www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PILZ PNOZ s6 vezava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matosg
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jun 2013 22:32
Aktiv.: 0.48
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 05, 2013 6:26 pm    Naslov sporočila: icon_question PILZ PNOZ s6 vezava Odgovori s citatom

Zdravo.

A mi lahko nekdo pove, kako pravilno zvezat od PILZa dvoročni vklop PNOZ s6.
Priklop modula je izveden na A1 in A2, stikala so pravilno vezana na S11,S12, S21 in S22.
Zadeva pa ne dela (ledica za POWER gori, ledici za In1 in In2 utripata, ledica za napako gori ko stisnem gumbna) , ker, če prav razumem, je potrebno nekaj vezati še na S34. Tukaj mi pa ni čisto jasno.

Če se komu sanja, bi prosil za razlago.

Vezan je pa v kombinaciji s SIEMENS Logo krmilnikom.

Hvala in lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.81
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 05, 2013 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S34 je reset. Modul je za vsak vklop potrebno restirat.
Tukaj imaš navodila in si oglej "feedback loop".
Upam, da se ne motim, je že kar nekaj časa odkar sem delel s tem. Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.

Navodila že imama, samo ta "feedback loop" mi ni čisto jasen.
Če prav razumem, vežem signal iz 14 na krmilnik kot vhodni kanal I, in potem krmilim izhodni rele na krmilniku, ki ga potem vežem na s34. S tem, da ko je 14 aktiven, mora biti s34 neaktiven in obratno.

Pa še ena zadeva. Zakaj je potrebno "brikat" kanal 14 in 24, da se potem pelje + skozi obe veji 13-14 in 24 - 23? Je kakšen varnostni razlog. Ker drugače bi bilo dovolj samo 13-14. Taka navodila sem dobil od električarja, pa bi rad razumel, čemu je tako.
Nazaj na vrh
matosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 07, 2013 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem rešil vse.
Vezava je na način, kot sem opisal, pravilna.
"Brikanje" pa ni potrebno, če slučajno koga zanima.

Lp,
Matej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 471 dni