www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Agregat Honda Ineverter 20i

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
danger_zone
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Okt 2011 10:14
Aktiv.: 0.36
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 1:39 pm    Naslov sporočila:  Agregat Honda Ineverter 20i Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Tudi pri nas smo ostali doma brez elektrike. Smo pa si omislili in sposodili hondin agregat. Uporabljali smo ga za pogon vodne pumpe ( nimamo vodovoda ). Pumpa ima nazivno moč 1000W. Agregat pa ima nazivno moč delovanja 1600 W. Zanima me koliko bi se še dalo priklopit na ta agregat, da ga nebi preobremenili??

Za odgovor se zahvaljujem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž ne kaj dosti, če sploh kaj.
Gre za hidroforsko črpalko? Če ja, bi lahko takrat ko črpalka ne dela, priklopil tudi druga bremena skupne moči do cca. 1 kW. Ampak v tem primeru bi moral ročno preklapljati med črpalko in ostalimi bremeni, sicer bo agregat počepnil.
Črpalka sama na agregatu dela normalno?

danger_zone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre se za črpalko Grundfos. In ja, ima kar velik zagon...vendar sem lahko hkrati gnal črpalko in celoten sistem v kurilnici. Pa par luči, tako da smo preživeli. Je pa res, da ko sem probal priklopit še kakšen večji porabnik je agregat počepnil.

Me pa zanima, če ima kdo kako idejo kaj in kako zvezati na centralno da bi imeli vsaj ogrevanje. Razmišljal sem o UPS sistemu in potem po potrebi dodam agregat.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70625.61

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako dolgo zdrži bencin, da je še uporaben? Motor ne "zapika" po letih neuporabe?

Namreč v ponedeljek smo pri sosedu zagnali dizelski agregat, ki je 15 let stal nekje pozabljen. Motor od kosilnice, nafta je še bila v tanku. Preverili smo olje in ga začeli zaganjat, po nekaj iteracijah je normalno zagnal in dela zelo dobro. Je pa agregat star verjetno kakšnih 30 let, Rade Končar. Dvomim, da današnji agregati zdržijo tako dolgo.
Nazaj na vrh
danger_zone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam mislim da bo agregat najboljša rešitev, gledano dolgoročno. Bom si pa pripravil vklopno dozo, da ko bo prišlo do tega kar je bilo sedaj samo pobereš varovalke ven, priklopiš agregat in to je to. Že če samo ogrevanje deluje je super.

Tudi smo imel nedolgo nazaj doma še en zelo star dizelski agregat. Uporabljen ni bil sigurno par let. Dolili par litrov svežega goriva, ter ga vžgali v parih potegih.

Sedaj iščemo ustrezno zamenjavo za agregat. Potreba za centralno ogrevanje, luči, ter zmrzovalne omare.
Nazaj na vrh
botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.55
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 10:18 am    Naslov sporočila:  Re: Agregat Honda Ineverter 20i Odgovori s citatom

danger_zone je napisal/a:
Pozdravljeni,

Tudi pri nas smo ostali doma brez elektrike. Smo pa si omislili in sposodili hondin agregat. Uporabljali smo ga za pogon vodne pumpe ( nimamo vodovoda ). Pumpa ima nazivno moč 1000W. Agregat pa ima nazivno moč delovanja 1600 W. Zanima me koliko bi se še dalo priklopit na ta agregat, da ga nebi preobremenili??

Za odgovor se zahvaljujem.

Jaz imam tak agregat in ti povem takole:

- Agregat lahko ohmsko breme preizkušeno pelje tudi 2.400W brez težav (Reflektor 3x800W). Če ga preobremeniš ima agregat vgrajeno varovanje, katero se pač aktivira - PREIZKUŠENO
- Induktivno breme (motor) je pa tako. Motorja 1,6kW ne zažene, če je obremenjen. Očitno so zagonski tokovi previsoki. Mogoče bi neobremenjenega zagnal pa ga potem obremeniš in bi zadeva verjetno peljala. Nisem preizkusil.
- Z njim se da recimo varit z inverterjem tam do 100A več že ne "folga" in je za varjenje potrebno malo več spretnosti - PREIZKUŠENO
- Kotna brusilka 750W, pelje za malo malico - PREIZKUŠENO
- Audio oprema dela brez problema (nobenega cviljenja, brenčanja ipd. v zvočnikih) - PREIZKUŠENO
- Računalniška in bolj "fina oprema" dela brez težav - PREIZKUŠENO
- Ponev za peko - električna, nazivna moč 1.800kW, deluje brez težav - PREIZKUŠENO

Verjetno sem še kaj pozabil. V glavnem Hondica je zakon. Ti jo kar prtisni skurit nimaš kaj na strani Honde, vsaj meni ni uspelo.

Polno obrememnjena dela s 4.5l bencina cca. 4-5 ur
Minimalna obremenitev pa z isto goriva cca. 15-18 ur

danger_zone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda da sem še premalo testiral hondin agregat. Po napisanem zgleda da je agregat narejen za kar veliko obratovalno moč. Največ težav sem imel z pogonom pumpe za vodo. Začetni šok se je na agregatu poznal, ko pa se je ustalilo sem brez problema priklopil še druge porabnike. Je pa res da si nisem upal preveč obremenit, ker sem si ga izposodil.

Me pa še zanima če veš kje bi se dalo točno ta agregat kupit in če obstaja še kakšna močnejša verzija?
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

danger_zone

Imaš krasen generator, ki z obrati regulira izhodno moč. Obstaja njegov bratec, ki je močnejši in sicer 2kW. Cena je pa sitnica, če se ne motim 1600 Eur, zdaj verjetno še več. Poleg tega jih lahko s posebnim kablom vežeš v pare.

Kot je že bilo napisano gre za inverterski generator, ki ima zaščito pred preobremenitvijo...

Seveda pa tudi ta ni nepokvarljiv, namreč me je enkrat nekdo spraševal, če se dalo elektroniko popravit.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.55
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš €€€ vse obstaja. Je pa v obliki "Kante za bencin" samo do 2kW.
Jaz sem ga kupil v logatcu v industrijski coni nekje... Trgovine se ne spomnim točno... Nekaj na T se mi zdi ma nism siguren...

Drugače pa so tukaj...

Še to:
Tam ko sem ga kupil je rekel, da so do sedaj imeli samo enega na servisu. Da se je klapa napila in so nalivali bencin pri vžganem agregatu. Malo je ušlo čez pa se je vžgal. Mr. Green

Zamenjati je bilo potrebno zunanje plastične dele.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni