www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zanimive dokumentarne oddaje, filmi,...
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.03

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 10:43 pm    Naslov sporočila:  Zanimive dokumentarne oddaje, filmi,... Odgovori s citatom

V tej temi naj bodo zbrani vsaj naslovi (ali če obstajajo tudi povezave do) zanimivih dokumentarnih oddaj in filmov. Ko bomo kdaj razpravljali o kakšnih "eksotičnih" temah, je bolje, če si je kakšen dokumentarec ogledalo več forumašev, da si lahko vsak ustvari svoje mnenje.

V tej temi naj ne bo kreganja za ali proti, to bomo počeli, ko bo kdo odprl kakšno "eksotično" temo. Tu naj bo samo naštevanje naslovov in morda kak kratek opis, o čem se gre v oddaji.

Ena zanimiva, ki je pravkar končala na TVSLO2, je naprimer:
http://www.rtvslo.si/napovednik/nam-hrana-lahko-skoduje-francoska-dokumentarna-oddaja-ponovitev/62497
Ne vem, kje naj dobim originalen naslov ...

Napovednik: "Mar hrana škoduje zdravju? Oddaja je vzela pod drobnogled pet vrst živil, ki so v Franciji najpogosteje na jedilniku: svinjina, losos, krompir, paradižnik, kruh in rogljički. Raziskovali so industrijo svinjine, gojišča lososov, sadovnjake in silose za žito. Povsod so našli znake, da je naša prehrana slaba, našli so vitamine kitajske izdelave, umetna barvila, pesticide, antibiotike, dioksine, PCB. Veliko kemikalij se vsak dan znajde na naših krožnikih."

Zaenkrat se izogibajte pesticidom in strupom v hrani (jejte sardele, kajti v 1kg tune je 1-4mg Hg Shocked , Hg je ojačevalec odziva imunskega sistema, znan iz cepiv, zato se ne čudite svojim alergijam) in uživajte lan.

Jaz sem zamudil, a po možnosti dodajte naslove, preden se bo dokumentarec predvajal.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.31
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi tukaj, če ti kaj pomaga.
KLIK
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14
Aktiv.: 3.19

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 2:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Life after people - zame ena bolj zanimivih. Pokaže simulacijo kaj bi se naredilo, če bi v trenutku ljudje izginili. Zelo hudo narejeno Smile

http://www.youtube.com/watch?v=6XDbcMND7fY&list=PL8115CA6F1D3A4807

Zelo priporočam!
Nazaj na vrh
mkezmah
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Aktiv.: 1.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako "nastaja" denar:

http://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0

Sem že večkrat gledal takšno varianto ali variacije pa mi še zmeraj ni čisto popolnoma jasno.

LP
Marko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.14
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Into Eternity", dokumentarec o gradnji podzemnega skladišča za rabljeno gorivo in druge odpadne produkte iz jedrskih elektrarn. Načrtovana življenjska doba skladišča je kar sto tisoč let. Za primerjavo - egipčanske piramide so stare kakih pet tisoč let. Zanamci se bodo morali z našimi "jedrskimi smetmi" še kako ukvarjati ...

http://www.intoeternitythemovie.com/
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.63

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokumentarec o tem kako je zgrajen Dubaj:
https://www.youtube.com/watch?v=wOSci-rWf2Q
Nazaj na vrh
hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.93
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiv video o temu kako domačo zbito in iztrošeno zemljo na naraven način spremeniti v rodovitno zemljo. Meni je video zelo všeč:
http://vimeo.com/28055108

L.p.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70903.77

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70903.79

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 15, 2013 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.79
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi omenil komplet serijo dokumentarcev od Michaela Moore-a, ampak meni osebno mi je serija dokumentarcev „Duh časa” (Zeitgeist) še malenkost boljša. potem mi je ostal v spominu še „Svet, kot ga razume Monsanto”(World According to Monsanto) in podobni, ki mi sedaj ne pridejo na misel.
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 22, 2014 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V petek, 24.01.2014, bo na TVSLO 1 pozno zvečer oddaja Polnočni klub.
Tema bo: "Električni smog."

Na forumu smo že marsikaj napisali na to temo.

Najprej poslušajmo, kako bodo gostje oddaje poskušali razložiti zadevo na poljuden način (za splošno laično javnost), nato bomo pa še mi na forumu kaj napisali.

Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.02
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 22, 2014 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz pa razbijam glavo s tem, kako to deluje : http://www.youtube.com/watch?v=RMYo1QlvK5g : Big Eureka - The Energy Machine of Joseph Newman , 1h ...
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.42
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2014 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako delajo letalske motorje. Lepo prikaže kake točnosti zahtevajo stvari, ki se vrtijo pri 150krpm.
http://www.youtube.com/watch?v=VfomloUg2Gw

igo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2014 12:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na zadnjem pikniku smo se v eni skupini pogovarjali tudi o tehnični razvitosti nekdanjih podjetij.

Pravkar sem gledal oddajo Polnčni klub.
V njej je prvič po razpadu YU javno nastopil nekdanji direktor Iskra Delta.
Voditeljica ga je sicer močno omejevala, a je povedal veliko zanimivosti.
Vredno ogleda.
TvSlo ; Polnočni klub ; 31.10.2014

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.51
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2014 12:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Njegova knjiga se bere kot kriminalka (no, saj v bistvu tudi je.)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni