www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

T-2 po novem že dva tedna tudi na ADSL bakru.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Tega bo vedno več, saj telekom, namesto, da bi zmanjšal število central in zmanjšal stroške, povečuje število central, zato da se ostalim operaterjem ne izplača vgrajevati svoje opreme v vsako malo centralo in morajo vzeti bitni tok,

In ti bi xDSL ponujal po 5 in več kilometrih parice? Za operaterje je bolje, da imajo več central in večje stroške, kot pa malo manj central in pol manj naročnikov xDSL storitev, ker bo ostalih 50% na predolgih kablih, seveda dokler telekom ne gre v investicijo optike do vsakega naročnika na podeželju, potem pa še pride s optiko do vsake samotne kmetije. Pa še vedno lahko vsak operater ob dovolj veliki količini lastnih naročnikov postavi svoj kolokacijo/DSLAM, ko vidijo, da se jim to izplača.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne razumeš Smile

Telekom mora do nove centrale potegniti optiko. Izgradnja centrale, nakup opreme, pridobitev vseh dovoljenj, nov priključek za elektriko... Vse to stane mnogo več, kot če po zraku napeljejo optiko v 10+ km oddaljene hiše iz ene centrale. S tem, ko drobi svoje omrežje, povečuje stroške in stranke zaradi tega ne bodo nikoli dobile optike, saj "jim skrajšan baker zadostuje". Rekli bodo, da so v omrežje vložili že X let nazaj in da investicij ne bo za naslednjih 50 let.

Skrajševanje zanke je slabo za potrošnike. Na kratki rok je fino, da imaš lahko VDSL s hitrostjo 20 ali 30 Mbit, namesto 1 M ADSL ali pa EMX ali pa sploh nič, na dolgi rok je pa to strel v glavo.

Telekom to dela samo zaradi enega razloga. Da omejuje konkurenco. Konkurenca ima na bitnem toku cene skoraj iste, kot oni, tako da ljudje praktično nimajo izbire.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
Sem sam dal testirat 10M pipico in mi kaže CRC napake tako, da je na meji recimo 4M internet in pipca za TV potrebuje tudi 4M, ker sem pesimist bi najverjetneje kockalo in čričkalo.

Kakšne revolucije ni za pričakovati - če imaš sedaj 4Mb z CRCji jih boš imel samo še več - CRCjev namreč Mr. Green
Internet linija ni stalno obremenjena (razen, če stalno vlečeš filme dol) medtem ko pri TV stalno vleče 2-4Mb in posledično se nabira več napak.
Marsikdaj je napaka tudi na hišni instalaciji in takrat je najbolje, da se kabel od priključka do modema menja z UTP. Lahko se ga zaključi na vtičnici ali z konektorjem direkt v modem (zaščito). Samo kaj ti vse to pomaga, če že prvi drog visi, na naslednjemu je na pol odprta doza, na tretjemu je kabel ogrizen od polhov, ... Anxious

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 13, 2013 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravek. 10M je trenutno kar uporabljam in pravim, da je zadeva na limitu. Za internet uporabno, za npr. 4M TV in 4M internet ter še telefon, vprašljivo.
Nazaj na vrh
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo,

Že 5 let smo na WiFi dostopu do interneta uradnega ponudnika in dela kar solidno. Imamo pa tudi fiksni telefon in je cca 1.5 km do centrale. Baje je en krajši del trase na multipleksih in zato ne morem dobiti ADSL. Ampak ostalo je pri "baje", ker točnejše informacije ne morem dobiti.

Ker bi rad združil storitve (in znižal stroške), vsake toliko časa pobezam Telekom s prijavo za ADSL in potem me pokličejo točno ob uri, ki jo navedeš v prijavi. Konča se pri "Gospod, pri lokalnem skrbniku omrežja bomo preverili tehnične možnosti in vas obvestili". Še vedno do sedaj ni bilo odgovora. In imajo tudi spomin zlate ribice - nikoli ne vedo, da sem že povpraševal. Čas je, da Telekom nekdo kupi in jih nauči resnosti.

LP Primož.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem, ko lastnik nemec boš pa ti čudežno dobil možnost Mr. Green

Verjemi, ne bo nič bolje, še slabše bo, oziroma dražje.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PrimozL, in zakaj se še trudiš s Telekomom oz. Siol storitvami? Sedaj imaš kot izgleda še vsaj 3 druge ponudnike. Kar vprašaj Amis, Telemach, T-2 enemu se bo zagotovo šlo, da bi še malo hotel pokasirat. Wink

Vzadnje sem Telekomovce pre...cal, ker se po desetih minutah noben operater ni mogel javit. Reorganizacija Telekoma pa taka, še bolj hirajo kot so. Včasih, ko mi je bil Siol edini ponudnik so se njihovi operaterji vsaj javljali v doslednem času.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PrimozL je napisal/a:
Živijo,

Že 5 let smo na WiFi dostopu do interneta uradnega ponudnika in dela kar solidno. Imamo pa tudi fiksni telefon in je cca 1.5 km do centrale. Baje je en krajši del trase na multipleksih in zato ne morem dobiti ADSL. Ampak ostalo je pri "baje", ker točnejše informacije ne morem dobiti.
.

Freenet ?
Sedaj ponuja tudi telefonijo preko "WiFi" - v testiranju je tudi IP-TV tako, da se ti ga splača povprašati Wink

PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, ker sem zapeljal temo v povsem drugo smer...

kobranka je napisal/a:
PrimozL, in zakaj se še trudiš s Telekomom oz. Siol storitvami? Sedaj imaš kot izgleda še vsaj 3 druge ponudnike...

Tudi Amis sem že vprašal, pa se je končalo pri tem, da "ni podatkov o zmogljivosti omrežja in zato najverjetneje ni tehničnih možnosti".

@robert: res je, Freenet mi nudi WiFi dostop. Sem videl ponudbo za IP telefonijo. Iščem še informacijo, kaj pomeni, če se odpovem parici do hiše oz. koliko me bo stala ponovna priključitev, če bo kdaj žični internet na voljo.

qwertz je napisal/a:
Potem, ko lastnik nemec boš pa ti čudežno dobil možnost Verjemi, ne bo nič bolje, še slabše bo, oziroma dražje.

Po pravici povedano tudi jaz nisem prepričan. Res pa težko razumem, da se jim ne da dati niti odgovora. Danes ti poskušajo na črpalki, v trgovini, na banki, ... povsod prodati še neko dodatno stvar ali storitev, Telekomu pa se ne da niti odgovorit.

LP Primož.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No sedaj lahko vprašaš še T-2, pa da vidimo kaj bodo pa oni rekli. Včasih se mi pa zdi, da forumi od ISP bolje pomagajo da se stvar premakne naprej kot pa klicanje. Namreč forum prebirajo tudi sodelavci ISPa in vmes se kdo najde, ki mu pa je interes pomagati, ker mu je to v veselje.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nima pomena, da sprašuje, če ni možen priklop pri drugih ISPjih. Odgovor bo: Ni parice primerne za razvezavo.
Zakaj misliš, da sem ga pobaral okrog Freenata Wink

BDW: kobranka- pošlji mi naslov na ZS, da pogledam približno oddaljenost.
Glede na to, da ti je Gačnk blizu si najmanj "Pr' Wajnacu" ali "Pr'Smadinu" Very Happy

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni