|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Sob Okt 21, 2006 11:13 am Naslov sporočila: SIMATIC OP77A |
|
|
Z OP77A delam eno aplikacijo z WINcc . Med transferjem sem na PCju enkrat prekinil prenos , ker sem ugotovil da moram še nekaj popraviti. Od takrat naprej se panel samodejno resetira na približno 30sekund v tem času ne reagira na nobeno od tipk. Vprašanje : Ali je kakšna kombinacija tipk da ga spravim v default nastavitve. pri OP7 vem da je potrebno ob vklopu pritiskati kombinacijo tipk ESC + LEVO + DOL da prideš v transfer. Pri OP77A se z držanjem teh tipk ne zgodi nič v navodilih pa tudi nisem našel nič o tem.
Prosim za pomoč! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
goran Neznanec

Pridružen-a: Sre 22 Nov 2006 14:16 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Ne vem kaj naj vam rečem, poizkusite panel izključiti iz napajanja in ga nato ponovno priključite, kjer naj bi vas vprašal ali želite transfer ali start!
Jaz bi pa imel eno vprašanje tudi za vas. Nikakor mi ne uspe narediti alarmov v Wincc,oziroma ne vem kateri bit postaviti na ena da bi se napis alarma pojavil na panelu. Prosim če mi lahko opišete postopek kako narediti alarem oziroma da mi posredujete kakšen primer.
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slavko Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 8:11 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP!
Za katero konzolo delate aplikacijo v WinCC??
Za alarme morate brati celotne worde iz PLC-ja, posameznim bitom pa potem
določite text, ki naj se izpiše ob postavitvi posameznega bita. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vojko Član

Pridružen-a: Ned 05 Nov 2006 13:08 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.25 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Nov 24, 2006 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Alarmi se nastavlaju v samem startu ko določaš konzolo in koliko, kakšnih screen-ov in pod screen-ov boš imel. Vsaj za TP-je tako. TD pa porihtaš z programom od Micro Win-a za TD-je v glavnem z čaronikom. To kaj si ga izklopil je fčasih kar ne boleče ni pripročljivo ker se lahko kaj zgodi kot tebi. Probaj poklicat na SIEMENS Ljubljana mislim da lahko naložiš prigram iz instalacijskega cd-ja ne vem pa točno kak. _________________ fastforward: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni