|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.20 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem enkrat klical na radio, da je radar na Lisci in meri v vseh smereh.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.20 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s52o Član

Pridružen-a: Tor 17 Avg 2004 7:31 Prispevkov: 173 Aktiv.: 0.73 Kraj: Hotavlje
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že kakšno leto se govori, da bodo postavili vremenski radar na Pasji ravni.
Kot mi je poznano je bil problem pri pridobivanju dovoljenja, saj so ga
pristojni postvili na mejo treh občin. Očitno so to uredili in ga postavili v zadnjem mesecu, saj še ni dolgo tega ko sem bil na Pasji ravni.
@aljoš: Ali so na novo uredili tudi dovozno cesto ?
Lp, Zvone
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2748 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor je meni znano je bila tale zadeva 20 let zapakirana v skladišču ARSa. Tako da so montirali stara jajca...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SamoR Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.09 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ni to tisti, ki so ga hoteli montirat na Slavnik?
_________________ ISF
Boljše je sovražnik dobrega! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 8:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa to je 20 let pri nas, v takem času ravno vse papirje obrnejo
Če bi kupili sedaj novega, bi morali dokumentacijo spremenit, pa bi bilo spet 20 novih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Dovozna cesta je v fazi obnove.. so nasipali malo kamenja gor, da ni samo blato...
Je pa kar grozno iz kuhinje gor pogledati, imaš občutek kot da te nekaj non-stop opazuje..
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Rusi in Američani pristanejo na Luni.
Američani: "Houston, imamo težave. Rusi so začeli barvati Luno na rdeče. Kaj naj storimo?"
Houston presenečeno: "Nič, počakajte."
Čez nekaj časa Američani: "Houston, Rusi so že pol Lune pobarvali rdeče. Kaj naj storimo?"
Houston panično: "Nič, nič, počakajte."
Čez nekaj časa Američani: "Houston, Rusi so že skoraj celo Luno pobarvali rdeče. Kaj naj storimo?"
Houston zmagoslavno: "Nič, počakajte, da končajo, nato pa z belo barvo na veliko napišite Coca-Cola"
To je sicer vic, a nekje med vrsticami se skriva ena zanimiva ideja, kaj storiti s tisto "žogo", da bo manj moteča za okolico. Naprimer , morda , lahko celo ... eh, manjka smeško nogometna žoga, ali pa ...
Ne sme biti električno prevodna barva ...
Saj še ni zastraženo, kajne ?
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni, je pa ograja okoli in okoli..
No ja...mene ni toliko v hlačah, da bi šel tisto orjaško "žogo" barvat...
Verjemi, ko stojiš spodaj te je kar groza ko gor pogledaš... je kar gromozanska..
P.S: 300W oddajne moči... morem narediti en poskus v bližnji prihodnosti..
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
V primeru, da je S-band ga lahko pridem pomerit, da vidimo ali je sploh zagnana zadeva
L.P.,
Miha
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da deluje v C-bandu (5.6GHz).
_________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 2:13 pm Naslov sporočila: Re: Radar-Pasja ravan |
|
|
aljoš je napisal/a: |
Danes iz okna žena opazi na hribu nad nami velikansko žogo...
|
Par dni nazaj, ravno, ko je zahajalo sonce, ravnotako pogledam iz kuhinje proti Pasji ravni in se sveti ena krogla na vrhu.... najprej sem pomislil na "male zelene" evo pa se je začelo, pomislim...
nisem še utegnil it pogledat, kaj je to za eno čudo, no sedaj vsaj vem kaj me čaka
Očitno je pa to dosti interesantna lokacija. V času Juge so bili tam podzemna skladišča in protiletalski sistemi, sedaj nam pa bodo vreme "delali"
_________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51zg Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35 Prispevkov: 538 Aktiv.: 2.27 Kraj: JN76BC - Srednje brdo
|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
še eden se oglaša iz tega konca...HI
Bom jaz malo usmeril moj sistem v smeri 76CC-ja. Elevacijo nastavil na cca 15 stopinj in ni vrag, da ne bi ujev nekaj na tem 5 cm področju. Mislim pa, da zadeva še ne obratuje. Kot sem prebral, bodo izmerke verjetno pošiljali po optičnem kablu. Tudi električno omrežje se posodablja v tistem koncu. Vzemite to vse po HI HI.
LP
Janez
_________________ __________________
Never put off till tomorrow what you can do
today. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 2 Ur