|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
vilko je napisal/a: |
Nekje na webu sem našel (in spet izgubil) napravico |
Klik
Vprašanje je trajnost zapisa na ploščkih. To kar mi doma "pečemo" ni isto kot original DVD.
Sem že videl nekaj uničenih arhivov na CD-jih. Ko sloj s podatki enostavno začne požirat nekakšna plesen. BD bi naj bil bolj odporen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomar Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.24 Kraj: okolica Ptuja
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Adapter chinch na USB imenujejo "adapter Grabber". Kar se tiče snemanja na TV preku USBja imajo zakodirano skoraj vsi. Sigurno: LG, Sony, Samsug, Philips. Naj bi bilo zaradi avtorskih pravic. Posnetek posnet na TVju preko USB ne moreš gledat na drugem TVju čeravno gre za enaki model. Pred prvim snemanjem televizor sformatira disk (kolikor sem slišal v Linuxu). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Vilko
Kot že napisano lahko uporabiš tudi TV kartico, če jo imaš v računalniku in pa seveda poleg tega še zvočno kartico.
Preizkušeno deluje, ampak problem so stare kasete, starejši VCR predvajanlniki pa še računalnik zelo obremenijo take real time zadeve. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 6:22 pm Naslov sporočila: Re: blue ray snemalnik |
|
|
vilko je napisal/a: |
Stari dobro VCR na videokasete je umrl. Iščem nadomestek.
Eni plavijo blue ray, drugi ne, informacije niso niti vedno konsistentne. |
Filmi so podatek in podatek je datoteka.
Zakaj bi hotel ravne te datoteke zapisovati na "blue ray" ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Edi je napisal/a: |
Videorekorder ti lahko podarim, ko si presnamem tistih par VHS kaset na katerih imam otroke, še davnega 1986, pa do nekje 1999. Danes sta oba že očka in ju je zanimivo opazovat, takrat in danes
Lp Edi |
Ja, hvala Edi, a to ne usliši mojih želja: Jaz bi se rad poslovil od VHS in vseeno obdržal vsebine, ki jih imam na VHS pač na drugem mediju - DVD. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
carli je napisal/a: |
Vprašanje je trajnost zapisa na ploščkih. To kar mi doma "pečemo" ni isto kot original DVD.
Sem že videl nekaj uničenih arhivov na CD-jih. Ko sloj s podatki enostavno začne požirat nekakšna plesen. BD bi naj bil bolj odporen. |
Imel sem zbirko 12 letnikov Elektor na CD-jih ( sam sem jih zapekel ) staro ca. 5 do 7 let. Približno tri mesece nazaj sem nekaj iskal po vseh teh CD-jih. Prebral sem lahko samo še kakšnih 5 CD-jev. Tako da, kar se shranjevanja podatkov tiče, sedaj vse shranjujem le še na dva HDD-ja. Eden pravi in eden za backup.
Hm, ali smo že imeli na forumu razpravo, kako shranjevati podatke na dolgi rok ?
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni