|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s51410 Član

Pridružen-a: Tor 26 Mar 2013 17:48 Prispevkov: 80 Aktiv.: 0.54 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Tor Dec 31, 2013 10:39 pm Naslov sporočila: Win 8.1 in jezikovni vmesnik |
|
|
Kako spremeniti jezik pri Win 8.1 Home. Naložena je nemška različica, rad pa bi spremenil v angleško. V nastavitvah se da vse nastavit: tipkovnica, napisi v menijih,..help govor je vedno v nemškem jeziku Gre za Windows tablico Lenovo.
Srečno 2014! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mladen Janosevic Neznanec

Pridružen-a: Sre 01 Jan 2014 18:30 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Jan 01, 2014 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Windows 8 ili 8.1? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51410 Član

|
Objavljeno: Sre Jan 01, 2014 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Win 8.1, sicer sem pa že našel odgovor na Youtube (windows 8.1 language change). Upam, da sprememba jezikovnega vmesnika res deluje, ker trenutno nimam Lenovo Miix tablice pri roki. Sicer je bil pa prvi vtis bolj klavrn. Slaba odzivnost ekrana na dotik in dokaj znosna počasnost delovanja. Edino, kar me privlači je velikost tablice.
Hvala vsem za trud in srečno 2014. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51410 Član

|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Končno sem se prebil skozi nemški jezikovni vmesnik. Najprej sem nastavil angleški jezikovni vmesnik in zbrisal nemškega. Kljub temu se tu pa tam še vedno pojavi kakšen napis v nemščini. Naložil sem tudi slovenski jezikovni vmesnik, ki ni v celoti implementiran, npr. ruletni meniji so še vedno v angleškem jeziku. Ima kdo idejo kako vse spremeniti v slovenski jezik. Instalacija na koncu vedno napiše, da se je naložila samo delno. Win 8.1 omogoča nastavitev na skoraj vse svetovne jezike v vseh verzijah.
Strojna oprema Lenovo Miix Windows tablica.
LP Bojan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
b0ha Član

Pridružen-a: Sre 14 Nov 2012 23:44 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 04, 2014 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam podoben problem kot ti. Kljub temu, da je jezik nastavljen na angleški, je še vedno par stvari v nemščini. (Win 8.1, Lenovo Z500)
Update: V nadzorni plošči->Language sem pod "Advanced settings" spremenil jezik na angleščino. Tam je tudi povezava "Apply language settings to the welcome screen, system accounts and new user accounts". Tudi tam sem zamenjal jezik na angleščino.
Nevem zakaj je vse to skrito pod napredne nastavitve. Po spremembi je potreben restart. Zaenkrat nisem še našel nemške besede. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osterklin Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00 Prispevkov: 176 Aktiv.: 0.88
|
Objavljeno: Ned Jan 05, 2014 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
b0ha je napisal/a: |
Imam podoben problem kot ti. Kljub temu, da je jezik nastavljen na angleški, je še vedno par stvari v nemščini. (Win 8.1, Lenovo Z500)
Update: V nadzorni plošči->Language sem pod "Advanced settings" spremenil jezik na angleščino. Tam je tudi povezava "Apply language settings to the welcome screen, system accounts and new user accounts". Tudi tam sem zamenjal jezik na angleščino.
Nevem zakaj je vse to skrito pod napredne nastavitve. Po spremembi je potreben restart. Zaenkrat nisem še našel nemške besede. |
Pojdi v nadzorna plošča-Spreminjanje jezika uporabniškega vmesnika-Skrbniško- in nastavitve kopiranja kjer obkljukaj spodaj oba okenca |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51410 Član

|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tablica končno deluje s slovenskim vmesnikom po nekaj neuspelih poskusih.
Zaporedje gre takole: v nemškem jezikovnem vmesniku najprej namestiš vse posodobitve za operacijski sistem, naložim angleški jezikovni vmesnik, ker nemško ne znam in iz angleškega vmesnika naložim slovenski jezikovni vmesnik, ki se prej ni nikoli v celoti namestil, že v angleškem vmesniku sem označil, da so vsi izpisi ukaznih vrstic in zagon privzeti, po zagoni je na tablici viden samo slovenski jezik.
Naslednji korak je Ubuntu. Trenutno uporabljam s tablico Bluetooth tipkovnico in miško. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
terezijslo Član

Pridružen-a: Sre 08 Jan 2014 13:57 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.12
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
SIcer vas nisem jaz spraševal, ampak tole je zelo uporabno, ker sem porabil ogromno časa, da se ugotovil, kje se to naštima in veliko brez uspeha. O uporabnosti in preglednosti te verzije Windowsev pa raje ne izgubljajmo besed, ker je tole zame izredno velik drek |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni