www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Žaga za železo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.00
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 17, 2013 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam jet žago iz zgornjega linka. Za domačo uporabo je super.Izdelal sem si mizo in jo lahko uporabim kot klasično tračno žago za les. Pri rezanju kovine tudi ročno mažem. Sami rezi sicer niso vedno pravokotni, vendar sem zadovoljen. (Mogoče je ne znam prav nastavit) Vendar pa pogrešam nekakšno posnemalo odrezkov, lesnih ali železnih iz tračnega lista. Kot sumim mi list utrga le takrat ko se zabašejo vodilni ležaji z odrezki, takrat zagrabi tudi list in ...
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

napetost: tale "stric" je dobro rešil problem opilkov: poleg ščetkastega kolesa mu še kompresor opilke dol izpihuje, zrak pa še "hladi" rezilo....
http://bbs.homeshopmachinist.net/threads/48782-Adding-powered-wire-wheel-to-clean-horizontal-band-saw-blade

AD2: V temle videu pa "stric" opiše pogoste probleme teh kitajskih žag in kako te probleme rešiš-tudi pravokotne reze (23:14; 25:10)
http://www.youtube.com/watch?v=oImXgU3ATEk
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se zdi vpenjanje materiala precej boljše kot pri moji žagi. Je pa res, da je težko ocenit na daljavo kako celotna zadeva funkcionira. Ulitki so vsi zelo podobni. Morda ima plastičen polžev zobnik v reduktorju? Meni nikoli ne pade list z vodil, niti se mi ni zgodilo, da bi se kdaj kaj zabasalo.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.13
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 30, 2014 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima kdo izkušnje z namizno tračno žago za kovine Nutool NMBS 125? Žaga je najverjetneje kitajskega porekla (tako kot večina hobi izvedb), prodaja pa jih znani slovenski rumeno-zeleni tehnični trgovec. Predvsem me zanima kvaliteta glede na primerljive žage znamk Femi, Optimum ipd.
Nazaj na vrh
joccc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2012 15:36
Aktiv.: 0.29
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 30, 2014 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav

Če smem mal pokomentirat glede žage, sam uporabljam že kake 5 let to žago http://www.varjenje.com/wp-content/uploads/2010/12/skupna1.jpg (leva na sliki )

Zelo zadovoljen in resnično priporočam,mamo tudi žago podobno katere je nekdo dal povezavo a je pri teh manjših problem z hlajenjem potem je zelo ozek list žage in rada zapeljuje oziroma Žaga postrani in tako rečeno na (salamo reže) tudi zgodilo se je da se je čisto novi list žage strgal in da ne govorim o kvaliteti stojala na katerem stoji cela žaga ko daš malo težji kos žagat se vse zvija in gunca.

Je pa res da se zgodi da ti tudi pri prehitrem pomiku ali ne dvigneš dovol žage in odtrgaš kak zobec žage in čisto novi list uničiš sej žaga isto a ni več natančna .

Kar se pa tiče primerjave pa mislim da je bol uporabna za domčo in tudi drugo uporabo tračna manj zgube materjala manši rez in hitrejše rezanje. Je pa res da je fino vsak list pred prvim rezom mal utečt oz žagati kak poln materjal. In seveda so različni listi žage več zobcev in manj,odvisno kaj boš žagal ampak menim da je najbolje bol fina uporabnejša. Pa še to tukaj nastaviš žago in sama žaga lahko delaš kaj drugega ali greš.

Če boš mal več uporabljal žago se ti res splača dati malo več zanjo nebo ti žal.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.13
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2014 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno nisem kupil tračne žage za kovino... Confused Rolling Eyes Imam čas (se mi ne mudi), iščem pa kak soliden kompromis med kakovostjo in ceno za občasno rabo stroja v domači delavnici, zaželeno je, da je stroj brez lastnega podstavka (mizice).

Ima kdo izkušnje s tračno žago Femi NG 120 XL? Posebnost sistema "NG" je, da list teče v nasprotni smeri od običajne. Hvalijo se, da na ta način dosegajo znatno višjo časovno učinkovitost pri rezanju.

Ima morda nasprotna smer teka žaginega lista tudi kake slabe "stranske učinke"? Kako se obnaša ta stroj pri polnih palicah in kako pri votlih pohištvenih profilih?
Nazaj na vrh
dgrude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Aktiv.: 1.00
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 17, 2015 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima, kje kupujete liste za krožno žago za železo. Potreboval bi "šajbo" 220x32 , z finimi zobmi, za rezanje pohištvenih cevi. Zanima me cenovno ugodna varjanta, saj sem do sedaj dobil le ponudbe v vrednosti 100€, kar pa se mi zdi preveč za hobi uporabo.
Nazaj na vrh
s56av
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Jul 2013 18:24
Aktiv.: 0.52

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 19, 2015 12:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj dosti ceneje verjetno ne bo šlo. Zakaj ne daš stare nabrusiti? Pač te žage so namenjene povsem profesionalni uporabi, in to se žal pozna tudi pri ceni Sad

Če pa najdeš kje kaj cenejšega prosim povej, jaz jo bom tudi počasi moral menjati Very Happy

Edit: Sem spregledal, da imaš list samo 220mm. Vpiši v google, jaz sem jih našel že za dobrih 60€ Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni