www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Indukcijski kuhalni deluje zgolj po vsakokratnem resetiranju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Brayn126
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2014 23:11
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:24 pm    Naslov sporočila:  Indukcijski kuhalni deluje zgolj po vsakokratnem resetiranju Odgovori s citatom

Imam nekoliko nenavadno težavo. Imam 3,5 let star indukcijski kuhalnik znamke SilverCrest, ki sem jo kupil v Lidlu. Ves čas je v glavnem deloval brez problemov, nedavno pa je prenehal delovati, saj ni več prepoznal ponve ali pa jih je prepoznal le občasno, čeprav so bile ustrezne. Zato sem preko Amazona naročil novega.
Ko sem že dobil nov kuhalnik pa sem ugotovil, da stari deluje, če po vsaki uporabi potegnem kabel iz vtičnice (mora pa biti izklopljen dlje časa, saj če ga imam izkloljenega le eno minuto, se po navadi ne "resetira" povsem). Sedaj sem v dilemi, ali naj to nov kuhalnik (ki ga sploh še nisem odpakiral) pošljem nazaj, saj stari v bistvu deluje. Ne vem pa, kako dolgo bo deloval. Rolling Eyes Bi mogoče kdo vedel v čem je problem? Bo od sedaj deloval (če jo ga vedno resetiral) ali gre le za začasno delovanje, dokler ne bo povsem obnemogel?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Hector1
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Feb 2012 11:54
Aktiv.: 0.60
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem podobne težave. Si prepričan da so ponve ustrezne? včasih tudi če so ustrezne je debelina dna premajhna. Ko se izklopi ventilator še hladi? verjetno se ti pregreva.
Nazaj na vrh
Brayn126
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponve so zagotovo ustrezne (tri leta so "prijemale" brez težav).

Ventilator se takoj izklopi, ko izključim kuhalnik (ko je torej v "stand-by" načinu), čeprav je menda včasih ventilator še deloval tudi po tem, ko sem izključil kuhalnik. To bi lahko bil vzrok. Problem je, da ne vem, kako dolgo bo kuhalnik še deloval na tak način? Sem namreč v dilemi ali naj novega pošljem nazaj ali obdržim. Confused
Nazaj na vrh
Hector1
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Feb 2012 11:54
Aktiv.: 0.60
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ne deluje tako kot bi moral je verjetno najbolje, da ga reklamiraš.
Nazaj na vrh
Brayn126
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vendar če je ventilator vzrok, bi se moral kuhalnik dovolj ohladiti tudi po nekaj urah v stand-by načinu. Ampak moram kabel prav izklopiti iz omrežja.

Ne morem več reklamirati, saj je garancija pretekla (star je 3,5 let).
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 12:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hector1 je napisal/a:
Če ne deluje tako kot bi moral je verjetno najbolje, da ga reklamiraš.

Čez 3,5 let je malo možnosti za uspeh reklamacije.

Brayn126 je napisal/a:
... Problem je, da ne vem, kako dolgo bo kuhalnik še deloval na tak način? Sem namreč v dilemi ali naj novega pošljem nazaj ali obdržim..

Zadrži ga. Stari te bo pustil na cedilu, ko ga boš najbolj potreboval. Ko boš elegantno iz omare potegnil novega, boš junak dneva Wink
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi ga odprl in pogledal, kako izgledajo elkoti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni