pa štiri! ( logično da sem ga kupil preko ebaja, kjer so bili štirje slabih 60 evrov...).
Po moje mora biti ali kakšna kalibracija, ali kakšno stikalo zapacano...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
V eni temi, ki je ne najdem, je bilo govora o izrabljenem gumi kolescu, ki list zagrabi.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na to sem sicer že pomislil, a malo dvomim, ker potem, ko prvi ist za=be, naprej tiska brez problema, brez pokvarjenega lista. Kot da bi na prvi list prepozno začel nanašati toner...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi pustiti prižganega več dni, da ni v sleep mode. Sicer, če bi kaj mehansko blokiralo, bi bil napis kvečjemu dvignjen in ne zakasnjen.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Printerjev program mi reče da je "paper jam in eject section", torej da se papir zatakne v zadnjem (izmetnem) delu. Kar je skorajda res, saj papir ne pride do konca ven -ustavi se cca 3-4 prej, takoj ko zajamra error. Sicer ga lahko vzamem ven. V prilogi je levo prva stran, ki je zamaknjena, desno pa prava.
Zanimivo je, kot rečeno - še nikoli se mi to ni zgodilo drugače kot prvič po "obujenju" iz spanja. Lahko tiskam pol ure skupaj, pa ni nič narobe. Samo če se ohladi, kot kaže.
Lahko ga poskusim izklopit za nekaj ur, ampak dvomim da bo kaj drugače, saj je procedura bujenja ista...
če bi bil valjček izrabljen bi se to dogajalo naključno, tako pa mora biti nekaj drugega...
problem je ker imajo ti laserji pol tone stikal in senzorjev
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
344.71 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po slikah sodeč se mi zdi kot da bi imel vlažen papir.
_________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Papir iz laserja vedno pride malce zvit, zaradi vročine. Sicer pa smo spet tam ---tudi če bi bil vlažen, bi bil vlažen cel paket, ne samo prva stran. Poleg tega sem zdaj že vajen pri prvi strani dati notri nek rabljen list in ga vzamem iz različnih koncev.
Ne, ne...zagotovo je nekaj na mehaniki...upam samo, da vsaj ostane takole, kajti če bo slabše ob moral printer na odpad
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam imam prav tak printer ki ima tudi svojo napako in sicer moram paziti,da ne pade zaloga papirja na manj kot cm debeline kupa,ker potem ne vzame papirja,javi napako in konec. Ponavadi se mi to zgodi,ko bi res na hitro rabil kakšen print,ampak ga na hecam pa je. Tam ko se jim ni bilo za hecat so ga ven vrgli,men pa lepo služi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Avg 16, 2013 8:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Hihi...izgleda da je tale printer imel nekaj bonbončkov...no, bil je relativno med prvimi poceni barvnimi laserji, saj mu ni za zamerit. Imam občutek da če nabavim novega mi ne bo toliko časa služil.
Si poskusil očistiti valjček, ki potegne papir?
BTW...veš, zakaj je oznaka W zraven modela? Ker gre za windows printer. to pomeni da ne moreš tiskati z maca, linuxa...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.40
|
Objavljeno: Pet Avg 16, 2013 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa, če bi poskusil z drugačnim papirjem?
_________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Avg 16, 2013 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusil. Nič drugače, žal...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Avg 16, 2013 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne boš mislil, da te zafrkavam - probaj ga prej pogret s fenom.
_________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Avg 16, 2013 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem mislil, Nace. Hvala za predlog, ampak ne deluje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni