www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Internet:Ne odpre mi spletne strani google.com??

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lenuhsi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 26 Okt 2004 21:50
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 7:17 pm    Naslov sporočila:  Internet:Ne odpre mi spletne strani google.com?? Odgovori s citatom

Pred nekaj dnevi sem svoj pc na novo formatiral in naložil windowse xp pro sp2 in od tedaj naprej mi na internetu ne odpre spletnih strani google.com.Sem pa pred tem ,da sem formatiral pc imel gor nekakšen virus!Imam pa v hiši povezavo še z dvema pc-jema prek ruterja in tudi na tistih dveh ista težava!
vse druge spletne strani ,ki jih uporabljam pa delajo.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 9:27 pm    Naslov sporočila:  Re: Internet:Ne odpre mi spletne strani google.com?? Odgovori s citatom

lenuhsi je napisal/a:

vse druge spletne strani ,ki jih uporabljam pa delajo.

lp

Zdravo!
Potem pa pojdi na kakšno antivirusno stran, ki ima "housecall", "activescan", "online scanner", ... in temeljito preveri računalnik.
Pri tem je dobro, če računalniki med skeniranjem niso povezani v mrežo, ali pa vsaj izklopi Skupno rabo map.

In kako najti antivirusne strani, če nek virus drži strička googla za zapahi:
http://www.yahoo.com/

Mimogrede, Bitdefender (reklama?) počisti tudi zalego iz "System Restore" ter "System volume information". Zna biti koristno.

Lep pozdrav,
Igor V.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lenuhsi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 26 Okt 2004 21:50
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 9:39 pm    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

hvala za nasvet !!
Uspelo mi je rešit to zadevo!
V ruterju mi je zbrisalo dns-je in zato ni prikazalo teh spletnih strani

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.67
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 18, 2006 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti je zbrisalo DNS (samo od sebe se to ni ni moglo zgoditi), potem nisi mogel videti nobene web strani, oziroma nič, kar uporablja ime in ne IP številke.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 18, 2006 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Če ti je zbrisalo DNS (samo od sebe se to ni ni moglo zgoditi), potem nisi mogel videti nobene web strani, oziroma nič, kar uporablja ime in ne IP številke.
Ne bo čist držalo. Vse kar je ostalo v DNScache je lahko še vedno videl.
Windowsi imajo tak vrstni red iskanja pripadajočega IP-ja. Cache --> Hosts --> DNS server. Torej če se vpis nahaja v cacheju ali pa v hosts datoteki potem ne gre preverjat naprej v dns strežnik. Tale cache zne bit prov zopern kadar pozabiš nanj, to lahko iz lastnih izkušenj povem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.67
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 20, 2006 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale hip sem na svojem PCju (win XP pro) vrgel ven oba vpisana DNS serverja. V naslednjem trenutku nisem prišel več nikamor. Niti na maxija niti na google, niti na lokalni web. Kljub temu, da je pred pol minute pred brisanjem DNS vse navedeno še delovalo normalno. DNS cache na pcju je očitno bolj ubog. Hosts datoteka pa če je nekdo ročno ne popravi, vsebuje le resolvanje za localhost.

Na DNS serverju pa je cache prava zadeva. Tam se vse stvari cachirajo za dalj časa, tako da se precej resolvanja naredi iz pomnilnika, ne iz zone datoteke na disku.

DNS cache se počisti z ukazom: ipconfig /flushdns (v command promptu).

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni