|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Čet Okt 10, 2013 11:17 am Naslov sporočila: Bass combo Čajavec GA100B - napajalni trafo |
|
|
Na mizi imam ojačevalec za bas kitaro Čajavec GA100B, ki ima prekurjen primar napajalnega transformatorja.
Mogoce kdo ve kaksen transformator bi lahko vgradil? Ali pa vsaj kje bi dobil kaj dokumentacije... To, da mora imeti cca 150-200 VA mi je jasno, bolj me zanima napetost sekundarja...
V mislih sem imel tole: KLIK
Za GA100B nisem nasel sheme, nasel sem pa za GA186: PREDOJACEVALEC, KONCNA STOPNJA in NAPAJALNIK, vendar gre tu za 150 W ojacevalnik, v mojem primeru pa za 100 W. Ko ojacevalnik spet dobim v roke (nisem doma), bom poskusil zrisati shemo, vceraj sem ga samo na hitro pregledal...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Okt 10, 2013 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej če je kaj podobno priloženim shemam za GA102. Te datoteke so iz foruma Elitesecurity.org.
LP Boštjan
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Napajanje.pdf |
Velikost datoteke: |
39.8 KB |
Downloadano: |
16 krat |
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Snaga.pdf |
Velikost datoteke: |
34.75 KB |
Downloadano: |
14 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pet Okt 11, 2013 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Izhodne tranzistorje ima serije 2N, sem pa nasel tri razlicne sheme Cajavec ojacevalcev (tu sem se stejem to, ki si jo ti objavil - hvala! ), in vse tri imajo napajanje 2x40 V.
Bistveno cenejsa varjanta je 2x35 V (konkretno TOLE), me pa zanima kaj sledi, ce zmanjsam napajalno napetost - da pade izhodna moc in meja clipa vem, zanima me predvsem, kaj bo z mirovnim tokom... bo potrebno kaj na novo nastavljati?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni