|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.65 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 2:06 pm Naslov sporočila: Pokrovi za zvočnike - mrežice |
|
|
Halo!
Doma si izdelujem nekaj akustičnih naprav. V bistvu gre za zvočnike za računalnik z ojačevalcem, en media player (web radio) in še ena manjša napravica z Raspberry-jem. Prva priprava uporablja določene zvočnike s premerom cca 12 cm (5") iz nekega avtomobila. Pri drugi napravi so zvočniki naročeni s farnell-a. Raspi pa ima še manjšega.
Zanima me kje bi lahko dobil kakšne pokrove za te zvočnike, ker jih želim zaščititi pred zunanjimi trdimi predmeti. Ponavadi se najdejo takšne mreže. Za 6" mreže sem jih že nekaj našel na ebay-u, vendar za božjo voljo nikjer ne najdem tistik ta manjših mrežic za tweeterje, pa vem, da obstajajo. Vidimo jih lahko npr. v nekaterih avtomobilih na armaturni plošči ali pa v vratah.
Bi kdo vedel, kje bi se dalo takšne mrežice dobiti?
lp _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.34
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Večje mrežice (tam nekje od 130mm naprej) dobiš na vsakem vogalu za manjše pa res zna biti mogoče malo bolj problem, ker ponavadi te manjše bolj specijalne mrežice že dobiš zraven same enote.
Malo preglej po kakšnih hi-fi ter avtoakustičnih trgovinah.
Se pa to sicer dela malo drugače. Mrežic se praktično ne uporablja več vsaj ne za sisteme v hiši ampak je cela stranica mreža čez njo pa akustična pena. _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pred davnimi časi uporabil plastično mrežico. V roli. Mislim da iz merkurja ali pa iz kake kmetijske trgovine. Njen osnovni namen je zaščita oken pred komarji, mišmi,... Takrat se je dalo dobiti tudi kovinsko.
Kot ena ideja..  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.04 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mrežica za zaščito PC ventilatorjev? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

|
Objavljeno: Sob Jan 11, 2014 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, vendar žal ne. Želim kovinske mrežice in dovolj goste. Mrežica za ventilator ne pride v poštev, hkrati pa je tudi prevelika. _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Sob Jan 11, 2014 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Taka alu mreža je dokaj poceni in solidno izgleda: _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

|
Objavljeno: Sob Jan 11, 2014 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz že imam doma takšno mrežo iz aluminija. Kako bi jo lahko odrezal na določen premer (recimo 50mm) in nato zarobil robove z nekim kovinskim obročem? Nekako takole? Bi se dalo nekako izvesti? _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.25 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Ned Jan 12, 2014 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole na zadnji sliki mi izgleda identično "penovki", to je tista reč, ki jo daš čez ponev ko nekaj cvreš, pa tudi mrežica je kar gosta. Potem je varianta (če še vedno potrebuješ mrežico) poiščeš primerna cedila....le ideja mogoče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni