www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

[3Dp] Elektronika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 16, 17, 18  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2013 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni zazna tudi 64 GB.
skat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10
Aktiv.: 2.03
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2013 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo!
Danes sem po nekaterih težavah tudi jaz oživil mojo 3dPr-elektroniko.

Najprej sem konec tedna zlotal še ostale elemente. Pri tem sem narobe obrnil piskač

Brick wall, kar sem po (ponovnem) branju navodil ugotovil in popravil, nakar sem (na žalost prehitro) prilotal še display. Pri priklopu na PC ga je zaznal, Cura pa mi firmware ni izvedla - Iztek timeouta! Z Mirkatmirom sva potem ugotovila da mora biti odrezana povezava med pinoma na popravljenem mestu - na spodnji strani TIV. Ravno pod displayem, ki sem ga seveda spet moral odlotat da sem prišel do povezave . prilagam sliko z označeno povezavo:

tri3Dprinter (8).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1001.31 KB
 Pogledana:  84 krat

tri3Dprinter (8).jpg

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, pa sva le pravilno sklepala.
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 1:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že nekaj časa se =bem s tole elektroniko!
Bootloaderja sta naložena, elektroniko prepozna kot Arduino 2560, ko hočem naložiti firmware preko Cure je vse OK, to se pravi, da Cure nič ne pojambra, celo na koncu napiše:
Citiram:
Done!
Installed Firmware: ElektronikSi-Marlin-beta.hex

toda na ekranu sta še vedno prva in tretja vrstica polni in ko grem prebrat vsebino s programatorjem preko ISPja je mega2560 prazna, seveda bootloader je notri, saj drugače ga tudi Cura ne bi prepoznala!?
Preveril sem povezave Rx in Tx od mege2560 na 16u2 in te so kot kaže OK, ne morem pa pomerit povezave med 16u2 in direktno na pinu RXD0 mege2560.
Tudi LED diode utripajo pri prenosu preko Cure.
Torej, kaj bi lahko bilo narobe?

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 1:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 2:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, Kroko, tudi to sem probal, najbolj zanimivo je, da nekaj naloži, toda tisto kar naloži je popolnoma zgrešeno. Ti bom prvih nekaj bytov napisal : 8008 0406 8408 0524 840C.....(moralo bi pa biti 0C94 B70D 0C94 E40D 0C94.....).
Bom poizkusil še z avrdude, pa da vidim kaj in kako.

Za konec, preden sem šel v mižale, sem z avrdude naložil samo beta Marlina Elektronik, popravil fuse bit BOOTRST (hfuse=D9), da ne kaže več na bootloader in vse kar se je zgodilo, je to, da se najprej pokaže v prvi vrstici kurzor, potem pa se zapolnita prva in tretja vrstica in tako ostane.

Kje se lahko dobi električna shema ploščice, da ni treba brskati po podatkovnem listu mege2560 in po shemah iz arduino.cc-ja kako je narejeno okoli 16u2, kajti, prekleto čudno je, da mi Cura ne naloži firmwara, prav tako pa mi tudi ArduinoIDE ne naloži enostavnega sketcha BlinkLed, torej, kot da mega2560 ne bi šla v reset pred nalaganjem firmwarea, kar bi se moralo zgoditi (reset-> skoči na bootloader ->če, na Rxu ni nič->skoči na $0.....).
V glavnem, brez električne sheme sem porabil en cel kup časa, popolnoma brez potrebe!
Kakorkoli, za kakšen dan, bom pustil vse skupaj pri miru, potem pa tega bika za roge, ni hudič, da ga ne bi ukrotil, saj je samo Arduino plošča z nekaj dodatnimi elementi in nič drugega, kanede?

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, bom še to preveril.
Preveril bi lahko še kaj, če bi obstajala električna shema, vendar o tem ni ne duha ne sluha, pa nisem prvi, ki to sprašuje in tudi odgovora na to vprašanje, takega ali
drugačnega, nisem zasledil.
Običajno poskušam stvari rešit sam, toda tukaj me je enostavno minilo, kajti viset v delavnici več kot 12ur s tem, da je na koncu rezultat 0, ti pa vseeno vzame voljo.
Upam, da se ne bo potrebno iti "reverse ingeniring", ki sicer v tem primeru niti ni zahteven, saj je klasičnemu Arduino mega2560 dodanih izredno malo komponent,
vendar se sprašujem, zakaj bi to počel?

Imam pa tudi predlog oz vprašanje za to temo: zakaj niso v prvem postu vse povezave (sticky), ki se nanašajo na to temo, t.j. firmwareji, bootloaderji, cura, montažna shema,
električna shema(??????)..., kajti, danes ponoči se mi je zgodilo, da sem enostavno, pri vsej množici prispevkov, spregledal povezavo do Cure in ko sem vtipkal v Googla Cure,
si lahko predstavljate, koliko povezav mi je našel za znani band, toda o programu za krmiljenje Ultimakerja pa ni bilo ne duha ne sluha!

Druga varianta pa je, da v to temo pišejo samo določeni in to striktno samo stvari, ki se nanašajo na "Elektronika za 3Dp", za nas, ki imamo težave s tem,
je pa lahko tema "Križi in težave z 3Dp elektroniko", tam pa naj se lepijo take in drugačne slike, piše take in drugačne probleme, ki so mogoče za nekoga popolnoma trivialni,
za nekoga pa nerešljivi. In to zadnje, naredi temo popolnoma nepregledno!

Nazadnje urejal/a Jaka57 Sre Nov 06, 2013 3:17 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70821.81

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boris, ja, hvala lepa za vloženi trud! Toda prosim, če mi tega ne mečeš naprej. Vse kar ste storili (ekipa, ki je to spravila skupaj) je seveda vredno pohvale, toda nihče ni nikogar vlekel za j..., da mora to storiti!

Vendar ne pišem o tem in se ne mislim več spuščati v to, to je projekt Elektronika in sam sem šel v to in tudi pošteno plačal in verjetno nisem dolžan komurkoli deliti pohvale, kanede?
Ampak, da ne bo pomote, še enkrat, kapo dol za vaš entuziazem in voljo!

In že ene parkrat sem videl, kako izgleda pomoč pri kompletiranju materiala za projekt ali pa pri štetju SMD elementov pri skupinski nabavi. In ni mi težko priti, če sem SLO in seveda tudi nikomur še nisem očital, če ni prišel.
Res je, človeku se zdi butasto, vendar, tako je in tu se ne da nič storiti!

In zakaj ne bi naredili stvari bolše, če jih lahko? Tukaj ne mislim samega tiskalnika ampak suport na forumu in preglednost! In če nekdo vpraša za električno shemo bi lahko dobil odgovor, nimamo je, ali jo je kdo pripravljen narisati, kanede? In kot sem napisal, sploh ni zapletena, malo se pobere tukaj, malo tam, doda tistih pet ekstra tranzistorjev, zumer in headerje za steper kontrolerje, LCD...... in to je to.

V glavnem sem se pa oglasil, ker sem porabil ogromno časa za popolnoma nepotrebne stvari in ob 4h zjutraj me je že imelo, da bi vse skupaj zabrisal ob tla!

Končujem in ne mislim več replicirati na karkoli, že tako je tema nepregledna, zaradi takih (mojih) neumnosti pa še bolj!

Nazadnje urejal/a Jaka57 Sre Nov 06, 2013 3:45 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SiByte
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01
Aktiv.: 1.80
Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plačal si materjal dela ki ga imajo s pripravo in nabavo pa ne. Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
hocancan
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Aktiv.: 2.13

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vezje mi PC prepozna in naloži gonilnik za Arduino 2560.Displej se osvetli,ni pa nobenih napisov in slišim žvižganje.Program Cure se ne naloži pravilno.Ima to kaj veze z težavo ki jo omenja SKAT.
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2013 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima elektronika, ki je bila prevzeta na pikniku. Ali je pri tej tudi treba vse popraviti oz. So tiste 100% stestirane?

Tistih konektorjev in elementov še nisem prispajkal.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 16, 17, 18  Naslednja
Stran 9 od 18

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni