|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
galjotj Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2012 15:08 Prispevkov: 231 Aktiv.: 1.50 Kraj: Zgornji Brnik
|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2014 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, kako te zavede, če je nek parameter postavljen (predvidevam) čisto "brez zveze" .
Če bi bil 3.0, bi vedel, da gre za debeli filament, tako si pa misliš, ja, zakaj pa dajejo ,85 za tankega in popraviš na 2,75 .
Kajpak, ne opaziš, ker se takrat ukvarjaš s kupom drugih problemov ....
Janez
_________________ Pa sam programirat sem hotu! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galjotj Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2012 15:08 Prispevkov: 231 Aktiv.: 1.50 Kraj: Zgornji Brnik
|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2014 10:25 pm Naslov sporočila: Hvala Vam za pomoč |
|
|
Vsem, ki ste mi tekom letošnjega leta in posebej v zadnjih dneh nudili pomoč, se iskreno zahvaljujem.
"Trublemaker" v nekoliko eksotični izvedbi je namreč zmogel prvi print .
Ni idealno in še brez ventilatorja je tiskalo PLA, a to je pač začetek....
Janez
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
393.5 KB |
Pogledana: |
18 krat |

|
Opis: |
Ni idealno, a za začetek bo.. |
|
Velikost datoteke: |
383.06 KB |
Pogledana: |
16 krat |

|
_________________ Pa sam programirat sem hotu! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2014 10:41 pm Naslov sporočila: Re: Hvala Vam za pomoč |
|
|
galjotj je napisal/a: |
"Trublemaker" v nekoliko eksotični izvedbi je namreč zmogel prvi print . |
Zares iskrene čestitke.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2014 10:50 pm Naslov sporočila: Re: Hvala Vam za pomoč |
|
|
galjotj je napisal/a: |
Ni idealno in še brez ventilatorja je tiskalo PLA, a to je pač začetek....
Janez |
Dobro je to brez ventilatorja.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2014 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa malo heca velikost izdelka. Naprintana zadeva se razlikuje od dejanske kar je logično zaradi skrčkov plastike, pa vendar ... Ne razumem zakaj če printam kocko 20x20x20 pride X točen Y pa ne, če popravim Merilo v Curi potem prideta oba točna.
Se mi je pa zgodilo da je popravljanje merila vse skupaj zafrknilo. Sprintal sem 1 kos vsakega dela pri nadgradnji vozičkov, pomeril, naredil popravke in dal printat ...
Drugi dan ves navdušen ugotovim da deli sploh ne pašejo skupaj, najdem kljunasto merilo in malo merim. Ugotovim da so večji deli preveliki, manjši pa točni.
Zanima me kako se drugi spopadate s tem pojavom?
_________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2014 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hitrost tiska, temperatura in ohlajanje med nanašanjem. Tukaj najdi ravnovesje.
Večji komad ti lahko tiska hitro, ker se sloji ne ponavljajo tako hitro, pri majhnih pa je lahko čas ohlajanja prekratek in na koncu ti znese razlika čeprav je izdelek vizuelno OK.
Čas ohlajanja med sloji, ki ga ima večji komad naj bo enak pri majhnem komadu. Pomeni, da bo majhen komad hitrost avtomatsko padla zaradi ohlajanja med sloji, tudi ventilator se bo hitreje vrtel, kar se pri večjem komadu sploh ne bi npr.
Edit; da boš našel optimalen čas, najprej natisni majhen predmet in se z njim igraj okoli nastavitev dokler ne bo sprintani kos tak kot bi moral biti.
Ostali parametri naj bodo pri tiskanju obeh enaki.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonny Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.53 Kraj: Vrhnika - MS
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2014 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Ponovno (še vedno) imam težave. Tiskanje s kartice je že lep čas nemogoče zaradi naključnega zaletavanja v končna stikala in podobnih naključnih pojavov, zdaj se je pa ustavilo še tiskanje prek USB-ja. Težava je v tem, da se tiskalnik resetira vsakih 15s, če je priklopljen na USB. Simptomi pa so takšni da pred resetom zasvetijo - in svetijo ledice na vseh krmilnikih koračnih motorjev, zasliši se zvok visokih frekvenc in tipka postane neodzivna. Po nekaj sekundah tega stanja pa se tiskalnik resetira.
Preko USB-ja je printer sicer naredil že kakšnih 200 ur ali več.
Če USB ni priklopljen dela v redu. Razen nezanesljivega tiskanja s kartic, ki sem ga v tej temi že opisal, a žal rešitve še nismo našli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Si pozabil odstranit jumper za napajanje iz USBja?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonny Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.53 Kraj: Vrhnika - MS
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne, ničesar nisem spreminjal. Jumper je odstranjen že od vsega začetka.
V zadnjem času je bila edina sprememba ponovno nalaganje Ardiuno gonilnikov.
Cura sicer zazna tiskalnik, a se prehitro resetira da bi lahko karkoli probal delat z njim.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Reset izvira iz računalnika ali pa težave z pull-upom reset linije, malo jo pomeri na elektroniki in glej kaj se dogaja. Najdeš jo na 2x3 padih za programiranje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonny Član

|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2014 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Prav imaš. Težava je z menjavo računalnika izginila. Očitno je nekaj narobe v navezi Arduino gonilniki <-> nova Cura 14.03 <-> moj računalnik.
Še vedno pa iščem kakšno dobro idejo za težave z SD kartico. Vezje sem ponovno pospajkal, menjal sem tudi že 4 različne SD kartice a so težave ostale enake.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2014 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
So kje zbrane datoteke rezervnih delov za printanje.
Je tolko tega da se ne znajdem več.
Sem že našel,
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2014 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Eno vprašanje glede tiskanja z abs, a je ventilator potreben ali ne?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2014 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Pobesneli je napisal/a: |
Eno vprašanje glede tiskanja z abs, a je ventilator potreben ali ne? |
Po mojih izkušnjah je potreben pri printanju majhnih delov. Recimo, ko sem prital tale ročaj se material ni utegnil shladiti. Videlo se je, da šoba printa po mehkem materalu. Pri printanju teh ohišij pa mora biti ventilator izključen, sicer se plasti slabo vežejo.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2014 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor, sedaj moram dobit kje je ta meja.
Pri printanju tiste ultimaker figure ni šlo brez ventilatorja, na prvem previsu je nastala packarija. Sedaj printam nekaj nekoliko večjega.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni