|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 1:10 pm Naslov sporočila: Preračunavanje fizikalnih količin |
|
|
Prosim, da mi nekdo pomaga najti na spletu koeficiente za preračunavanje fizikalnih količin, saj veste, kcal v kWh, atmosfere v Pascale, yarde v metre in podobno.
Vilko
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
tole je en lušten programček, nima pa vsega......
preimenuj ga v convert.exe in potem poženi
lp
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
CONVERT.pdf |
Velikost datoteke: |
548 KB |
Downloadano: |
12 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Google precej tega postori kar direktno; vpisi recimo "13 atm in pascal" ali "52 yards in m" (oboje brez "") oziroma kolikorkoli je pac kolicina, ki jo zelis pretvoriti, pa bos dobil rezultat neposredno iz Googla. Ce kliknes link "More about calculator.", ki se prikaze pod rezultatom, bos prisel se do vec primerov in navodil (in kalkulatorjev za druge reci).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 2:29 pm Naslov sporočila: re: |
|
|
Jaz sem strašen fan takih uporabnih multipraktik programčkov npr:
www.pwr-tools.com
Engineering Power Tools - Copyright 2002, Barry J. Opdahl
imam pa tudi upgrade če koga zanima
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz za vse uporabljam google. Uporabo je napisal že Sokrat, pretvarja pa vse od številskih sistemov, merskih enot, valut, ... Praktično vse, kar ti pride na pamet. Pa še nobenega programja ni potrebno inštalirat.
Lp, M@ic
_________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 3:09 pm Naslov sporočila: Hvala fantje! |
|
|
Pravzaprav sem se malo bal, da me ne boste okrcali, češ, poguglaj malo, ne bodi len! Pa me niste, hvala tudi za to!
Saj vem, da se vse najde na googlu, tudi tisto. česar ne iščeš, a sem vseeno upal, in ne zaman, da bo nekdo stresel kar iz rokava odgovore, saj gotovo nisem prvi, ki je pozabil, koliko kcal je v kWh.
Ti vaši odgovori bi morali priti na Forumu na kako posebno mesto, bolj priročno.
Vem, da ima tudi Forum orodje za iskanje, a v preteklosti nisem bil prav uspešen pri uporabi Search orodja. Morda bi tudi za to bilo dobro imeti kje kakšna priročna navodila.
Krasen Forum!
Vilko
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se uporaba Googla za konkretno vprasanje (koliko kcal je v eni kWh): iskalni vzorec
kilocalories in kilowatt hour
izpljune
1 kilowatt hour = 860.42065 kilocalories
Pri tem je potrebno paziti na pravilno terminologijo; "kilocalories in kilowatt hour" pomeni dobesedno "stevilo kcal v eni kWh", kar je tudi bilo tvoje vprasanje. "kilocalories in kilowatt hours" sicer deluje, a je slovnicno nepravilno (kalkulator je prirejen za uporabo tudi s podanimi kolicinami, v tem primeru pa pac deluje tudi z vzorcem, ki je sicer nepravilen) in ekvivalentno "kilocalorie in kilowatt hours", kar bi bilo "ena kcal, preracunana v kWh" oz. "stevilo kWh v eni kcal".
Rezultat je ociten iz izpisa kalkulatorja, a je pametno pogledati se kaj vec kot le stevilko - za vsak slucaj. Upam, da nisem prevec zakompliciral
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 5:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj lahko napises samo "1 kWh to kcal" kar da isti odgovor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam za pretvorbe Ucooner
KatmarSoftware
Our latest free program is Uconeer - Units Conversion for Engineers. This is a powerful, but easy to use, units conversion tool created specifically for engineers. It includes 394 units in 46 categories, but excludes the archaic and esoteric units that engineers never use.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni