|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
anze90 Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06 Prispevkov: 334 Aktiv.: 1.88 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2011 3:49 pm Naslov sporočila: pralni stroj |
|
|
Pred parimi dnevi nam je začel nagajati pralni stroj, namreč ne spira pralnega praška iz predala. Gre se za Whirlpool AWM 8145. Ima mogoče kdo kakšen predlog kaj preveriti pri tem stroju? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maty Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57 Prispevkov: 124 Aktiv.: 0.66 Kraj: Svečina
|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2011 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda je šel elektro ventil, ki spusti vodo na posodo z pralnim praškom. Morda je zamašen, ali pa celo do njega iz programatorja ne pride tok. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anze90 Član

|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2011 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa mi je le uspelo popraviti pralni stroj.
Odprl sem zgornji pokrov in našel strgano(prerjaveno) žico za mehansko odpiranje šob za spiranje pralnega praška. Žico sem zamenjal(naredil novo iz tankega koaksialnega kabla) in stroj že pere.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maty Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57 Prispevkov: 124 Aktiv.: 0.66 Kraj: Svečina
|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2011 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super da ti je uspelo zrihtati! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anze90 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 18, 2014 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Zopet imam težave s tem strojem. Stroj javlja napako f9 kar po servisnih navodilih pomeni presostat. Presostat sem preveril pa je brezhiben. Črpalka pa deluje neprestano, tudi v servisnem programu. Je mozno, da je kaj odletelo v elektroniki? Zaporedno za presostatom pa je vezan grelec, ki pa je tudi brezhiben, krmilni signal iz presostata pa tudi pride na elektroniko. Je imel kdo kaksno taksno tezavo z whirlpool?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vran Član

Pridružen-a: Pon 02 Maj 2011 11:32 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.53 Kraj: slovenija
|
Objavljeno: Tor Mar 18, 2014 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Opazil sem, da je tole v "zabavni elektroniki". Ja kaj naj rečem,..... Obilo zabave želim  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anze90 Član

|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2014 1:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Da odgovorim, čeprav malo pozno pa vendar. Polotal sem vse sumljive lote, sploh na relejih, ki krmilijo motor, saj so bili popokani. Zamenjal sem še vse elektrolite. Pralni stroj vklopim seveda spet isto, ga pustim prižganega nekaj časa in se revež sam resetira, verjetno se je program nekje zaciklal. Od takrat deluje stroj brez napak. Sam sumim slabe spoje na relejih, da je prišlo do motenj in se je uC "ujel". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni