|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Kar se pa Yamahe tiče, še nisem slišal ZVOKA iz njih. |
O, jaz pa že. Iz fazerja (posebej z akrapovičevimi izpuhi) se sliši prav lep zvok. Zato naj oni raje delajo motorje, ne pa hifi naprave.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
korosec6 Neznanec

Pridružen-a: Ned 04 Maj 2014 11:16 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03 Kraj: Grusuplje
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja hvala, ste mi pa dali vetra v jadra ( temo za razmislek ! ).
-ugotavljam, da me je mojih 25 let zanemarjanja sledenja informacij na področju Hi-Fi stalo nespametne in prenagljene odločitve.
-veseli ( ali pa žalosti ) me to, da mi potrjujete moje zle slutnje: KUPIL SI NEPRAVO ZADEVO za tvoj stil poslušanja. Proizvaja pločevinasti za ušesa prebijajoči zvok kot stari moteči trazistorski sprejemnik iz leta 60 prejšnjega stoletja. Namreč, že nekaj dni ( preden sem napisal to vprašanje na ta forum ) se namreč ukvarjam z branjem navodil ( verjetno sem jih preglodal že desetič ) in nastavljanjem Receiverja,… iz njega pa trajno samo integrirana sintetika. Primer : na tej napravi se ne da ( in ne sme ) poslušati Norah Jones ali Patricia Barber ,…..je pa odlična za filmske sladokusce.
-se pravi vesel je bo vnuk kot darilo za birmo , ha,.. . _________________ Hvala
Lp ,KR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne me hecat! Tudi pri meni v sobi je (še vedno - in bo še nekaj časa ) Sherwood receiver - zadevo sem kupil potem, ko sem dve poletji delal med počitnicami in nabiral denar ... Je bila v Kranju svoj čas ena trgovina (Alf???) s HiFi-jem, zdaj jo že dolgo ni.
Če poslušaš pretežno zadeve iz zunanjega vira (CD, računalnik ...) in ne preko (vgrajenega) tunerja, potem je zadeva relativno enostavna: dokupi en grafični equalizer in ga veži vmes (ter po potrebi - višjih jakostih - izklopi). Povsem možno je, da je funkcija Loudness tudi nekje v samem meniju receiverja (ne bi bilo nič čudnega, lahko pa se ji reče kako drugače ...).
LP, g
p.s. Vnuk me bo za ušesa ... _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sherwood....moj prvi digitalni tuner. Še danes deluje, samo vmes je enkrat rabil uglasitev. sem ga prešvercal iz Avstrije  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Več vmesnih naprav samo še poslabša zvok. Nekoč sem tudi sam mislil kako ga bom izboljšal z raznimi equalizeri pa sem se motil. _________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsak filter ti pokvari zvok, ker če nič drugegea obrne fazo. Žal zvočniki niso idealni, še manj pa človeško uho, zato potrebujemo korekcijo, se pa strinjam da naj bi iblo te čim manj.
Drugače pa - če poslušaš na nizki jakosti tako, spotoma, se itak ne slišijo vsi detajli in takrat je čisto vseeno če je kakšen filter viška. Loudness filtri so itak dostikrat narejeni tako da se pri večji jakosti samodejno izklopijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
korosec6 Neznanec

Pridružen-a: Ned 04 Maj 2014 11:16 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03 Kraj: Grusuplje
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Sherwood....moj prvi digitalni tuner. Še danes deluje, samo vmes je enkrat rabil uglasitev. sem ga prešvercal iz Avstrije  |
A je ta tvoj tuner Sherwood TD149R, ..če je : pri meni deluje v kombinaciji z že omenjenim ojačevalcem AD266R že 25let brezhibno.
Ja tudi jaz sem ga/ju ....švec-komerc preko.... _________________ Hvala
Lp ,KR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 8:53 pm Naslov sporočila: Re: Nasveti za starejšega Hi-Fi uporabnika |
|
|
korosec6 je napisal/a: |
-Slišal sem , da bi moral kupiti Receiver ali Amplifier , ki deluje v klassi A. |
Po moje ne rabiš A klase. Je zelo nepraktična, ker je ojačevalec zaradi velikih hladilnih reber ogromen, trafo je velik, vse se pa greje, kot manjša pečica. Ojačevalec namreč ves čas vleče določen tok.
Raje glej za AB klaso. Če si vešč lotanja, potem vzemi dva LM3886 in si zlotaj amp. Je dokaj simpl, igra pa dosti bolje od vseh teh poceni ampov, če je narejen pravilno. Pa zraven predojačevalec v A klasi, lahko na eno lampico in dobiš lahko super rezultat  _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosst Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 9:52 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.34
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2014 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
na starem Sherwodu samo zamenjaj glavne kondezatorje in po možnosti nadomesti
elektrolitske kondezatorje v signalni poti z foliskimi,pa se ti bo večino
novih zadev skrilo . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 6:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Prvo pravilo pred nakupom: poslušat, poslušat in še enkrat poslušat |
takšno možnost iščem za nakup slušalk. Imam do konca iztrošene Philipsove. Sem že na pamet kupil druge Philipsove, na zunaj iste oblike, a so po 1 minuti poslušanja šle nazaj v škatlo, stare pa v ponovno upporabo. Potem sem kupil neke, ne prav poceni, Sony, po vseh tehničnih karakteristikah super na kvadrat - ista zgodba. Še isti dan sem jih ponujal v oglasih za pol nabavne cene. Je kje trgovina, kjer lahko pred nabavo preizkusiš slušalke ? Pa te Philipsove niso nekaj posebnega; mislim da je oznaka SBC HP080; nekaj, kar pravi Hi-Fi ljubitelji ne bi na cesti pobrali pa če je na škatli še 100 evrov prilepljenih, a za mene so najbolj ustrezne.
Pomagalo bi tudi, če kdo najde kakšen oglas, da kdo (ebay, bolha,...) prodaja kakšne nerabljene. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Bayerdinamics dt880 imam sam. Spica, slabih 150 eur so bile na thomannu. Lahko prides na probo ...
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
uh, to je čisto izven cenovnega razpona. Sem naletel na en oglas v Nemčiji, prodaja jih 7 komadov, a še ni odgovora, ali so rabljene ali ne in kako je s pošiljanjem v Slovenijo. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.77 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse je odvisno od subjektivnega mnenja poslušalca... _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niti ne ... Ko prideš enkrat na studijske slušalke, se ve, kakšne so zahteve (linearnost) - potem je pa debata le še v tem, katere so ti bolj udobne na glavi in katere bolj/manj dušijo zunanji hrup.
Tudi s 770 ne boš prav nič zgrešil (so tudi v PA kovčku ), cena pa je ok (140 EUR).
http://www.thomann.de/de/beyerdynamic_dt770pro.htm
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andreju Član

Pridružen-a: Sob 11 Jan 2014 21:09 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.42 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 8:29 am Naslov sporočila: re |
|
|
zdravo,
uporabljam naslednje komponente:
Marantz 2225, 2226, 2230, 1060-
Pioneer SX 424, Superscope R 1262-
- vse imajo zelo topel zvok-nove komponente tega brez EQ ne zmorejo
Sansui G 3000 in Luxman R 1033 zelo čist in jasen zvok, Luxman je malo toplejši
imam pa seveda tudi Yamaho RX V-550, ki jo tu in tam priključim na Advent 5002 zvočnike-s tem pa dosežem tudi malo vintage zvoka na novejšem receiverju, (drugače uporabljam Tanoy zvočnike z aktivnim basom))
skratka na novejših ojačevalcih, receiverjih je težje doseči poln zvok za poslušanje vinilk so pa kar dobri za poslušanje CD, če imajo priključene dobre starejše zvočnike
recimo Wharfedale ali Advent ali kaj podobnega
upam, da bo nečak vesel
ti pa raje poslušaj muziko na starih komponentah-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni