www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Plinski spajkalnik Dremel versatip
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Zahvaljujoč najverjetneje tejle temi sem tudi jaz postal lastnik Dremla. Je moja ženka sama na skrivaj izbrskala to temo in mi ga za RD kupila

Shocked Čuvaj jo, take krademo ! Dancing Applause

zack69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Aktiv.: 0.89
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 9:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
lojzek je napisal/a:
Zahvaljujoč najverjetneje tejle temi sem tudi jaz postal lastnik Dremla. Je moja ženka sama na skrivaj izbrskala to temo in mi ga za RD kupila

Shocked Čuvaj jo, take krademo ! Dancing Applause

Darko, kaj si mislil z tem: mašino ali žensko ??? Wink Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy Ne dam me žene, ne mašine. Zakaj bi izgubljal čas za iskanje nove (žene/mašine) Speak to the hand Pa še navajeni smo eden na drugega. No na Dremla se pa še bom Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmajcek
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 22 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 27, 2013 9:44 pm    Naslov sporočila:  Re: Plinski spajkalnik Dremel versatip Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Kako je z polnjenjem, kako dolgo se polni ?

Meni takoj ko ga začnem polnit plin izhaja/šprica ob straneh, polnim ga brez nastavka ?

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
zmajcek
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.youtube.com/watch?v=HNIHEeIvnMA

a je takšno polnjenje normalno ?

ko polnim vžigalnik nič ne piha, šprica naokoli, tu imam pa podobne izkušnje kot ta, tudi če je čisto prazen, poskusil z različnimi nastavki in plini.

hvala

lp
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabim za polnenje originalni nastavek st. 3 (na pokrovčku plina). Šumi že malo, piha tudi malo- od tega mogoče malo mimo. Ali se ti ne napolni? Ali imaš počen nastavek? Ali se ti ventil na Dremlu ne vda pod potiskom? Ali tiščiš plinsko bombico postrani? Ali je ventil poškodovan?

IMG_20131212_202523.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  134.73 KB
 Pogledana:  0 krat

IMG_20131212_202523.jpg

Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postopek polnjenja je tak:
plinska tuba naj bo obrnjena navzdol, tako da jo tiščimo v spajkalnik navzdol. Ko pritisnemo, najprej samo piha in pritiskamo tako dolgo, da prične špricati, takrat je spajkalo polno.

Uspešno se polni samo na tak način.

zmajcek
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni

polnjenje je izgledalo podobno kot v filmu,
poizkusil sem z 2 plinoma in različnimi nastavki, vedno piha gre mimo. Tudi če je povsem prazen.

V navodilih piše, da naj bi delel pri max cca. 45 min. Moj dela cca. 25min.

npr.
vžigalnik, ne piha/šprica nič mimo.

to je moja prva izkušnja z plinskim spajkalnikom, občutek imam da gre več ven kot notri.

Bom še vadil.

Hvala

Lp
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred dnevi sem bil precej neroden in mi je uspelo sesuti neko mrežico ( glej sliko ) ki menda deluje pri spajkalniku kot katalizator ( to sem nekje prebral ).
Je mogoče kdo med člani foruma malo bolj izobražen na tem področju in ve, iz kakšnega materiala je ta mrežica in če jo mogoče lahko kje kupim ( mislim mrežico kot material in bi jo sam zakrivil v primerno obliko )
Zaenkrat sem naročil dva low low cost kitajska pilnska spajkalnika in upam, da bo mogoče v katerem izmed njiju, podobna mrežica.

LP

IMG_0478b.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  241.37 KB
 Pogledana:  8 krat

IMG_0478b.JPG

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:

fino je če si nabaviš zraven še rezervni "grelec" ( to je v bistvu del nastavka ki ga odviješ v vratu , notri pa je keramična ''zvezdica' na kateri se plamen razbije in žari ) se zna razbiti .

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj prvi plinak je imel talo mrežico in takrat sem zasovražil modele spajkalnikov s temi mrežicami...ne vem, kako ima weller junior to rešeno,ampak te mrežice ni videti. Je pa sranje drugod: ima dneve, ko traja tudi 5 minut,cda mi ga uspe vžgati...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni