www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Obnova baterije vrtalnika Makita?
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 10:23 am    Naslov sporočila:  Obnova baterije vrtalnika Makita? Odgovori s citatom

Na moji 5 let stari makiti so baterije hin (14.4V, 2Ah Ni-MH). Ker mi jo je škoda zavreči, bi rad za male pare obnovil obe baterije.

Zanima me, katere celice priporočate in kje kupiti. Mudi se mi ne, lahko tudi počakam kitajca (samo da so res kvalitetne).

Bi bilo smiselno predelati na Li-Ion oz. Li-Po (zadeva mora iti v orig. baterijsko ohišje)?

Sicer sem na ebayu našel rezervne baterije, ampak bi raje šel na preverjene celice, da ne kupujem teh kitajskih mAh (in kupujem dvakrat).

lp, damjan

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi na mojem vrtalniku sta bateriji odpovedali- enako 14,4V 2Ah.
Rad bi dal v original ohišje in polnil z klasičnim polnilcem, brez balansiranja (če bi dal lipo

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem mojo predelal na LiPo (mislim, da je tole not, bom preveril). Dela ko nova, oz. še bolje... takole po občutku bi rekel, da ima večjo moč Smile

Najprej sem probal z LiIon 4x18650, vendar celice niso zmogle dovolj toka...

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Turnigy modelarske LiPo in tole:
http://www.ebay.co.uk/itm/221235341784?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
(če zadostuje glede toka)

LP, g

LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti kaj pomaga sva z muckom testirala baterijo, ki sem jo naročil za kolega. Baterija je deklarirana na 3Ah spodaj pa je dejanska izmerjena kapaciteta 2,8Ah. *LINK* samo pozor ta je 12V (10 celic)

Makita battery 12V 3Ah Charge.jpg
 Opis:
Polnjenje
 Velikost datoteke:  220.32 KB
 Pogledana:  15 krat

Makita battery 12V 3Ah Charge.jpg

Makita battery 12V 3Ah Discharge.jpg
 Opis:
Praznjenje
 Velikost datoteke:  246.08 KB
 Pogledana:  15 krat

Makita battery 12V 3Ah Discharge.jpg

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo, malo si se zmotil. Ti imaš Ni-Cd 14,4 V, oznaka 1422. Taka nova original baterija te stane pri nas 83 €. Mogoče se da dobiti ceneje v tujini, nisem gledal.

Če ima kdo baterijo 1222 12 V, 2 Ah Ni-Cd pa stane 67 €. Ne vem, če se za ta denar splača predelati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na ebayu so še bistveno cenejše - pa glede na meritve niso prav slabe Smile.

LP, g

mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.02
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se izcimi uporabna rešitev sem tudi jaz za predelavo teh ni-mh na li-po.
Sem že veliko premeril in preiskal pa za dobro kapaciteto (beri 2+Ah) v original ohišje ne najdem kaj primernega.
Rešitev bi bila 3D print spodnjega dela ohišja baterije Smile

Obnova z x-y celicami pri nas me pride enako kot te nadomestne ki jih kupujem iz nemčije (3Ah 14.4V) za cca 40€ (6 mesecev garancije na 60% kapaciteto).
Imam še eno original 2.6Ah in ji te nadomestne z lahkoto parirajo.

FORMING GOVERNMENT.... ‡‡‡‡‡€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ 23% DONE.
Formation failed.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mucek, 7a je pol premalo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj glas gre Turnigyju.

Proizvajalec garantira da nazivna kapaciteta drzi, kar je po mojih in svakovih izkusnjah res. Tudi zlorabe jim zaenkrat niso prisle do zivega - razen enem paketu (izmed vsaj 10-ih v vecletni uporabi) - 11,1 V 1300 mAh 20C, ki je bil trajno obremenjen s cca 40 A. Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Testiral sem zaščito na osnovi MAX1924, vendar se ta ne obnese. "Zagonski" tok je namreč prevelik in se zaščita po nepotrebnem aktivira. Čip očitno ni namenjen za tako aplikacijo Smile
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem nedavno na ebayu vzel ene NiMH celice za cca 15 dolarjev in dela tako-tako...kapacitete sicer nisem meril, je pa nižja kot pri originalni bateriji, torej daleč od napisanih 2800 mAh (sem pač poskusil...). Zato se tudi sam nagibam k temu Tunigy sistemu.
Kar me pa še zanima je polnilec. Je to smiselno delati doma ali kaj nabaviti poleg prej omenjenega packa...namreč, če ga ima gumby, smatram da gre v plastično ohišje (gre pa v mojem primeru za 14.4V 1Ah original baterijo). Muckov link kontoler board-a kaže na 10 kosov, kar pa bi bilo uporabno kvečjemu pri skupinskem nakupu 5 ljudi (če je zadeva uporabna za tako velike tokove, seveda.)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem jaz naročil 10 komadov, pa bom videl, če se da npr. samo še dodati zraven kak NFET za povečanje toka. Pri večini je to mogoče.

LP, g

gumby
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, sem preveril... tale paše lepo v ohišje makita 1420 (14,4V 1,3Ah).
V isto ohišje se lahko stisne tudi dva malo manjša paketa.

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 4:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1000 mAh lahko ugodno kupite pri AX elektronika (hint: so jih naročili celo škatlo za en, kasneje nerealiziran projekt, če se prav spomnim ...)

LP, g

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni