www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nadležni google oglasi - kako se jih znebiti ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 18, 2013 1:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frke je napisal/a:
Kot uporabnik imam pravico oglasov "ne brati" "ne gledati" "ne poslušati".

Tega pa res ne razumem najbolje. In od kje sploh izhaja ta tvoja pravica?

Jaz n.pr. (pa nisem edini) moram pod prisilo plačevati RTVSLO.
Kljub temu da plačujem (Google je zastonj) me posiljujejo z reklamami in kar je najhujše na polovico prstov ene roke lahko naštejem oddaje, ki so sploh gledljive (Google mi zastonj nudi bistveno več).

Mi lahko kdo pojasni, kje so tukaj moje pravice?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 5.98
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 18, 2013 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V hosts datoteko si dodajte :
Koda:
127.0.0.1 http://google.adservices.com

pa se rešite reklam na desni strani goglanja, pa še pop up reklam pri YT predvajanju etc. Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 18, 2013 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam žal nisem pristaš teh oglasov.
Rajši sam najdem kar želim in tudi to odprem. Tudi ni zagotovila, da je plačana oglas boljši od tiste brezplačne povezave, ki se skriva pod njo...
In pa seveda te google povsod spremlja, vse vidi in ti te oglase vrine povsod, tudi ko nič ne iščeš.
Zato z veseljem pozdravljam AdBlock in mene je rešil nadležnih reklam, vsaj do te mere, da mi niso več moteče. Če pa se kakšna še vedno prikaže je pa tudi za preživeti.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 18, 2013 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus je napisal/a:
frke je napisal/a:
Kot uporabnik imam pravico oglasov "ne brati" "ne gledati" "ne poslušati".

Tega pa res ne razumem najbolje. In od kje sploh izhaja ta tvoja pravica?

Jaz n.pr. (pa nisem edini) moram pod prisilo plačevati RTVSLO.
Kljub temu da plačujem (Google je zastonj) me posiljujejo z reklamami in kar je najhujše na polovico prstov ene roke lahko naštejem oddaje, ki so sploh gledljive (Google mi zastonj nudi bistveno več).

Mi lahko kdo pojasni, kje so tukaj moje pravice?

Vsaka tri leta napišeš izjavo, da nimaš TV, RA in AR, pa si oproščen plačila. Zakaj si lastiš aparate na katere je treba plačati davek? Te je kdo silil v nakup? Za računalnik ti ni treba plačevati davka v obliki RTV prispevka. Zaenkrat ŠE ne! Pa tudi za mobilni telefon zaenkrat ŠE ne.

Sicer si pa ti prodajni produkt pri guglu in ne reklame.
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.76
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 19, 2013 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič nisi oproščen plačila RTV prispevka. Kjer je elektrika si zavezanec za plačilo-tako vsaj smatra RTV! Zakaj misliš so dobili podatke o gospodinjstvih od elektro podjetij?
Bi jim pa trebalo prepovedati reklame, saj že s prispevkom dobijo preveč- v Sloveniji je 600.000 gospodinjstev!
Ali naj imajo prispevek in ne vrtijo reklam ali se pa naj dajo na trg in živijo od reklam.

Proteus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 19, 2013 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Vsaka tri leta napišeš izjavo, da nimaš TV, RA in AR, pa si oproščen plačila. Zakaj si lastiš aparate na katere je treba plačati davek? Te je kdo silil v nakup?

To kar si napisal seveda ni res. Bistvo je sicer povedal že Laura.

Zakon o Radioteleviziji Slovenija (Ur.l. RS, št. 96/2005) v 31. členu navaja, da se šteje, da ima sprejemnik vsaka pravna ali fizična oseba, ki je registrirana kot odjemalec oziroma plačnik električne energije v javnem električnem omrežju, razen če poda pisno izjavo, da nima svojega in da v svojih prostorih tudi ne uporablja tujega radijskega ali televizijskega sprejemnika ter da je bila seznanjena z zakonskimi kazenskimi in pravnimi posledicami neresnično podane izjave.

Zakon mi torej posredno predpisuje davek na televizor saj je očitno, da zakonodajalca sploh ne zanima zakaj televizor v resnici uporabljam.

Povedano z drugimi besedami, gre za čisto običajno kolhozno zaščito domače RTV. To je nekaj podobnega, kot da bi moral pri nakupu v Hoferju plačati še davek za Mercator.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 19, 2013 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dejstvo je, da če si lastnik omenjenih naprav, moraš plačati davek. Če nisi lastnik, ti ga ni treba, moraš pa omogočiti ogled stanja na lokaciji ali pa napisati ovirjeno izjavo. Vsaka tri leta.

Marsikaj je butasto, tudi to, da gre večino denarja pobranega od cestnega prometa v železnice...

Kaj narediti v tem primeru? Nič. Odideš v tujino in pustiš, da tem ljudem, ki ostanejo tu zvišujejo davke in prispevke v neskončnost, na drugi strani pa jim krčijo pravice ali v tem primeru ukinjajo oddaje, povečujejo pogostost reklam, več je ponovotev, manj odkupov športnih in drugih prenosov... Skratka servis se slabša, treba pa je več plačati zanj.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 19, 2013 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi tujina ni kruh, namazan z marmelado, brez skrbi...če bi bilo to res, potem bi bila slovenija prazna, saj je večina ljudi podobno pametnih: v tujini je tako in tako...tja pa potem noben ne gre. Kaj se zgodi s človekom, ki npr. v ameriki nima plačanega zdravstvenega zavarovanja?
V nemčiji npr vsi vidijo plače po 1500, 2000 evrov in več, noben pa ne pove da so stroški življenja tam veliko višji kot pri nas, začenši z najemnino za stanovanje...

poleg tega bi rad videl človeka, ki doma nima niti ubogega radia...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Proteus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 19, 2013 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Skratka servis se slabša, treba pa je več plačati zanj.

Da ne širim teme in se oddaljujem od osnoven tematike, moj komentar je šel na izjavo frke: "Kot uporabnik imam pravico oglasov ne brati ne gledati ne poslušati" vezano na Google.

Hotel sem samo izpostaviti absurd v tovrstnem razmišljanju:
(1) motijo nas Googlovi oglasi, čeprav tam dobiš vse zastonj,
(2) po drugi strni pa pogoltnemo državni davek na TV z vsemi reklamami in abotnimi oddajami in kar je najhujše, če ga ne plačamo, potem tudi oddaj drugih ponudnikov ne smemo gledati.

Kar se pa servisa TVSLO tiče ... je 100% nadomestljiv z ostalimi "brezplačnimi" ponudniki (vsaj iz mojega zornega kota).
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 19, 2013 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V hosts datoteko si dodajte :

Koda:
127.0.0.1 http://google.adservices.com

pa se rešite reklam na desni strani goglanja, pa še pop up reklam pri YT predvajanju etc.

Tole mi je všeč samo ne vem kam to upisati. Pa bi prosil za malo razlage.
Teh oglasov je pa res malo preveč.

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2013 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dodal sem ADBLOCK in je brez oglasov. Pojavijo se samo okvirji, kako jih odstranim.

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni