www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WIfi občasno ne dela dobro

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 9:56 pm    Naslov sporočila:  WIfi občasno ne dela dobro Odgovori s citatom

Kupil sem nov računalnik, gor so win7 64bit. Povezavo do spleta imam preko wifi modema , na compu imam usb wifi in posebej anteno. Signala ves čas 3 od 5 črtic, stabilno, ne niha in se ne spreminja.
Internet mi pa občasno dela zelo počasi- tako, da se še kakšen forum ne naloži. Ko vlačim torente, mi , recimo, dela 1 uro z 400kb/s, potem pa dve ali tri ure samo z 20 kb/s. V tem času mi tudi forumi delajo zelo počasi, na youtube si sploh ne morem pogledat niti najmanjšega filma. In naenkrat spet začne letet in dela normalno. Na siol sem klical že 5x in mi zatrjujejo, da je do njihovega modema vse o.k. in da, če bi bil problem tam, to takoj videl na televiziji, katera mi pa dela normalno tudi, ko mi internet šteka.
Kabla nimam možnosti potegnit, ker je vmes hodnik in dvoje vrat.
Ali obstaja način, da stestiram wifi hitrost?
Kaj bi še lahko pogledal?
lp
Robi

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.59
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš Wifi preko vrabca, torej Telekomov modem in ruter skupaj, potem dokupi ruter in imej vrabca le še kot modem. Razlika je očitna.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ruter imam posebej
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje bo, da poizkusiš še s kakšno drugo napravo ali drugim Wifi vmesnikom. Tako boš takoj vedel kje je problem. Gonilniki so najnovejši?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem šel pogledat, kateri ruter imam in sem videl, da je padel na tla zraven modema (vse imam za omaro na hodniku). Pa sem ga obesil pol metra višje, kjer je ponavadi visel in mi je v trenutku signal narasel za eno črtico, zdaj 4 od 5, torrenti so se pa začeli vlačit z 490kb/s , kar je rekord, glede na vklopljeno televizijo.
Izgleda je bila kriva moja malomarnost za vse.

Če ne bi tukaj gor pisal, ne bi šel tja niti pogledat, torej mi je koristilo Smile

Hvala ,
lp
Robi

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No fino, upam da so težave minile. Very Happy
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odkar sem obesil ruter, je minilo 10 minut in ves čas vleče dol 490kb/s, kljub temu mi dela internet zelo hitro Smile
So mi izgleda na siolu pipco malo odprli, ko sem bil tečen. Upam, da jo pustijo tako.

Je pa zanimivo, da sem ugasnil TV komunikator in mi dela enako hitro, prej je pa vedno delalo polovično, ko je bil vklopljen.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ne opažam neke hude razlike ali TV deluje ali ne. Če je dovolj sejalcev prenaša malce čez 1000kb/s.
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno imaš odprto za več TV-kanalov.
Če bi pa vklopil HD kanal na TVju ali vklopil več komunikatorjev hkrati bi pa prišlo do padca hitrosti na internetu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem naredil test in rezultati so taki:
-ping 36ms
- download 4,39 Mbps
- upload 0,85 Mbps

To z ugasnjenim komunikatorjem.
Zakupljeno imam pa mislim da 4/1 linijo.
http://www.speedtest.net/

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imamo dva komunikatorja pa, če se prav spomnim, tudi če oba delujete ni neke vidne razlike, vsaj ne pri nalaganju strani.

Je pa načeloma tako, da je za dva komunikatorja zastonj, potem pa mislim, da se doplača.

Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvig hitrosti za TV naj bi bil brezplačen, samo če ti linija to omogoča.
Glede na hitrost odpiranja strani ni težav in obremenitve, pozna se ti lahko samo pri hitrosti prenosa, ki ti lahko pade iz omenjene vrednosti na cca 1-2M.
Torej če imaš odprto za 3TV in če bi predvajal HD+SD bi imel zmanjšano hitrost prenosa...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam en komunikator in nimam HD TV
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 Ur