www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

[3Dp] Težave, vprašanje in ostalo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 97, 98, 99  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
galjotj
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2012 15:08
Aktiv.: 1.50
Kraj: Zgornji Brnik

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2014 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, kako te zavede, če je nek parameter postavljen (predvidevam) čisto "brez zveze" Confused .

Če bi bil 3.0, bi vedel, da gre za debeli filament, tako si pa misliš, ja, zakaj pa dajejo ,85 za tankega in popraviš na 2,75 Brick wall .

Kajpak, ne opaziš, ker se takrat ukvarjaš s kupom drugih problemov .... d'oh!

Janez

galjotj
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2012 15:08
Aktiv.: 1.50
Kraj: Zgornji Brnik

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2014 10:25 pm    Naslov sporočila:  Hvala Vam za pomoč Odgovori s citatom

Vsem, ki ste mi tekom letošnjega leta in posebej v zadnjih dneh nudili pomoč, se iskreno zahvaljujem.

"Trublemaker" v nekoliko eksotični izvedbi je namreč zmogel prvi print Dancing.

Ni idealno in še brez ventilatorja je tiskalo PLA, a to je pač začetek....

Janez

P_20140415_184503.jpg
 Opis:
Tisk je stekel...
 Velikost datoteke:  393.5 KB
 Pogledana:  18 krat

P_20140415_184503.jpg

P_20140415_185742.jpg
 Opis:
Ni idealno, a za začetek bo..
 Velikost datoteke:  383.06 KB
 Pogledana:  16 krat

P_20140415_185742.jpg

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2014 10:41 pm    Naslov sporočila:  Re: Hvala Vam za pomoč Odgovori s citatom

galjotj je napisal/a:
"Trublemaker" v nekoliko eksotični izvedbi je namreč zmogel prvi print Dancing.

Zares iskrene čestitke.

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2014 10:50 pm    Naslov sporočila:  Re: Hvala Vam za pomoč Odgovori s citatom

galjotj je napisal/a:

Ni idealno in še brez ventilatorja je tiskalo PLA, a to je pač začetek....

Janez

Dobro je to brez ventilatorja.

StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa malo heca velikost izdelka. Naprintana zadeva se razlikuje od dejanske kar je logično zaradi skrčkov plastike, pa vendar ... Ne razumem zakaj če printam kocko 20x20x20 pride X točen Y pa ne, če popravim Merilo v Curi potem prideta oba točna.
Se mi je pa zgodilo da je popravljanje merila vse skupaj zafrknilo. Sprintal sem 1 kos vsakega dela pri nadgradnji vozičkov, pomeril, naredil popravke in dal printat ...
Drugi dan ves navdušen ugotovim da deli sploh ne pašejo skupaj, najdem kljunasto merilo in malo merim. Ugotovim da so večji deli preveliki, manjši pa točni.
Zanima me kako se drugi spopadate s tem pojavom?

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hitrost tiska, temperatura in ohlajanje med nanašanjem. Tukaj najdi ravnovesje.

Večji komad ti lahko tiska hitro, ker se sloji ne ponavljajo tako hitro, pri majhnih pa je lahko čas ohlajanja prekratek in na koncu ti znese razlika čeprav je izdelek vizuelno OK.

Čas ohlajanja med sloji, ki ga ima večji komad naj bo enak pri majhnem komadu. Pomeni, da bo majhen komad hitrost avtomatsko padla zaradi ohlajanja med sloji, tudi ventilator se bo hitreje vrtel, kar se pri večjem komadu sploh ne bi npr.

Edit; da boš našel optimalen čas, najprej natisni majhen predmet in se z njim igraj okoli nastavitev dokler ne bo sprintani kos tak kot bi moral biti.
Ostali parametri naj bodo pri tiskanju obeh enaki.

Tonny
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57
Aktiv.: 1.53
Kraj: Vrhnika - MS

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponovno (še vedno) imam težave. Tiskanje s kartice je že lep čas nemogoče zaradi naključnega zaletavanja v končna stikala in podobnih naključnih pojavov, zdaj se je pa ustavilo še tiskanje prek USB-ja. Težava je v tem, da se tiskalnik resetira vsakih 15s, če je priklopljen na USB. Simptomi pa so takšni da pred resetom zasvetijo - in svetijo ledice na vseh krmilnikih koračnih motorjev, zasliši se zvok visokih frekvenc in tipka postane neodzivna. Po nekaj sekundah tega stanja pa se tiskalnik resetira.

Preko USB-ja je printer sicer naredil že kakšnih 200 ur ali več.

Če USB ni priklopljen dela v redu. Razen nezanesljivega tiskanja s kartic, ki sem ga v tej temi že opisal, a žal rešitve še nismo našli.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si pozabil odstranit jumper za napajanje iz USBja?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, ničesar nisem spreminjal. Jumper je odstranjen že od vsega začetka.
V zadnjem času je bila edina sprememba ponovno nalaganje Ardiuno gonilnikov.

Cura sicer zazna tiskalnik, a se prehitro resetira da bi lahko karkoli probal delat z njim.
Nazaj na vrh
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reset izvira iz računalnika ali pa težave z pull-upom reset linije, malo jo pomeri na elektroniki in glej kaj se dogaja. Najdeš jo na 2x3 padih za programiranje.
Nazaj na vrh
Tonny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav imaš. Težava je z menjavo računalnika izginila. Očitno je nekaj narobe v navezi Arduino gonilniki <-> nova Cura 14.03 <-> moj računalnik.

Še vedno pa iščem kakšno dobro idejo za težave z SD kartico. Vezje sem ponovno pospajkal, menjal sem tudi že 4 različne SD kartice a so težave ostale enake.
Nazaj na vrh
napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.01
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

So kje zbrane datoteke rezervnih delov za printanje.
Je tolko tega da se ne znajdem več.
Sem že našel,

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2014 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eno vprašanje glede tiskanja z abs, a je ventilator potreben ali ne?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2014 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:
Eno vprašanje glede tiskanja z abs, a je ventilator potreben ali ne?

Po mojih izkušnjah je potreben pri printanju majhnih delov. Recimo, ko sem prital tale ročaj se material ni utegnil shladiti. Videlo se je, da šoba printa po mehkem materalu. Pri printanju teh ohišij pa mora biti ventilator izključen, sicer se plasti slabo vežejo.

Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2014 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor, sedaj moram dobit kje je ta meja.
Pri printanju tiste ultimaker figure ni šlo brez ventilatorja, na prvem previsu je nastala packarija. Sedaj printam nekaj nekoliko večjega.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 97, 98, 99  Naslednja
Stran 55 od 99

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni