|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 30, 2006 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta Citroen ima včasih res nore ideje kako zakomplicirat stvari  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
podboj je napisal/a: |
Ta motorček in "zobničje" je naredil BOSCH, tako da Citroen ni imel kaj dosti zraven. Je pa res da so se nemci velikokrat čudili ruskim stvarem kako lahko delujejo........SVETA PREPROŠČINA
Motor in prenosi delujejo, kontakte sem našprical z sprejem (USTREZNIM!!=se učim iz drugih postov), tudi cev za vitrex tekočino sem uspel pripeljati iz ohišja, ampak sedaj pa ne najdem v Lj. trgovinah silikonske cevke z notranjim premerom 3mm.......
poizkusil sem povezat tudi s PVC cevko (iz Merk...) pa mi ob spoju pušča--ne dobim pa tako majhne objemke, cca.5mm!!!!
-spraševal sem tudi v Motoma....in renaultovem servisu za "tapravo" gumijasto cev
Če ima kdo kakšno idejo kje bi dobil drobno silikonsko cevko ali pa 5mm cevno objemko mu bom zelooo hvaležen..
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej Rosil d.o.o. iz LJ, če imajo kaj na zalogi. Za objemke pa ne vem.
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
nostromo je napisal/a: |
Če ima kdo kakšno idejo kje bi dobil drobno silikonsko cevko ali pa 5mm cevno objemko mu bom zelooo hvaležen.. |
V Sloveniji izdeluje silikonske bužirke/cevke Trival kompoziti iz kamnika, dogovori se za vzorec..
LP GJ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
nostromo je napisal/a: |
Ta motorček in "zobničje" je naredil BOSCH, tako da Citroen ni imel kaj dosti zraven. Je pa res da so se nemci velikokrat čudili ruskim stvarem kako lahko delujejo........SVETA PREPROŠČINA
|
Tole me je spomnilo na američane, ki so za prvo vesoljsko odpravo porabili več milijonov, da so razvili kuli, ki piše v breztežnostnem prostoru. Kaj so naredili rusi? Uporabili so navaden svinčnik  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole me je spomnilo na američane, ki so za prvo vesoljsko odpravo porabili več milijonov, da so razvili kuli, ki piše v breztežnostnem prostoru. Kaj so naredili rusi? Uporabili so navaden svinčnik  |
Odlomljena (PREVODNA!) grafitna konica lahko v breztežnostnem prostoru zaide marsikam in povzroči marsikaj .
Dovod vitrexa skozi os je pa res nerodno izveden. Če so pozimi izhodne luknjice malo zamašene, O tesnilo pa malce otrdelo, bo tlak pognal vitrex mimo tesnila med zobnike .
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš res uporabil silikonsko cevko lahko z navadno kabelsko vezico cevko precej močno stisneš. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Highlag je napisal/a: |
Če boš res uporabil silikonsko cevko lahko z navadno kabelsko vezico cevko precej močno stisneš. |
Sem probal, pa ni dovolj dobra, nato sem ovil z različnimi žicami in z kleščami zavil, pa se vedno zaviti del žice odlomi..........
Sedaj sem pa kar zalepil in bom jutri videl kaj bo nastalo.......
Hvala vsem za ideje in komentarje, LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Pet Nov 03, 2006 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Če prav vidim, si v os pritrdil kovinsko cevko - podobno kovinski "minci" od kemičnega svinčnika. In cevka se vrti skupaj z brisalcem?
Na silikon se primejo samo namenska lepila in tudi sicer dvomim, da bo zdržalo tlak pri zamašenih šobah. Kovinska cevka bi morala biti nazobčana kot smrekica, in silikonska cevka stisnjena na njo z objemko.
En zanimiv način objemke, ki bi zanesljivo deloval tudi na nenazobčani kovinski cevki, sem pravkar našel v izmenljivem (En ročaj, križni in navadni izvijač pa na nasprotnih koncih isteg stebla) izvijaču iz Merkurja. Wisvo tools profi za 400Sit. Objemka se privijači po konusnem navoju in stisne 4 peresa, da stisnejo steblo izvijača.
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Pet Nov 03, 2006 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
"Če prav vidim, si v os pritrdil kovinsko cevko - podobno kovinski "minci" od kemičnega svinčnika. In cevka se vrti skupaj z brisalcem? "
Točno tako Igo!!
Na "kovinsko minco" -(2mm medenina)- je treba pritrditi cevko, ki ima zunanji premer 5 mm, vse dosedanje cevne objemke pa so najmanj 7mm-trske.......sem še malo v conra....katalog pogledal k modelarjem pa ni nič takega.....
Pa kakšni medicinski aspiratorji bi tudi lahko imeli kaj podobnega....
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.24 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sob Nov 04, 2006 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
silikonsko cevko lahko dobiš pri kakem modelarju-se uporabljajo za dotok goriva (metanol) v motorčke.
Kako dolgo pa rabiš,bom pogledal v delavnici če je še kje kakšen kos...
lp
lado
P.S
aja objemko najlažje narediš iz vzmeti,katero malo odviješ,da se razširi,nato skupaj natakneš,spustiš in ko se vzmet zvije nazaj zelo stisne cevko.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Pon Nov 06, 2006 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
obveščam vas da je uporabljena cevka, premera 3mm odločno premajhna in ne zadrži pritiska, ki ga ustvarja "pumpa"-motorček, zato sem še malo modoficiral stvar in uporabil 6mm cevko, ki poteka čez os brisalca, gor sem direktno priklopil original gumi cev+objemko=stvar deluje.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ana2 Član

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2011 13:24 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.40
|
Objavljeno: Pet Okt 16, 2015 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ni skrivnost, katero mast si uporabil, ko si sestavljal motorček ? _________________ Glava šteje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ana2 Član

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2011 13:24 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.40
|
Objavljeno: Čet Okt 22, 2015 7:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne ve nihče katero mast uporabiti? _________________ Glava šteje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni